Allt jag vill förändra ska förändras nu

En av de sista kvällarna i den här trädgården. Estrid har fotograferat oss.
 
Nu är det bara EN dag kvar. EN ynka liten dag tills vi får nycklarna till huset och kan flytta in. Så i morgon vid den där tiden har vi tillträde. Själv jobbar jag så Johan sköter mötet med säljaren och mäklaren själv. Sen börjar någotning nytt. Det kanske låter tungmodigt att påstå att en ny tid i våra liv börjar i och med detta, men sån är känslan. Vi tar vår familj och startar upp vårat liv på riktigt. Slår rot där vi verkligen vill växa. 
 
Jag försöker samtidigt hålla förväntningarna realistiska. Det finns en tendes annars att satsa för mycket och bli besviken. Att tro nu ska allting bli bättre! När vi bor i huset ska jag minsann börja äta nyttigare, sopsortera nogrannare, bli bättre på att hänga kläderna i garderoben på galgar och jag ska alltid slänga tomma schampoflaskor så att de inte står och tar plats i duchen. Allt jag vill förändra ska förändras nu. Kanske en naiv tanke som jag redan nu vet att jag inte kommer efterleva. Men flytten är en naturlig omstart och den drivkraften vill jag ta tillvara, även på den personliga planet. Någon utav er som lästboken The Golden Year av Hannah Widell och Amanda Schulman förresten? Jag lyssnar på Fredagspodden och vad jag förstått det som är det just det här tänket som deras bok bygger på. Det kanske får bli steg nummer ett - köpa deras bok. Slänga schmpoflaskor och hänga kläder på galgar kanske jag börja med ändå, men boken står på tur.
 
Tänk att om ett dygn bor vi där. Märkligt alltså. Hela släkten är involverad i flytten och var och en hjälper till med det som just dem kan bistå med. Bära möbler, köra släpkärror, laga mat eller passa barn. Jag tror och hoppas att det kommer gå smidigt eftersom vi är så många som hjälps åt. Vad skulle vi gjort utan alla dessa människor runt omkring oss? ♥ 
 


Charlotte F

Vad underbart det är med nystarter och en efterlängtad flytt är verkligen en perfekt sådan! Hoppas ni kommer trivas i ert drömhus och att själva flytten flyter fint. Kan varmt rekommendera the golden year! Läste ut den på två dagar förra veckan :) Ha det gott! /Charlotte Forsell

Svar: Hej Charlotte!
Vad kul att du gillade boken, då ska jag beställa den! Tycker Hannah och Amanda är så inspirerande att lyssna på så jag har höga förväntningar på boken. Just nu är Johan och får nycklarna till huset och jag är så nervös. Spännande! Signe frågade mig igår om jag trodde vi skulle trivas i huset, och det kändes så skönt att kunna svara "Jaa! Vi kommer ha det SÅ bra där!". Det är verkligen en dröm som slår in.

Ha det fint och ta hand om familjen! /Pauline
Pauline

2014-08-08 @ 02:11:26
Charlotte F

Vad underbart det är med nystarter och en efterlängtad flytt är verkligen en perfekt sådan! Hoppas ni kommer trivas i ert drömhus och att själva flytten flyter fint. Kan varmt rekommendera the golden year! Läste ut den på två dagar förra veckan :) Ha det gott! /Charlotte Forsell

2014-08-08 @ 02:11:42
Charlotte Forsell

Gillar också pod, det är mycket som kommer tillbaka i boken, så det kan bli lite upprepning. Men ändå väldigt bra. Vilken härlig känsla att äntligen få nyckl. Längtar till den dagen det blir verklighet för oss, om 100år :) Ha det bra!

2014-08-08 @ 10:49:40
Andrea

Åh det riktigt pirrar i mig med, haha! :) Ni kommer stortrivas det är jag helt övertygad om. Som sagt, huset känns som att det är gjort för er. Och det säger jag som aldrig ens träffat er! Men ibland får man en feeling sådär bara :) All lycka med flytten!

2014-08-09 @ 09:05:30
URL: http://thegreenspot.blogg.se


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: