Ljummen pestopasta med rökt bog och bacon

Mitt betyg





Ingredienser
(4 pers)
Bacon
Broccoli
Gurka
Machésallad
Pasta
Röd pesto
Röd spetspaprika
Rökt bog
Olja (H)
Salt (H)
Svartpeppar (H)
Torkad oregano (H)

Gör så här
1. Koka ca 360 g pasta.

2. Dela 250 g broccoli i små buketter. Dela 1 röd spetspaprika i bitar. Stek grönsakerna i lite olja i en stekpanna. Krydda med 1 tsk torkad oregano, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar.

3. Under tiden: Skiva och tärna ca 400 g rökt bog i 1x1 cm små tärningar. Skär ½ gurka i små stänger.

4. Lägg upp de färdigstekta grönsakerna i en rymlig salladsskål och blanda med gurkan och 70 g machésallad.

5. Stek 120 g bacon i stekpanna utan matfett. Låt rinna av på hushållspapper. Stek sedan den tärnade bogen.

6. Rör ner 3 msk röd pesto i den väl avrunna pastan och blanda med grönsaker och rökt bog. Toppa salladen med bacon!

Kommentar: En god och väldigt basic middag där maten räcker till lunch dagen efter. Däremot var det smakmässigt ingen wow-upplevelse som tidigare middagar, baconet kändes överflödigt och jag tyckte det saknades en vit örtsås eller dressning till.





Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: