Havregrynsbröd



Du behöver:
½ pkt jäst
2 tsk salt
1 msk honung
6 dl vatten
3½ dl havregryn
6 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl

Gör så här:
Blanda jäst i en bunke tillsammans med en liten del av vattnet. Häll på salt och honung. När jästen löst sig häller du i resten av vattnet. Ha i havregryn och vetemjöl och blanda till en smidig deg. Strö över lite mjöl och låt jäsa under duk i en timme.

Häll ut degen på ett bord, men var noga med att inte knåda! Dela bara degen i 4 delar som du försiktigt rullar ut till korvar på en plåt. Försök att bearbeta degen så lite som möjligt, annars försvinner alla bubblor. Snurra eller skruva sen korvarna lite på plåten, så bli böden fina. Strö över lite havregryn. Grädda i 260 grader i 15 minuter, sänk sedan temperaturen till 150 grader och grädda ytterligare 12 minuter. 

Gott som baguette till linssoppa och fisksoppa.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: