Vitlöksmarinerad rostbiff med färskpotatissallad

Mitt betyg




Ingredienser
(4 pers)
Färskpotatis
Grillad rostbiff
Knipplök
Krispsallad
Körsbärstomater
Persilja
Vitlöksklyftor
Balsamvinäger (Hemma)
Kinesisk soja (Hemma)
Olja (Hemma)
Salt (Hemma)
Svartpeppar (Hemma)


Gör så här
1. Koka 900 g färskpotatis. Gärna med skalet på.

2. Blanda 1 dl olja med ½ dl kinesisk soja i en rymlig skål och pressa ner 3 vitlöksklyftor. Vispa ordentligt så att ingredienserna blandas väl. Vänd 2 pkt grillad rostbiff i marinaden. Lägg upp skivorna på ett fat och slå över lite av marinaden. Vill någon ha rostbiffen naturell, hoppa över marinaden på några skivor.

3. Blanda en dressing till potatissalladen på 4 msk olja, 2 msk balsamvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.

4. Strimla ½ knippe lök, både lök och stjälkar. Dela 250 g körsbärstomater. Finhacka ½ kruka persilja.

5. Blanda samman dressingen med tomater, lök och persilja. Vänd försiktigt ner blandningen i den nykokta potatisen. Riv bladen från ½ krispsallad i mindre bitar, blanda med salladen eller servera separat.

6. Servera färskpotatissalladen med den marinerade rostbiffen!

Kommentar: Väldigt gott och mycket smaker. Marinaden till rostbiffen var kanon och potatisdressningen var en enkelt sätt att pigga upp vanlig kokt potatis på. Nu äter både jag och Johan som hästar, men jag tycker ändå det var lite mat för att räcka till 4 personer. Det är det enda som drar ner betyget.





Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: