Torsk i folieknyte med färskpotatis och kokta grönsaker

Mitt betyg




Ingredienser (4 pers)
Färskpotatis
Haricots verts
Knipplök
Knippmorötter
Persilja
Tomater
Torskfilé
Aluminiumfolie (Hemma)
Balsamvinäger (Hemma)
Olja (Hemma)
Salt (Hemma)
Svartpeppar (Hemma)

Gör så här
1. Om du grillar ute, tänd grillen. Sätt annars ugnen på 225 grader.

2. Koka 900 g färskpotatis. Vill du koka morötter och haricots verts ihop med potatisen, välj en rymlig kastrull.

3. Riv fyra ark aluminiumfolie, ca 30x30 cm. Portionera ut 500 g torskfilé på arken. Fördela totalt 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 4 msk olja jämnt över de fyra arken.

4. Strimla ½ knippe lök tunt. Skiva 2 tomater. Finhacka ½ kruka persilja. Fördela lök, tomat och persilja över fisken. Vik ihop fiskpaketen och grilla på grillen i ca 10-15 minuter beroende på hur varm grillen är, eller stek i ugnen i ca 15 minuter.

5. Tvätta ½ knippe morötter och dela dem på längden. Koka morötterna och 150 g haricots verts i potatisvattnet de sista tre minuterna. Ringla gärna lite olja och balsamvinäger över grönsakerna och krydda med lite salt och svartpeppar.

6. Servera fiskpaketen med färskpotatis och kokta grönsaker!

Kommentar: Vår första rätt från Linas matkasse, och det börjar bra! En enkel middag med otroligt goda smakkombinationer, som dessutom gick riktigt snabbt att laga (lika lång tid som koktiden på potatisen). Rätten ser väldigt husman ut, men husman är underbart och barnen älskade det också. Mängden mat räckte gott och väl till mig och Johan samt barnen + lunch åt dem dagen efter. Full pott!



Linn

Ser jättegott ut!

2011-08-11 @ 15:28:21


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: