Förskoleklass

I Estrids rygga låg idag ett stor kuvert. Det känns fortfarande lite extra häftigt när det anländer brev som står adresserade "Till målsman för...". Det är vid sånna tillfällen det slår en att man faktiskt ska föreställa vuxen nu.
 
I brevet fanns massa information för oss föräldrar som har barn som börjar förskoleklass till hösten. Estrid började ju redan efter årskiftet på någon förskoleklass-light där de har verksamheten i en byggnad avskiljd från förskolan och går och äter lunch i skolmatsalen bland annat. Men i höst blir hon alltså en förskoleklassare på riktigt! Min lilla fröken. Ska du börja i förskoleklass? När blev du så stor?
 
Hon fick också veta vilka kompisar hon kommer gå tillsammans med. Nu slipttras hennes gamla gäng och in kommer en nya kompisar från andra skolor. Bra på många sätt, men samtidigt läskigt. Jag minns själv hur viktigt det var att få gå tillsammans med bästa kompisarna! Hennes allra allra bästa kompis går dessvärre i en annan grupp, men av klasslistan att döma kommer hon i alla fall forsätta gå med tre stycken av hennes kompisar hon leker mest med idag. Det känns bra. Estrid är själv nöjd. Då är mamman det också.


Emmy

Ja, tänk vad tiden går fort,skrämmande och fascinerande på samma gång! Fick inte ni lämna önskemål angående vilka barnen vill gå med? Det brukar de nämligen få göra här, tydligen och önskemålen brukar försöka tillgodoses om jag förstått det rätt. Spännande hursom

2013-04-22 @ 19:21:42


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: