Fläskfilé med ris och äppelsallad

( Det här inlägget har ingen bild, för jag blev så glups och åt upp maten innan jag hann fota den! Bra betyg med andra ord! )


Ingredienser
(4 pers)
Flytande honung
Olja
Torkad timjan
Torkad ingefära
Vitlöksklyfta
Fläskfilé
Salt
Svartpeppar
Ris
Haricots verts.
Äpple
Rödlök
Turkisk yoghurt
Citron

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200´C

2. Blanda en glaze med 2 msk flytande honung, 2 tsk olja, 2 tsk torkad timjan och tsk torkad ingefära. Pressa ner 1 vitlöksklyfta och rör ihop.  

3. Gnid in 500 g fläskfilé med lite olja, 1 krm salt och ½ krm svartpeppar. Bryn köttet runt om i stekpanna tills det fått fin färg, lägg sedan över i en ungssäker form och pensla med glazen. Stek mitt i ugnen i 20-25 minuter. Använder du termometer så ta ut köttet när temperaturen är 65-70 grader.  

4. Koka 4 dl ris efter anvisningarna på förpackningen. Koka också 250 g haricots verts.

5. Finhacka 1 äpple och 1 rödlök. Blanda i en skål med 2 dl turkisk yoghurt, 1 msk olja, saft och rivet skal från ½ citron och 1 tsk torkad timjann. Smaka av med salt och peppar


Kommentar:
Jättegott! Köttet var perfekt och äppelsalladen underbar. Den kan man säkert använda till många andra rätter också. Receptet säger 500 g kött men vi tog 700 g och tyckte det var mer lagom, ja, åtminstonde om man gillar mycket mat :) Det enda som drar ner betyget lite är väl tiden som det tar att laga maten. Detta är inget man gör till vardags när man kommit hem från jobbet, utan mer en helgmiddag.





Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: