Morfars kycklingar

 
Vid det här laget vet ni vilken djurälskare Estrid är! Hon har blivit alldeles förälskad i morfars tre veckor gamla kycklingar. I flera timmar gosade hon med dem när vi var där sist. I början var de rädda och stod travade på varandra i ett av hönshusets hörn. Men Estrid hanterade dem fint och snart kunde hon lugnt och fint plocka upp dem i famnen.
 
Signe däremot, är inte så imponerad. När vi pratade om kycklingarna hade hon några funderingar:
 
1. "Kan vi äta dem?"
2. "Ska vi ta en kniv?"
3. "Ska vi ta en sax i stället...?"
 
Alltså Signe, min lilla tokunge. Vad ska det bli av dig? Jag förstår inte hur de här små tjejerna kan ha blvit så totalt olika varandra! Estrid petar i sin mat och frågar man kan äta kött utan att behöva döda djuren. Sånt tänker man på när man är 15 år - inte 5 år! Sen har vi Signe då, som sitter på andra sida bordet och med kinderna fulla av kött ropar "Mera korv!!".
 
Ja. Det ska bli väldigt intressant och se hur de kommer bli som vuxna...


Andrea

Ta en sax istället?! :/
Det är intressant sånt där, vi är tre syskon i min familj. Jag är den stora djurvännen som precis som E tidigt ifrågasatte köttet. Så fort jag lärde mig läsa och tog in info om hur djur behandlas blev jag aktiv djurrättsaktivist.
Syrran däremot var precis som Signe, satt och tänkte att man måste sticka dem med kniven så de inte sprattlar när man ska äta dem osv =P
Brorsan har varit den som lite ibland sådär dragit katter i svansen och spelat fotboll med igelkottar.
Men så nu i vuxen ålder är vi alla vegetarianer, brorsan var faktiskt den som först blev vegan och var det i många år. Och alla tre är vi insatta i djurrätt även om jag fortfarande är den som driver det mest.
Blir spännande att se hur era barn blir när de blir större :)

2013-06-27 @ 08:20:53
URL: http://thegreenspot.blogg.se
Terese

Herregud vad söt hon är flickan!! En liten pärla.

2013-06-27 @ 21:07:13
Emmy

Vilken liten skönhet hon är lilla E på utsidan såsom på insidan. Vad jag och Micke skrattade när vi läste Signes förslag på vad man kunde ha kycklingarna till. Vad duktig du är på att fota förresten. Kram

2013-06-29 @ 07:38:05


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: