Om lussefirande och dagisplats

God afton! Jag är skittrött och tänker alldeles strax gå och lägga mig, men först ska jag skriva lite.

Vad är det för påhitt förskolorna har med att luciafirandet ska hållas utomhus? Så har de på Estrids dagis. Totalt onödigt enligt mig. Vi har inte ens nån snö! Barnen kommer få släpa sina lusselinnen som är korvade ovanpå vinteroverallen i den blöta asfalten. Estrids lilla elljus kommer kortsluta i duggregnet och ingen fika bjuder de på heller. Så här kallar dem det - "egen fikakorg och glatt humör medtages!". Jovisst. Skitsnålt kallar jag det.
Inte heller vet jag om de bjuder på uppvärmda lokaler eller tak överhuvudet när fikat ska intas. Det är inte att räkna med. Men det vita linnet är struket och klart. Min egna fikakorg i form av lussebullar ligger på tining. Det glada humöret får vi dock vänta på. Äsch. Varför är jag så sur? Estrid kommer givetvis vara världens vackraste tärna som kommer värma mitt bittra hjärta i vintermörkret. Signe ska vara ett tomtebarn hängandes i bärselen (så jag kan hålla paraply/fotografera samtidigt).

Förresten har Signe fått dagisplats i januari. Från början var tanken att Johan skulle ha henne hemma till våren då hon skulle börja gå heltid, men vi tänkte om lite. I stället får hon börja redan nu och "värma upp" med 15h/vecka då han är hemma, för att sedan öka vistelsetiden när vi båda börjar jobba.
Det känns som en bra deal. Hon är redo för det. Nej, nu ska surbibban gå till sängs. See you tomorrow!


Andrea

Det där förstår inte jag heller. Ibland envisas dagis med dumma grejer. Fastän det är skitväder så vägrar de tänka om. Vi hade alltid Lucia inne när jag gick på dagis, hur mysigt som helst! Hellre det än frysa ute i duggregn... Men men, hoppas det blev bra iaf! :)

2011-12-13 @ 09:54:54
URL: http://thegreenspot.blogg.se/
Anna

De dagis Ellicka gått på har det varit likadant med! Skitdåligt!

2011-12-13 @ 21:11:11
URL: http://luene.blogg.se/


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: