Estridh? Estrid?

När Signe låg i magen bestämde vi oss för att båda barnen skulle bära Johans efternamn i stället för mitt. Därför bytte vi på Estridh lagom tills Signe föddes, så att de fick samma efternamn. Det känns jättebra.

Nu har vi kommit till ett annat dilemma:

Estridh. Jag har länge varit lite skeptisk till stavningen, och nu när hon fått Johans efternamn som också avslutas med H känns det lite väl fånigt. Kaka på kaka. Ska vi plocka bort H:et i Estridh? Estrid. Det ser mycket bättre ut. Visst? Men om hon skulle ångra sig när hon blir stor och vill stava som hon gör nu, då kanske det är dumt att ändra? Ska hon få bestäma detta själv när hon blir större?

Vilka beskymmer vi har. Jag och Johan får rådslå här hemma. Men i kväll ska vi göra egna burgare och äta ost och kex. Efter det måste jag bryta fett-och-socker-goffande som jag lagt mig till med. När ekenomin tillåter blir det gymkort.

Estridh åker skoter

Just det, Estridh har åkt skoter med min storebror också under julhelgen. Hon var impad! Och fast hon kan säga skoter så envisas hon med att säga kopish hela tiden.

Så här är lite bilder när hon åker kopish!


På julaftonsmorgonen var Estridh ute och skottade snö med min pappa och bröder. Helt plötsligt märker de att hon hade råkat slicka fast sig själv på gångjärnet till ladugårdsdörren (den som syns i bakgrunden). Min bror sprang in efter varmt vatten som de hällde på tungan och järnet inna hon kom loss. Gissa om hon var ledsen? Stackarn... Varför ska ungar slicka på allt? Speciellt saker utomhus. Men som tur var gick det bra med tungan.. Knasunge.


Våran jul

Här kommer lite bilder från julhelgen! Vi har hos min pappa på julafton och mamma på juldagen. Träffade halva min syskonskara och deras respektive. Det har varit kanon. Estridh har rivit julklappspapper i det oändliga och fått massvis med fina presenter. Signe har mest vandrat från famn till famn och charmat släkten med sitt kärleksfulla leende. Detta är nog första julen då jag känt mig riktigt vuxen. Ja, ni vet när man står och roddar i köket i stället för att kolla på Kalle. Eller när man är den som hjälper till att sminka tomten i stället för att stå i fönstret och vänta med spänning.

Det var också första julen då jag upplevde allt genom barnens ögon. Tidigare har Estridh var lite för liten för att greppa allt, men inte i år. Det är minst lika spännande, roligt och förväntansfullt att se henne öpnna sina klappar och vänta på tomten som att själv göra det. Julen är barnens högtid. Det är verkligen givande att ställa till med allt julestök nu när man har barn som uppskattar det så mycket. Samtidigt känner jag mig otroligt mycket äldre på en gång. Vuxen. Ja, jag kanske är vuxen nu?

Nu kommer bilder från julafton.
Estridh fick sin efterlängtade bondgård. Hon älskar den! Signe fick fina paket hon också, även om hon inte  kunde göra så mycket annat än att suga på dem. Det är också ett plus med att vara förälder - man får inte bara öppna sina egna paket, utan även de små barnens :)


6½ timme

I natt har Signe sovit 6½ timmar i sträck. Mellan 00:30 när jag gick och la mig till 7:00 när min klocka ringade. Gött! Det är den längst sovstunden hittills sen hon föddes faktiskt. Annars har hon sovit många timmar men vaknat och velat ha mat. Men inte i natt! Får se hur det blir fram över, men det känns skönt att det går åt rätt håll.
Vi firar 4 år

På juldagen firade jag och Johan 4 år tillsammans. Då såg jag honom för första gången på dansgolvet och bestämde mig för att det var han jag ville ha, och så fick jag honom. På riktigt. Tänk så fort tiden gått! För 4 år sedan visste jag inte ens vem han var, för 1 år sen gjorde vi en Signe och idag sitter vi här och har två barn ihop. Det kan hända mycket på kort tid! Undra hur framtiden ser ut?

Mitt liv förändrades totalt när jag träffade Johan och de här åren har varit de bästa någonsin. Jag ser fram imot att dela framtiden med honom. Han är den jag älskar mest. Han och barnen ♥♥ 3 månader ♥

I dag blir Signe 3 månader. Tänk att det redan gått 3 månader! Min tidsräkning stannade upp i slutet på september tror jag. Hösten har gått vansinnigt fort och det är så mycket som hänt och fortsätter att hända hela tiden. Varje dag blir hon större, mer medveten om sin omgivning och vi lär känna henne bättre.

I dag har vi varit på BVC för kontroll och vaccination. Det gick bra, även om det är bra hemskt att se sin lilla bebbe gråta av smärta och inget kan man göra. Här är henne 3-månaderssiffror, de inom parantes är Estridhs storlek vid samma ålder.

Vikt:
6010 g. (6050 g.)
Längd:
62 cm (61 cm)
Huvudmgång:
42 cm (40 cm)
l.ite längre men lika tung som Estridh alltså. Nu till lite tråkiga saker för er att läsa om, men kul för mig att ha nerskrivet när Signe blir större. Hennes dagsrutiner:

8:00
: vaknar på morgonen och är pigg och pratig
09:30-11:00: sover en liten stund
12:00-13:00: någonstans här mitt på dagen sover hon en minikortis på 30 min
15:00-16:30: sover sin långa middagslur
19:00: somnar för natten

Vaknar sen ca. 3 gånger på natten för att äta (3-4 timmars mellanrum). Tycker det går riktigt bra. Det går som på räls faktiskt. Just nu sitter vi på färjan som precis bär i väg mot fastlandet. Bilen är full av julklappar och sillburkar. Men jag saknar Johan, redan.

Systrarna S

Kolla vad dom är söta♥ Estridh älskar sin syster! Det är helt makalöst. Finns det någon hon verkligen bryr sig om, vill ska följa med, ha i famnen, pussa godnatt och pyssla som så är det Signe.

När hon kommer hem från dagis skyndar hon sig runt i lägenheten och frågar "Vart är Signe någonstans?!" för att sedan kasta sig över henne, ge henne en blöt (och ibland alldeles för våldsam) puss och säga "Åh. Jag har SNAKNAT min syster! Signe, du är min bästa vän". Det vämer mammahjärtat.

Tycker ni att dem är lika förresten? Jag tycker inte det. Estridh är mest lik Johan, Signe är mest lik mig. Fast Estridh har min näsa och Signe har Johans. Eller nått. Jag tycker inte att de är speciellt lik alls egentligen, ändå syns det så tydligt att de är syskon. Konstigt det där :)

VinterVisby

Jag minns när vi skulle flytta hit, då var det många som sa "Ja, usch vad tråkigt att bo i Visby på vintern!". I och för sig vet jag ingen stad som är så där ruskig rolig på vintern, men jag förstår att många förknippar Visby och Gotland med sommarsemester. Men ni skulle bara veta vad mysigt det är här på vintern! En oupptäckt pärla.

I går tog vi en väldigt mysig kvällspromenad. Estridh åkte bob, Signe bärsele och vi fotograferade. Vi gick längs ringmuren och hittade jättehäftiga lampor i snön som lös upp murväggen. Det var lugnt och stilla, inga människor, inga ljud. Bara snön och juleljusen som smyckade hela stan. Det är härligt att gå på gatorna och kika på alla fina hus och innegårdar. Att kolla in i fönsterna är som att kolla in i små, små perfekta tittskåp. Fast om jag bodde så att folk gick och tittade in hos mig för jämnan kanske jag också skulle ha det lika prydligt som i ett tittskåp...

Och på den sista bilden är vi på väg hem, då går man till vänster om strykjärnet som vi lärt Estridh att säga. Visby är underbart. Det finns ingen stad som är som denna♥ Kan inte bara ALLA jag känner och tycker om också förstå det och flytta hit också?


Inga pappadagar

Säga vad man vill om Försäkringskassan, men de har precis höjt min SGI med en dryg 50-lapp om dagen. Det blir ju faktiskt över 1000 kr på månaden. Tack för det! Det väger nästan upp eran idiotiska byråkrati som snuvat Johan på sina 10 pappdagar. Eftersom han sagt till på jobbet när han skulle bli pappa (som man självklart gör) och därmed inte blivit schemalagd i samband med födseln, hade han inget jobb att tacka nej till. Så eftersom han inte avstod från jobb, enligt Försäkringskassans sätt att se på det, hade han heller inte rätt till erättning dessa dagar. Puckon! Vad tror ni han bad om ledigt för? Människor som inte kan tänka själv borde inte jobba som handläggare.

Ja, vad skulle han ha gjort då? Hemlighållt när bebisen skulle komma? Ringa chefen på morgonen och överraska med ett "Jag ser att du schemalagt mig idag, men jag har fått en unge! SUPRICE! Så jag tänker ta ut pappadagar nu. Varsågod att leta upp en inhoppare!". Då blir man ju poppis på jobbet... När jag frågade Försäkringskassan om det var så man skulle göra, höll hon med. DJOT. Men det löser sig nog. Så tröttsamt att allt ska vara så omständigt bara..

Vad ska vi hitta på idag då? Jag fortsätter att kämpa på med mina sillinläggningar. Är sugen på att göra egen rödbetssallad också, fast jag tror inte vi har plats i kylskåpet. När jag blir stor och vi bor på ett ställt med stort kök ska jag ordna världens störta julfiranden! Mat och mys i massor. Så ska Estridh och Signe och våra tre andra barn komma hem med sina familjer och fira jul med oss. Haha, snacka om att leva i nuet!


Vilda bebin

Bebisen har blivit helt crazy! På ett bra sätt alltså. I förrgår upptäckte hon helt plöstligt ett nytt ljud, ett ganska jällt och pipande tjut som hon kör med hela dagarna numera. Man skulle kunna lika det vid ett glädjetjut! Bara man visar sig så skiner hon upp och tjuter av lycka :) Det var på kvällen när hon inte ville somna som Johan tog upp henne. Hon jollrade och "pratade" hur länge som helst och bara njöt över att få vara uppe och socialisera lite.Hon är är förbaskat fin och älskvärd, den där lilla bebisen♥ Ibland känns kärleken till henne så stor och överväldigande så jag nästan fäller en tår. Hon är så glad, framåt och otroligt nöjd med så lite. Jag och Johan har faktiskt diskuterat om det kanske är något fel på henne till och med... Bebisar kan inte vara så glada som hon. 

Andra saker som händer i hennes utveckling just nu är att hon upptäckt sina händer. Blir bättre på att styra dem dit hon vill och suger på dem hela tiden. Nästa vecka ska vi till BVC. Ska bli spännande att se hur hon ligger till med längden!


Bildörren...

För lite drygt två veckor sedan klämde Estridh ett finger i bildörren. Det var jag som drämde igen dörren utan att uppmärksamma att hon stod bredvid och sopade bort snö från bilen. Precis när dörren slog igen for hennes hand förbi och fingret var i mellan! Hon skrek som en gris och jag hade kunnat göra vad som helst för att ta på mig det onda. Fingret svullnade upp och blev alldeles blått och lila. Eftersom hon kunde böja på finget trodde vi inte att det blivit brutet. Men nu har det gått så pass lång tid och svullnaden har fortfarande inte gått ner, så idag tog Johan med sig tjejerna till sjukhuset för att kolla upp det. Efter undersökning och röntgen visade det sig att hon fått en fraktur på fingret, och hon fick det omlindat med bandage och metallskena. Förhoppningvis läker det helt rakt nu.

Stackras liten. Jag känner mig rutten. Vad är man för mamma som gör så? Usch. Bland det första hon sa när jag kom hem på lunchen idag var "Mamma, det är ditt fel!" och viftade med bandaget i luften. Det gick som en kniv i hjärtat kan jag säga. Nu får hon gå med bandaget i minst två veckor... Men hon är tapper och försöker leka, rita och pyssla som vanligt ♥

Böngryta4-6 portioner

Du behöver:
2 msk olja
1 gul lök
2 vitlökar
2 morötter
1 röd paprika
200 gr färska champinjoner (jag tog ½ zucchini och ½ aubergine i stället)
500 gr kokta bönor (jag använde svarta och små vita)
1 burk krossade tomater
½ l vatten
1 äpple
4 msk hackad persilja
2 msk paprikapulver
salt och peppar

Gör så här:
Hacka lök, papika och champinjoner. Skala och riv morötterna grovt och fräs sen alla grönsaker tillsammans med fettet och pressad vitlök i en stor kastrull eller gjutjärnsgryta. Häll i bönor, krossade tomater och vatten. Låt koka på svag värme under lock i ca. 15 minuter. Riv sen äpplet grovt och ha i grytan. Ha till sist i kryddorna och persiljan.

Vi åt couscous till, med det är säkert gott med bulgur eller vad man nu gillar!

Julstök i köket

Den här mystiska burken står i vårat kylskåp. Ni som gissar att jag snott ett konserverat forntidsdjur från Naturhistoriska Riksmuseét har fel. Det är nämligen sillinläggning på gång här hemma! Jag älskar sill, och har gjort det så länge jag kan minnas. Ni som känt mig sedan jag var liten kanske minns min pannkakstårta med sill och rödbetssallad som jag önskade mig till min 7-års dag? Eller så har i förträngt det. Hur som helst! Sill är det bästa på hela julbordet och ska självklart finnas i mängder. Favoriten är klassisk inlagd- och senapssill, men förra året testade vi att göra Västerbottensill också som var kanon!

Så nu har jag fyndat 3,4 kg sill som ska vattnas ur över natten, skäras, läggas i lag och kryddas. Mums!
Sen hade jag ju tänkt att bli smal igen. Men jag tror jag väntar med det tills julen är förbi. Känns ju som att starta i uppförsbacke, om jag säger så. Appropå det är det ganska mycket uppförsbacke att försöka vara snygg överhuvudtaget när man är mamma. Har man inte bebiskräk på kläderna så borde håret ha tvättas i förrgår, naglarna målas om för en vecka sen och ögonbrynen ansats. Sen att gravidieten gör sitt till har vi ju pratat om förut.. Dessutom slutar alla shoppingförsök med kläder till ungarna i stället. MEN! Jag tänker minsann trotsa fulmorsan i mig och köpa ett par nya jeans i morgon. Hör och häpna! Kanske hittar jag ett par som jag känner mig fin i. Det skulle vara kul.


Dagisfoto

I morse hade dagisfotona kommit. Kolla på henne. Vilken pärla! ♥
Den dagen de tog fotona så frågade jag Estridh hur det hade gått. Hon berättade att hon hade fått sitta när de tog gruppbilden. Okej, tänkte jag. Det ska bli spännande att se! Sen fortsatte hon att bre på om att Signe fick stå när de tog kort. Haha... Helt plötsligt tappade allt hon sagt sin trovärdighet :) Men se! Att hon själv fick sitta stämde ju faktiskt.

Lucia!

Lussetåg på förskolan. Precis sådär charmigt okontrollerat som det blir när småbarn ska göra något. Estridh var tärna och så fint pyntad i lusselinne, ljus och glitter. Jag kände mig så stolt när jag satt där och tittade! Tänk att det där är min dotter?! Det är ballt. Hon är så fin och duktig. Sen sitter jag där och tänker "Är det bara jag som ser att Estridh är det sötaste barnet här inne?". Haha, så tänker väl alla föräldrar om sina barn. Men det är ju lite av det häftiga med att vara förälder, att ha sånt enormt fokus på sitt egna barn. Den viktigaste planeten som hela ens liv kretsar kring. Hon är min stjärna som lyser starkare än alla andra små stjärnor runt omkring henne! ♥Riktigt fint var det. Det glittrade i ögonen på Estridh när hon skridade in i salen. När hon fick se vart vi (framför allt Signe) satt i publiken sken hon upp och ropade "HEJ BEBISEN!". Det blev lite fäktade med ljuset, men mest av allt stod hon bara längt fram och njöt av att alla tittade på henne. Sån tuffing! Hon är ju alldeles ny på förskolan men inte ett dugg blyg. De säger att hon är en självsäker tjej som tar för sig, och det kan jag tänka mig :) 

Det finns inga spökerier

Estridh är rolig hon.. Nu ikväll när jag låg och nattade Signe kom hon in i sovrummet. Hon ställde sig i dörrhålet och sa "Godnatt mamma och Signe, sov så gott! Jag är här ute. Var inte rädda, för det finns inga spökerier." Sen går hon fram till Signes vagga och pekar på de små labanfigurerna i hennes mobil som snurrar ovanför och forsätter, "De enda spökerna som finns är de här, och de är inte farliga!"

Så söt♥ Tänk så mycket som rör sig i hennes lilla huvud. Jag brukar inte prata om spöken med henne, men hon har ett par filmer med Laban. Antar att hon får endel spökideér därifrån. Det är kul att lyssna på henne när hon pratar sådär, vissa meningar är som tagna ur ens egna mun :) 


Signe update

Jodå, minikorven växer och frodas! Hon har gått upp ytterligare en blöjstorlek och fått en riktigt dubbelhaka. Hon är sådär härligt go och knubbig så man bara vill äta upp henne! Dessutom luktar hon så otroligt gott! Estridh luktade ofta spyor och sur mjölk, men Signe luktar verkligen alltid gott!

Har inte mätt henne på länge nu, men jag tycker det både ser ut och känns som att hon blivit väldigt lång! Estridh har ju alltid varit liten och nätt, men jag tror faktiskt Signe blir något nummer större. Åtminstonde på längden. Bodysar som Estridh hade när hon började krypa vid 4-5 månaders ålder börjar redan nu (!) bli korta.i grenen. Kanske brås hon på mina 176 cm? :)

Hon har också fått liiiite längre hår. Andra framsteg hon gör är att ligga på mage. Det går hyffsat bra nu faktiskt. Hon håller ju upp huvudet själv, men blir ganska högljud och inte speciellt road av att ligga på mage länge. Hon har inte vänt sig själv på riktigt, men om hon ligger på sängen där det är mjukt händer det att hon lutar huvudet åt sidan och liksom välter omkull. Men men. Take you time baby. Jag tror inte du kommer ligga på rygg och sprattla tills du är 15 ändå :)

Ja, annars är allt i sin ordning. Hon äter med 2-3 timmars mellan rum och sover mellan 19:00-8:00 med undantag för ett par matpuser. Nu de senaste dagarna har hon dock velat äta mer på nätterna, undra varför? Kanske ska försöka få i henne oftare på dagen så hon inte behöver äta lika mycket på natten? Vad tror ni? Tillväxtperiod? Äsch. Jag ska inte klaga. Jag får sova relativt ostört trots att jag har småbarn så jag är nöjd ändå.

Nu ska jag leta upp min hårborste. Gissar att den ligger någonstans i 3-åringens leksakslådor.. Hörs!


Snart

Estridhs nya favoritord. Allting som man ber henne om ska ske snart. Fast snart är i och för sig bättre än nej. Ordet "snart" öppnar för diskussion. När jag tänker på det så är faktiskt "snart" lite som ett halvt "ja". Making progress!På i morgon ska hon ha lussefirande på dagis. Hon ska vara tärna. De har övat in julsånger och bakat pepparkakor åt föräldrarna. Estridh har bakat "Ett STORT hjärta och ett LIIIIIITET hjärta!", har hon berättat. Förresten gjorde hon en väldigt fin sak häromdagen. Vi satt vid matbordet och pratade lite, när hon säger såhär:

Estridh: Mamma, jag var faktiskt dum mot Signe förut...
Jag: Var du? Vad gjorde du då för något?
Estridh: Jag gjorde såhär.... RRRAAAAOOOW! (visar hur hon hoppat fram och skrämt Signe i babysittern)
Jag: Men det vet ju du att man inte får göra, eller hur?
Estridh: Ja. Jag vill säga förlåt till Signe!

Sen gick hon och kramade Signe och bad om ursäkt för att hon skrämts förut. Duktig va? Ja, kanske inte att hon skrämde henne från början, men att hon kände långt efteråt att det inte var snällt och inte kändes bra. Att hon sen berättade det och ville säga förlåt. För hon är faktiskt otroligt snäll mot bebisen, det är hon. Ibland blir det lite hårda pussar och kramar, men hon tycker verkligen om sin syster. Och det är ömsesidigt! Aldrig skiner Signe upp så mycket som när hon ser Estridh :)

500 bilder

Här var det bra dött! Jag är ganska slö nu för tiden och gör inte så stora ryck om dagarna. Förflyttar min feta röv mellan soffan, sängen, matbordet och skötbordet. Eller nej, riktigt så illa är det inte.. Jag har faktiskt plockat ihop närmare 500 bilder på datorn från de år som jag och Johan varit tillsammans. De ska framkallas och sättas i album. Förhoppningsvis kan vi fortsätta med det i framtiden också, skulle vara kul att ha när barnen blir större :)

Hittade många fina bilder när jag letade på datorn! Så mycket minnen som kommer tillbaka. I jul firar jag och Johan 4 år tillsammans, och det är galet vad mycket vi hunnit med! Flyttat ett par gånger, köpt bil, varit till Italien, fått två barn, Johan har hunnit börja och avsluta en utbildning och jag har gått från att knacka dörr till en fast tjänst hos bästa arbetsgivaren. Grymt! Undra vad vi kommer hinna med under åren som kommer? Framtiden står för dörren.

Här är några bilder som jag hittade förresten, som ni inte sätt. De är de absolut första bilderna på Signe! Vi hade ju inget minneskort i kameran (otroligt bra planerat) när vi kastade oss iväg til BB, så de första bilderna blev lagrade på kamerans inbyggda minne. Hade helt glömt bort dessa, så det var jättekul att se dem. Perfekt tajming nu när vi framkallar bilder!


Nu börjar "Så myckt bättre". Måste ses! Sen blir det soffhäng och fruktsallad. 


Johan & Signe

Kolla vilka sötnosar! Johan har tagit bort sitt skägg nu, och Signe har vuxit på sig sen jag tog bilden för två veckor sen. Men annars är de sig lika!

Hon kanske se lite allvarlig ut här, Signe. Men det är hon inte. Hon är ungefär den mesta glada och förnöjdsamma person jag vet! Ställer inga särkilda krav. Mat, ren blöja och kärlek. Ja, helt rimliga krav från en bebis. Får hon det är hon glad, sover och hänger med utan beskymmer. Minns att vi sa att Estridh var ganska enkel och kravlös tjej redan som bebis, men undra om inte Signe är ännu enklare.

Eller så är det vi som blivit lite enklare som föräldrar, vem vet?


En väldigt fin ask

Jag tänker ganska mycket på framtiden just nu. Det verkar säkert spännande och kul att satsa på något man tror på, chansa och kasta sig ut så som vi gjort. Det är det också, men att ovissheten om framtiden också är otroligt påfrestande kan ju vara värt att nämna. Det är jävligt jobbigt att inte veta hur allt ska bli. Boende, jobb, föräldraledighet...  

Framför allt är det jobbigt att inte veta vad jag själv vill längre. Jag brukade ju alltid veta hur jag ville ha det! Nu vet jag inte alls. Jag står med en fot i på fastlandet, en fot i Visby. Vilket ben ska jag stå på? Hur vill jag att mitt liv ska se ut? Vad är jag beredd att satsa? Hur mycket är det värt? Vad väger tyngst? Känslan går upp och ner. Vissa dagar älskar jag att bo här, andra dagar längtar jag hem. Ibland är jag så stolt över att vi vågat ta detta steg, andra gånger undrar jag vad vi håller på med...

Men jag älskar Visby! Närheten till allt, människorna, havet och lugnet. Jag och Johan har pratat ganska mycket om detta. Jag beskriv det som att jag har en väldigt fin ask, men alla saker som betyder något för mig ligger någon annanstans. Vad spelar då asken för roll? Det viktiga i livet är ändå de små sakerna som man älskar, värderar och uppskattar så mycket.

Det är svårt att veta hur något känns innan man provat. Jag har sagt det förut, men testar man nya saker ser man också nya sidor hos sig själv. Just nu känns relationen till mina barns mor- och farföräldrar väldigt viktig. Mycket viktigare än jag trott! Jag ser på Estridh hur mycket hon saknar, längtar efter och pratar om sin farmor och morfar. Hur kommer Signes relation till dem bli om vi bor här? Kommer hon stå dem lika nära? Om inte, är det värt det? Vad får hon i stället?

Urk. Ibland blir jag så trött på mig själv! Trött på vara vuxen och behöva fatta en massa bra beslut hela tiden. Önskar att jag bara kunde ta ett steg åt sidan, låta någon annan kliva in och vara klok och duktig i mitt ställe. Ja, det är också något som satt sig i huvudet på mig... Att vara duktig, genomtänkt och bra hela tiden. Helst rolig och snygg också. Men det är väl något jag får lära mig att leva med. Ändock kan jag inte låta känsla passera smärtfritt.

Snart vaknar Estridh och då ska vi gå på stan. Samtidigt som jag skriver detta, gnäller lite och tycker synd om mig själv slår mig tanken om hur bra jag faktiskt har det, egentligen. Är jag rätt person att gnälla? Ja, just nu är jag det. För just nu känns det så här. Nu har Estridh vaknat. På med kläder och ut i friska luften. Hörs!


2:a advent

mms_img16151 (MMS)

Andra ljuset brinner. Dagarna mot jul tickar ner. Barnen ligger och sover och Johan är på julbord med jobbet (han har lovat att äta lite för mig också). I eftermiddag kom vi hem från fastlandet. Det blev en snabb, men väldigt rolig vistelse! Berättar mer om det sen... Vårat mobila bredband sjunger på sista versen så jag skriver på telefonen i stället. Förhoppningvis kan vi köpa ett nytt i morgon, känner mig helt handikappad utan internet. Behöver lägga in nya föräldradagar hos Försäkringskassan. Behöver kolla mina fonder på internetbanken. Inget av det går att göra från mobilen! Suck.

Nej, nu längtar jag tills J kommer hem. Det har nämligen utlovats söndagsmys med massage och tända ljus ikväll! Det behöver vi! Det behöver nog de flesta i och för sig.... Nu får det räcka, mina tummar är trötta. På återseende när teknologin funkar! Ha en fin andra advent nu!


Tidig morgonHur mysigt är det inte att vakna upp bredvid de här små grisarna? Jag gillar att vara uppe tidigt på morgonen. Det känns som om man ligger steget före alla andra. Jag är ju faktiskt en sån där äcklig morgonmänniska som ofta vaknar av mig själv, ibland innan någon av barnen hunnit väcka mig. 

Strax ska jag väcka de små och kånka ut dem i bilen. På båten har vi egen hytt vilket är guld värt! TV, ett bord, egen toa/dusch och ett par ganska hårda soffor duger fint. Framför allt är det mindre yta för Estridh att kunna springa bort på... Så om ni undrar vart jag är de närmaste dagarna så vet ni. Antagligen inte framför dator alltså.

Nej, nu ska jag sleva i mig gröten och göra mig klar. Båten går strax efter 07:00. Vi hörs!


På väg till dagis

Har precis lämnat Estridh på dagis. Det funkar bra, hon gillar att vara där. Hittills har hon mest lekt med en jämngammal flicka som heter Sigrid. Fast igår berättade hon med ett leende på läpparna hur hon hade åkt rutchkana med Olle. Det var också han som stod i kapprummet och ropade "JA! Estridh!" när jag lämnade henne i morse. Det känns skönt. Min mardröm skulle vara att Estridh inte hade några vänner på förskolan, att ingen ville leka med henne och att hon alltid var utanför. Nej, ingen får göra så mot Estridh...  

Här är vi påväg till dagis. Estridh på boben (som hon älskar!), Signe i selen. Nu ska jag är jättemycket keso+avokadomackor och kolla på Nyhetsmorgon.


Vad mer kan man önska sig?

 ♥
10 veckor
I dag blir Signe 10 veckor! Snart 2½ månad. Hon växer oxh frodas. Kom på att vi inte har henne liggandes på mage speciellt ofta, vilket man ska ha för att hon ska få öva sin nacke. Blir mest att vi låter henne sitta i babysittern och försöka greppa sakerna i lekbågen. Så mer magläge alltså. Dock är inte inte särskilt förtjust i det, Estridh tyckte om de mycket mer så hon låg jämt på mage..

Nu är Signe lika gammal som Estridh var när jag startade den här bloggen. Det är lite häftigt. Tänk att nästa hela hennes liv finns nerskrivet här! Många av er som läser följde mig nog redan från Bilddagboken när jag väntade Estridh. Undra hur länge bloggen kommer finnas kvar, och hur gamla tjejerna är då? Jag själv hade tyckte det varit så kul om min mamma skrivit dagbok i stort sätt dagligen sedan jag var bebis. Så när jag känner mig färdig med bloggen ska de viktigaste printas ut till en inbunden bok som tjejerna ska få. Vilket minne!

Men för att skriva lite om Signes utvecklig hittills så trevar hon med händerna för att greppa saker, hon skrattar och ler samt älskar att kramas. Vill helst av allt vara uppe och titta på saker, och ler när hon känner igen saker/personer. Hon fortsätter att vara en ängel. Sover på natten, äter bra och är pigg och glad därimellan. 

FrukostMin standardfrukost som jag äter i stor sätt varje morgon är havregrynsgröt med krossade linfrön och grahamsgryn. I stället för sylt brukar jag ha torkade aprikoser, plommon, russin eller vad vi nu har hemma. Till det ett glas brusvitaminer och en fin liten hög med omega-3, ginseng och annat smått och gott.

När det gäller Estrids frukost så har hon ätit havregryngröt så länge jag kan minnas, och det märks stor skillnad på hennes energi beroende på vad hon äter på morgonen. Detta står man sig på länge, så det är bra att hon också gilla't!

På dagis äter de oftast fil och mackor. På fredagar lyxar de till det med kokt ägg. Vad äter era barn till frukost?