Fisksoppa med saffran

Nu har Johan skrivit receptet. Jag klistrar in det och hoppas det smakar för er som vill testa!



På bilden innehåller soppan också crabstick och paprika, men det gör man lite som man vill med.

Det här behöver du:

4-6 port
1 hel purjo, inkl det gröna.
2 tsk tomatpuré
2 msk olivolja
3 dl vispgrädde eller matlagningsgrädde
2,5 dl creme fraiche
2 dl vatten
3 msk hummerfond
2,5 dl vitt vin
1 paket saffran
ca ½ tsk svartpeppar
ca 3 tsk salt
500 gr torskfilé
500 gr laxfilé
250 gr räkor.

Gör så här:
Stek purjon i olivolja och tomatpuré tills den blivit lagom stekt (ej bränd). Häll i alla ingredienser utom fisk, salt och peppar och låt koka ca 10 min. Skär fisken i bitar ca 2x2 cm. Lägg i fisken och räkorna och salta och peppra tills det smakar bra.

Servera med kokt potatis och vitlöks- eller harvregrynsbröd.


Emma R

Mums... Tack! =)

2011-02-25 @ 19:21:41
URL: http://emmaryyti.blogg.se/


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: