"Vi får be till hårgudarna idag..."

Det här var innan.


Jag har varit till frisör'n.
Det är inte ofta det händer. Tre år sedan sist. Jag har ju allt som oftast gått ifrån dessa specialister både besviken, fattig och ful i håret vilket är anledningen till att jag numera både klipper och färgar håret själv.

Men så vet ni ju hur det är att vara blond. Det är ett ständigt projekt att hålla nyansen snygg. Det blir för gult, för ljust, för varmt eller kallt och som grädde på moset slitet. Nu kände jag helt enkelt att jag inte längre bemästrade uppgiften och behövde hjälp av en expert. Jag letade länge med hittade till slut en "Klipp och färgmästare" - det låter bra va? Hans kalender var smetfull och även det är ett gott tecken. Därför bokade jag honom.

Jag blev faktiskt nöjd! Mest nöjd var jag nog med hans sätt att läsa mitt hår. Han förstod vad som krävdes för att få dett resultatet jag önskade, och det är det inte alla frisörer som gör. När håret är så slitet och preparerat som mitt så är det inte bara kasta i en färg. Ja. Han var duktig på sitt jobb. Sen fällde han en hel del ärliga kommentarer. 

"Vilket fruktansvärt ovårdadat hår!" 
"Vi får be till hårgudarna idag."
"Så som du behandlat ditt hår får du vara glad att det ens sitter kvar på huvudet..."
"Den här oranga, starkt gula färgen som du har visar att man misslyckats med´sin hemmafärgning."

Hård men sann. Jag fick skämmas en del. Jag fick också veta att det var "kvartalets utmaning" att komma tillrätta med mitt hår, och att det kräver en process för att bygga upp ett pigment och en fin hårfärg från början. Jag är beredd på det.

Jag kan alltså inte säga att jag var 100% nöjd med resultatet när jag gick därifrån, men jag är 100% nöjd so far! Nu har jag ännu inte hunnit fota resultatet. Men det kommer! Skillnaden är inte häpnandsväckande, men en bra grund att bygga vidare på.


Annika

Hehe..men din färg va ju inte alls så fruktansvärd som det lät på han...Jag tycker du jämt är fin i håret!

2012-03-15 @ 12:39:46


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: