1-årsuppdateringSigne är så rolig! Ju större hon blir desto tydligare blir också hennes personlighetsdrag. Överlag är hon otroligt enkel, positiv och förnöjdsam. Hon är en sån där tjej som spelar på sin charm för att ta sig fram här i livet. För en tillsägelse biter inte på Signe. Nej, då ler hon, skrattar eller ser så jäkla busig ut så att det inte går att säga till henne. Sen har hon sina små egenheter som är så typiskt henne. Hon ska alltid ha en fot på bordet när hon äter. Allt kladd hon hittar kletar hon ut i håret. Hon brukar dra ihop ansiktet till en ofantligt söt min och blåsa in och ut med näsan, och hon älskar halsband och lägger allt som är långt och smalt runt halsen (ingen bra vana). Ja, barn har ju sånna där små grejer för sig. Som när hon var mindre och alltid ville hålla i en lång grön plastsparris, eller en lång grön plastsked. Det är också så typiskt henne! 

Hon har också varit på BVC och fått sin 1-årsvaccination. Sticket gick bra och hon fick beröm för sin viktuppgång. Hon har alltid legat lite under kurvan, men nu hade något hänt! Hon har gått upp jättemycket under sommaren och viktkurvan pekar uppåt! De undrade om hon varit sjuk tidigare, men icke. Jag vet inte vad detta beror på. Mycket fördelsedagstårta kanske?

Hitills har Signe alltid varit längre och vägt mindre än Estrid vid samma ålder, men nu har det vänt. Nu är det tvärtom. Siffrorna inom parantes är Estrid som 1-åring.

Vikt: 9000 g. (8890 g.)
Längd: 73 cm (74 cm)
Huvudomfång: 46.2 cm (46 cm)

Nu lite utav alla skills som hon lärt sig. Duktig är hon! Tänk så stor hon blivit på bara ett år!

- Hon går ibland mellan möbler (bara ministeg!), men föredrar fortfarande att krypa.
- Hon har tagit 4 steg som mest på egen hand.
- Äter själv med hjälp av sked och händerna.
- Hon leker tittut bakom sina händer.
- Pekar på det hon vill ha, både om det är mer mat eller speciella skor på fötterna.
- Hon pekar vart näsan, munnen, ögonen och lampan är om man frågar henne.
- Försöker klä på/av sig själv med varierat resultat, men vet vart kläderna ska sitta.
- Gillar att lägga klossar i lådor och leka "lägga i och ur"-lekar.
- Hon säger bland annat "mamma", "pappa", "ta-ta" (tack tack), "dä" (där), "avva?" (hallå?) och "titi dä!" (titta där!). Sen såklart massvis av hennes egna språk, läten och tjut som också uttrycker en del!


Anki

Överlag är hon otroligt enkel, positiv och förnöjdsam. Hon är en sån där tjej som spelar på sin charm för att ta sig fram här i livet. För en tillsägelse biter inte på Signe. Nej, då ler hon, skrattar eller ser så jäkla busig ut så att det inte går att säga till henne. Sen har hon sina små egenheter som är så typiskt henne. Hon ska alltid ha en fot på bordet när hon äter. Allt kladd hon hittar kletar hon ut i håret. Hon brukar dra ihop ansiktet till en ofantligt söt min och blåsa in och ut med näsanHaha! Det låter precis som du beskrivit Lilly! På pricken =)

2011-10-06 @ 10:14:25
URL: http://annkristinjenssen.blogg.se/
Pauline

Anki Men vad kul! Jag som trodde det var Signe i ett nötskal, men det kanske är en 1-åring i ett nötskal? :)

2011-10-06 @ 10:27:20
URL: http://sofiapauline.blogg.se/
Sara

hon är så fin :D

2011-10-06 @ 17:52:03
Anki

Ja antagligen =)

2011-10-06 @ 20:21:04
URL: http://annkristinjenssen.blogg.se/


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: