Kreativt flow

 
 
Hittils har jag gjort ett par solhattar, börjat på en tredje samt ett par sockor och en som väntar på en maka. Till det har jag också börjat på en turkos uggla och en sminkväska. Bäst att hålla lågan uppe när man ändå är i gång!
 
Jag är inne i ett kreativt flow. Ett rus. Inspiration som brusar i kroppen och som ger mig massor av glädje och energi! Skapande är verkligen helande för själen. Det gör mig lycklig rakt igenom. Ren, liksom.  
 
För det finns ingenting som renar huvudet som att sitta med stickor eller en virknål i handen och låta tråden från nystanet sagta växa fram till något annat i händerna. Allra roligast är när man gör någonting som på förhand är bestämt att bli till någon annan. Då ägnar jag alla tankar åt denna person i varje maska och varje stygn jag gör. Det bara blir så. Skapad med kärlek, skulle man kunna säga.
 
Det som skiljer denna inspirationsrusch i från andra är att jag gör klart. Jag avslutar. Jag har till och med givit raggsockorna en maka, och det händer sällan! Oftast blir mina halvfärdiga projekt liggandes i garnkorgen tills jag tröttnar och nystar upp allt igen och börjar om. För det är egentligen inte den färdiga produkten som bertyder något. Det är resan dit.

Jag håller också på att lära mig nya virktekniker. Snäckskal och kräftgång heter ett par. Ni hör ju själva. Bara namn gör ju att man vill lära sig!


Emmy

Oj oj oj vilka fina hattar! Vad duktig du är, verkligen! Jag skulle också vilja lära mig, du får lära mig om du vill :-) Har du sett alla dessa gulliga mjukisdjur man kan virka? Det kanske vore något att vika till bebisen. Om ditt kreativa flow varar varar tillräckligt länge så vill jag gärna beställa en solhatt till Siri (jag betalar materialet isf). Kram kram

Svar: Absolut! Jag köper mitt garn på "Hantverksboden" eller vad den heter nere på hörnet vid Sandgatan. Vi kan kika där om du hittar något fint så kan jag knåpa ihop en solhatt, förhoppningsvis innan sommaren är här på riktigt :)
Pauline

2013-02-18 @ 19:31:40
Fru Högstadius

Vad du är duktig, så fina saker det blir. Jag är sämst på sy, virka, sticka och liknande jag tycker att det är jätteroligt men det blir bara snett å vint.

2013-02-18 @ 19:58:22
URL: http://fruhogstadius.blogg.se/
Emmy

Du är ju så pysslig och duktig och du tänker så mycket på de i din omgivning. Har du funderat på att sy lite egna mammakläder? Du är ju duktig på att sy kläder! Kram kram

Svar: Jag tycker det är jätteroligt att sy men det tar sån tiiiiid. Dessutom är jag inte mycket för att använda mig av mönster utan gillar att freestyla och göra saker på fri hand, och det blir inte så bra när man ska sy kläder :)
Pauline

2013-02-24 @ 11:10:35


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: