En taggig kompis

 
Förra veckan fick jag åka hem från jobbet efter bara ett par timmar. Migrän igen. Det är så förbaskat onödigt och jobbigt! Jag hoppas verkligen detta bara är en hemsk gravidåtkomma som försvinner när bebisen kommer ut.
 
Men jag har lärt mig känna igen tecknena nu. Migränen föregås nästan alltid av en dag full med irrititation och lättretlighet och ibland illamående. Det övergår sen i domningar i enda kroppshalvan. Ansiktet, tungan, armen, halva magen (en otroligt märklig känsla förövrigt) och benet. Sen får jag flimmer för ögonen eller tappar synen helt. När detta lagt sig dröjer det knappt 30 min innan huvudvärken slår till. Så visst får jag många varningssignaler, men när dessa sätter igång är det oftast för sent. Migränmedicin kan jag inte ta eftersom det påverkar barnet, så dubbeldos Alvedon är det jag har att hålla mig i. Alvedon, dra täcket över huvudet och sova. Det är vad som hjälper.
 
Och... min nya kompis spikmattan! Jag har nämligen, typ fem år efter alla andra, invetsterat i en sån. Den gör ont och är skön på samma gång, och jag inbillar mig att det hjälper mot huvudvärken lite att luta nacken mot den.
 
Idag har jag förresten träffat en läkare (igen) och bett dem göra en ordentlig utredning på min migrän och vad som kan göras åt den. Förra veckan fick jag total fyra migränattacker. Jag kan liksom inte leva på det viset. Det kändes som de tog mig på allvar nu och vi pratade om både blodtycksmedicin och värktabletter med morfin. Tyvärr är inget av dessa speciellt bra varken för bebisen eller mitt superlåga blodtyck, och därför något jag bör undvika in i det sista. Det fanns också förebyggande mediciner i form av betablockerare som skulle kunna bli aktuellt inför förlossningen. För Gode gud, mycket ska en kvinna klara av med att föda barn och ha migränanfall samtidigt - där går gränsen!
 
Ja. De har också skrivit in mig på specialistmödravården tillvidare, just eftersom de kan kombinationen av migrän och graviditet bättre. Själv lutar jag mig bakåt på min taggiga kompis och hoppas han gör skillnad. Bara lite vore guld värt!


Rose-Marie

Hej vännen! För mig funkar Bamyl Koffein bäst mot migrän, har fått tipset från min husläkare eftersom migränmedicinen inte funkar för mig. Hoppas det blir bättre snart! Kramis

2013-04-09 @ 11:06:06
elin

jag har diskuterat detta med min gynekolog, eftersom jag själv haft migrän. dock inte under tiden jag var gravid. han sa till mig att det finns ett ämne i p-piller (vad det heter kommer jag inte ihåg) som kan trigga igång migränen, samma medel som utsöndras hos en gravid kvinna. att vara gravid är som att ta 1000 p-piller om dagen, så det är ju inte konstigt om vissa får fler migränattacker under graviditeten.

jag tycker så förbannat synd om dig. när jag fått migrän så slutar jag att fungera. jag kan verkligen inte göra något annat än att ligga helt stilla.

kram!

2013-04-09 @ 12:03:08
URL: http://foxen.blogg.se


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: