Vecka 40

Bilder tagna i vecka 39+0
Här kan ni läsa om Signe och Estrid i vecka 40
 
 
Nu är vi inne på graviditetens sista vecka. Snart är den här resan över och en helt ny börjar! När jag ser tillbaka på de nio månaderna som passerat så har tiden gått väldigt fort. Är det inte märkligt hur snabbt en ny människa kan byggas? Från ingenting till detta, liksom. Livet är häftigt.
 
I veckan var vi på det sista besöket på MVC innan beräknad förlossning. Hjärtljuden låg på 155 slag/min, magen följer kurvan och barnets huvud har de senaste veckorna lagt sig längre och längre ner i bäckenet tills det nu blivit så gott som fixerat. Det känns skönt. Bebisen vet vart utgången är. 
 
De här sista dagarna går i och för sig ganska långsamt, men det gör inget. Jag fyller dem med viktiga saker. Vila. Mental uppladdning. God mat. Där i mellan vankar jag omkring och försöker fixa det sista innan bebisen kommer. Boken jag läste av Susanna Heli gjorde stort intryck på mig och jag känner mig förberedd inför forlossningen på ett helt annat sätt nu. Jag känner mig lugn. Bebisen kan komma när den vill ♥
 
Mår: Jag fortsätter må väldigt bra! Förvärkarna är kraftigare nu och kommer spontant, alltså utan att jag rört mig eller tryckt på magen. Men jag sover som en prinsessa och är inte speciellt trött. Däremot har vardagen fått ett annat tempo. Jag tar saker i min takt och spar på krafterna. För vem vet när kroppen kommer behöva dem som mest? 
  
Vikt: + 14 kg
 
Dagar kvar till förlossning: 7 st




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: