KortVasan nästa!

Kompisar! Ni missar väl inte att det börjar dra ihop sig till skidåkning för min del? Om en månad ska jag åka Vasan, 3 mil. Jag har bara en ynka sak att bocka av innan jag har min Tjejklassiker, så tro inte att en bebiskula ska hindra mig.
 
Johan har gjort en stor insatts och köpt ny skidutrutning åt mig, varit med mig och provat ut pjäxor, stått en hel kväll och vallat mina skidor efter konstens alla regler och till och med kört mig ut i skidspåret. Men där blev jag ganska snart varse att det verkliga jobbet var det ingen annan som kunde göra åt mig. Jag har alltså åkt längdskidor för första gången i mitt liv (en gång på lågstadiet räknas knappast) och efter det var jag sängliggande 1½ dygn med utomjordisk träningsvärk i muskler jag inte ens visste att jag hade! Det var hemskt. Och vidrigt. Men det var skönt också.
 
Jag lärde mig även ett och annat, och det är ju fint om man kan göra det:
 
1. Underskatta aldrig en skidåkare. Det krävs massor av teknik och styrka för att kunda röra sig graciöst på ett par skidor. Sånt skrattar man inte åt.
 
2. Det spelar ingen roll hur bra utrustning du har - suger du på att åka skidor så går det ändå åt helvete.  
 
3. Om min gravids kropp ska överleva 3 mil på skidor kommer det krävas träning. Så det är bara på't igen 'ba!
 
I morgon ska jag ut i spåret igen. Jag ska banne mig klara detta! Så det så!


Madde

Fy satan så strongt gjort av dig! Jag är grymt imponerad av din vilja och ditt jävlar-anamma! Sen skrattade jag gott åt dina små punkter, och föreställde mig själv på ett par proffsskidor. Tror jag förstår vad du menar. :)

Lycka till och GRATTIS till bebbe nr 3. :D Hurra! Kramar från Madde Markström.

Svar: Tack Madde! Ja, nu har jag ju bara denna sak kvar innan jag är klar med min Tjejklassiker, så det skulle ju vara surt att ge upp nu. Det GÅR ju liksom inte. Även om skidåkningen kommer bli fruktansvärt jobbig, så får jag ändå vara glad att jag "bara" har skidorna kvar. Det hade ju kunnat vara löpningen till sommaren, och då hade det ju varit omöjligt. Så de tär bara bita ihop och köra!
Tack för gratulationerna till bebisen också! Vi är superglada :) Kram
Pauline

2013-01-18 @ 12:39:06
URL: http://sokratess.blogg.se
Fru Högstadius

Tappra människa, du är grym! Jag har testat att åkt längdskidor en gång i mitt vuxna liv, fy sjutton så svårt, minimalisk backe och jag for åt alla håll och skidorna stod rakt upp. Men jag tyckte att det var ganska kul, skulle vilja testa igen på mer plan mark om man säger så iallafall till att börja med! Jag hejar på dig, det där tar du hem! kram

Svar: Ja, det är sjukt jobbigt! Jag har alltid tyckt det sätt så enkelt ut, men jag ska aldrig mer tänka så. Det är verkligen motion för hela kroppen. Jag måste öva upp mig och få bättre teknik om jag ska överleva 3 mil Vasalopp här om en månad, men jag ska erkänna att jag känner mig lite skraj. Det är som sagt ingen enkel grejatt bara ställa sig på ett par skidor och bära iväg....
Pauline

2013-01-18 @ 18:02:39
URL: http://fruhogstadius.blogg.se/


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: