Samtal med dagis

Nu har vi pratat med förskolan. Det började med att jag ringde till Estrids avdelning för få prata med personalen. En kvinna svarar och låter exakt som en av fröknarna, så jag berättar. En bit in i samtalet visar det sig att det inte alls är en fröken, utan förskolechefen her self som råkar vara där på besök! Hon tycker bara det var bra att det kom till henne först, och skulle ta upp det med personalen. Det kanske var lika bra.

Dagarna efter följde föräldramöte samt enskilt samtal. Under föräldramötet klarnade mycket av de frågetecken jag hade när det gällde verksamheten. Det kändes bra att få veta hur de faktiskt jobbar med barnen, vilka mål de hade och jag fick möjlighet att norpa mig en plats i föräldrarådet. Efteråt fick jag veta att föräldrarådet en gång om året träffar skolpolitikerna i kommunen också. Vilken bonus! Ännu en möjlighet till inflytande! 

Jag tycker också att vårat enskilda samtal var väldigt bra. De tog våra synpunkter på allvar och är beredda att jobba för en förändring. De berättade att det fanns en grupp barn som inte var så snälla mot de andra. De hade också märkt att Estrid dragit sig undan (inte konstigt när hon inte får vara med!), men uppfattade henne som "en stark och självständig tjej med skinn på näsan", så de hade låtit henne vara. Visst är Estrid är stark och själständig, men det betyder inte att hon alltid vill vara själv. 

Tillsammans satt vi upp en handlningsplan som vi ska följa upp efter en månad.

* Personalen ska bli bättre på att ta emot på morgonen och se till så Estrid kommer in leken.
* Det ska alltid finnas en personal från hennes avdelning som tar emot henne på morgonen.
* De ska jobba mer aktivt med kompisandan i gruppen och vara mer uppmärksamma på mobbning.
* Även om Estrid inte söker sig till personalen, så får de söka sig till henne och bjuda in henne i gruppen.
* De ska stänga av mellan avdelningarna på eftermiddagen för att få bättre koll på vart exakt barnen är.
* Estrid ska börja gå en dag till i veckan för att komma in bättre i gruppen.

Nu ger vi detta en månad och ser hur det går. Visst känns det lite konstigt att vi ens ska behöva tala om vissa saker för personalen, det är ju faktiskt de som är utbildade. Men nu ska de få en chans att rätta till problemen.


Emma - trogen läsare utan blogg

Bra jobbat! Hoppas verkligen att det blir bättre nu och att personalen verkligen tar det här på allvar och försöker göra något åt det.

2011-10-17 @ 15:40:36
Andrea

Vad skönt! Hoppas hoppas att det blir bra nu. Det är lite skevt att ni ska behöva ta upp vissa av de här grejerna, som de redan borde vara medvetna om och jobba med. Men nu kan det förhoppningsvis bara bli bättre! :)

2011-10-17 @ 17:46:24
URL: http://thegreenspot.blogg.se/
Lisa

Men ååå vad bra Pauline!

Vilken respons ni fick! Är så glad att det tar det på allvar, gud vad härligt!Nu blev jag lite varm i hjärtat känner jag. :)

2011-10-17 @ 19:28:59
Hanna

Vad bra! Hoppas fina Estrid får det bättre nu om dagarna.Det löste sig ju på det bästa sättet att chefen svarade så nu kom det till henne men du slipper känna att du "skvallrade" eftersom det var avsett att komma till personalen. PerfaKram

2011-10-17 @ 21:17:48
a

Så bra att du tog upp det med personalen! Förresten, är personalen gamla eller unga? Tänkte om åldern kan spela in i det hela. På mitt barns dagis är tre av personalen över 60 och en är 38. De äldre tycker tex att det är jobbigt att klä barnen för att gå ut och leka och de orkar knappt leka med barnen..men de äldre har ju mer erfarenhet än en ung barnskötare, fast en ung är kanske mer "nytänkande" och har andra nyare metoder och lärande..ja så det finns både för och nackdelar, kanske man borde blanda åldrarna på förskolepersonalen lite bättre på vissa dagis :)

2011-10-17 @ 22:05:35
Emelie med Hugo&Vilma

Oj, vad bra! Måste vara skönt att få det ur sig - låter som en bra handlingsplan.//emelie

2011-10-18 @ 10:17:53
JessicA

2011-10-19 @ 15:51:28


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: