Estridh? Estrid?

När Signe låg i magen bestämde vi oss för att båda barnen skulle bära Johans efternamn i stället för mitt. Därför bytte vi på Estridh lagom tills Signe föddes, så att de fick samma efternamn. Det känns jättebra.

Nu har vi kommit till ett annat dilemma:

Estridh. Jag har länge varit lite skeptisk till stavningen, och nu när hon fått Johans efternamn som också avslutas med H känns det lite väl fånigt. Kaka på kaka. Ska vi plocka bort H:et i Estridh? Estrid. Det ser mycket bättre ut. Visst? Men om hon skulle ångra sig när hon blir stor och vill stava som hon gör nu, då kanske det är dumt att ändra? Ska hon få bestäma detta själv när hon blir större?

Vilka beskymmer vi har. Jag och Johan får rådslå här hemma. Men i kväll ska vi göra egna burgare och äta ost och kex. Efter det måste jag bryta fett-och-socker-goffande som jag lagt mig till med. När ekenomin tillåter blir det gymkort.


Jessica

Jag kan förstå dilemmat, om båda avslutas med h så ser det nog finare ut med Estrid utan h. Men annars har jag alltid älskat den stavningen som ni har nu, Estridh.

Svårt!

2010-12-29 @ 18:50:11
URL: http://www.jessica-lund.blogspot.com/
Sophia

Jag förstår att du funderar på detta, särskilt om du har varit tveksam till stavningen tidigare. Men jag tycker inte ni ska ändra stavning nu. Vänta till hon själv vill det, om det någonsin kommer att hända. Estridh med h, det är ju hon liksom.

2010-12-30 @ 11:57:36
Emmy

Känsligt att kommentera och tycka till om någon annans val av namn till deras barn, även om åsikter nu efterfrågas. Det är ju ändå alltid föräldrarna som slutligen vet bäst vad som passar deras barn.



Men som sagt Micke och jag diskuterade stavningen, när det nu efterfrågades, och ni gillar ju precis som vi äldre och klassiska namn. Estridh är ju orgienellt i sig så att göra namnet mer klassiskt genom att ta bort H:et tycker vi vore ett helt rätt val. Ser snyggare ut dessutom mer "klassigt" , precis som du säger och det passar bättre med Signe. Hoppas du inte tar illa vid av att jag framför vår åsikt. Lycka till med dilemmat kramar /Emmy och micke

2010-12-30 @ 14:25:18
Pauline

Tack för era åsikter! Här är det ingen som tar illa upp, jag VILLE ju höra vad ni tyckte :)



Ja, det är väl lite det där "klassiska" och "rena" som vi också är inne på. Det lutar åt det.

2010-12-30 @ 14:52:49
Agneta

Jag hade nog också tagit bort H:et. Estrid är mycket finare.

Har haft samma frågor kring mitt eget namn, folk tycker att jag skulle lagt till med ett H men jag skulle aldrig göra det, Tycker det är helt onödigt med massa extra bokstäver och det kan lätt se lite tillgjort ut. Dessutom uttalar man ju aldrig H.et.

Annars tycker jag att ni valt jättefina namn till era barn!



Gott nytt år till er!

/Agneta utan H :-)

2010-12-30 @ 20:43:06
Emma R

Estridh är jättefint! Men jag kan nästan bara haka på och säga att Estid är ännu bättre, och som någon sa, Estrid och Signe ser riktigt bra ut tillsammans <3 Lycka till i namndilemmat. Kram

2010-12-31 @ 08:59:14
URL: http://emmaryyti.blogg.se/
Sandra

Om ni har ett avslutande h i efternamnet så skulle det helt klart "se snyggare ut" med Estrid. I allmänhet kan jag tycka det är lite "fånigt" att lägga till ett "h", men just på "Estridh" tycker jag det är riktigt fint och faktiskt passar in. Vad ni än väljer så är det ett superfint namn! :)

Gott nytt år!

2010-12-31 @ 23:07:48
Andrea

Jag brukar tycka att det är onödigt att lägga till extra bokstäver, det ser lite fånigt ut som Sandra säger. Men just Estridh har jag ändå tyckt om. Men om ni nu har ändrat till Johans namn så håller jag med om att det definitivt blir kaka på kaka. Ändra till Estrid tycker jag.

2011-01-03 @ 19:00:13
Andrea

Jag glömde säga att din nya header är sjukt fin! Bilden med Estrid på stranden är helt underbar.

2011-01-03 @ 19:01:43


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: