Spagetti & Köttfärre till bebisen

Nu är hennes mat klar! Ingredienser:
  • 2 burkar kidneybönor
  • 1 burk champinjoner
  • 1 gul lök
  • 75g köttfärs
  • en näve spagetti
  • tomatpupré (Tex. ICA's på burk, den är saltfri)
  • svartpeppar
Så här gjorde jag:
Hacka löken och lägg den i en kastrull med några matskedar vatten. "Koka" löken tills sen blir mjuk, inte steka! Mixa den tillsammans med kidneybönor & champinjoner i en skål. Rör ner ca. 5 msk tomatpuré. Tillaga köttfärsen på samma sätt som löken. Lägg den i en kastrull med lite vatten och "koka" den tills den är klar (ca. 15minuter). Rör ner köttfärsen i bönröran, och avsluta med att röra ner så mycket pasta som behövs. Jag klippte spagettin noga innan, istället för att mixa. Då får man små bitar av pastan som ändå är mjuka och bra. Gott i köttfärsås är också morötter vilket man säkert kan ta istället för bönor tex. Det får det nog bli nästa gång.




Klippt spagetti, bönöran & köttfärs. Den här maten går ju precis lika bra att göra vegetarisk. Bara att i stort sätt hoppa över köttfärsen.

Vänta tills maten svalnat och klicka upp den på bakplåtspapper, sen in i frysen! När maten stelnat kan du lägga "kakorna" i en påse i frysen och lätt portionera upp hur mycket som behövs till varje måltid!


Här tyckte jag fortfarande att spagettibitarna var ganska stora, så jag körde lite med mixern och då blev det bra. Det blev ändå ingen sörja av spagettisarna, de blev bara pyttesmå. Perfekt! jag har även testat ett kvällsmål av detta på Estridh, och hon gillade det! Smakfullt och gott.

Lycka till då! :D



Andie

Jag tycker det är så kul att du lagar din egen barnmat och inte köper färdigt! Du kommer med riktigt bra tips på mat man kan göra.

2008-06-04 @ 09:55:06
URL: http://www.andie.bloggagratis.se


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: