Hemfärd

Sista dagen innan hemfärd. Vi bestämde oss för att ta en rejäl sväng runt den västa och sydliga sidan av ön eftersom vi, dagen innan, promenerat efter den nordöstra. Vi fick veta på morgonen att färjan skulle gå kl. 17:00 från Varvsbukten. Så vi bestämte oss för att på förmiddagen packa oss i väg från stugan och gå ner efter kusten. Även detta blev en redig promenad - närmare 5 timmar gick vi. Jag vet inte hur många mil vi gått i helgen, men fråga mina rump- och lårmuskler... de vet nog. Vi gick förbi ett gamlat hus som hette Bourgmans, vidare till en kyrkogård och slutligen kom vi fram till Varvsbukten där båten snart skulle anlända. På vägen såg vi ju (inte helt otippat) ännu mer av den fantastiska natur som Gotska Sandön ligger och håller på. 

Jag tycker det är konstigt att man inte pratar mer om denna pärla? Gotland och Fårö är det enda som näms, men Sandön är inte inte många som pratar om. Det kanske är bra det. LIte av charmen är ju just de orörda, och självklart tystnaden. Denna promenad var nog den mysigaste vi gjorde. Jag saknar den. Jag saknar redan att på ett sånt naturligt vis kunna koppla bort allt som har med stress och vardag att göra. Att inte ha någon TV som står och går, inte ha någon mobiltelefon att hålla koll på. Att alltid kunna bli nådd. Informerad. Underhållen. Det är inte många minuter av tiden på ön som jag tänkt på jobb, försäljning av lägenheten eller flytten till hust. Det är faktiskt riktigt skönt att bar få släppa alla tankar och i stället fundera över hur alla tallar kan hitta fäste i den lösa sanden, hur många år alla dessa runda stenar legat och slipats mot varandra och hur långt alla fåglar måste ha flugit för att komma till ön.

Nog om det. Våran sista dag, lite vemodigt att ge sig av. Jag och Estridh vinkade hejdå till ön genom de små fönsterna på båten och sa att vi snart kommer tillbaka. Jag hoppas det. Min mamma skulle älska denna ö, om jag kan ska jag försöka bjuda henne på en resa hit i sommar.  


Vi har gått enda ner till den sydligaste kusten och vid stranden till vänster ska våra båt komma och hämta oss.


Estridh älskar också att vara ute på äventyr!


Busunge!


Min lilla solstråle


Jag kikar ut över havet


Jag bad Estridh ställa sig upp i standen så jag kunde ta en bild på henne. Så vevade jag med armarna uppåt så hon skulle förstå, och då ställde hon sig så sen. Sötnos.


Det var vi och 40 konfirmander på ön. Ändå kändes det som vi var helt ensamma.


Där är den, M/S Gotska Sandön!


Läggdags för Estridh när båten åkte i väg.
 

Visst ser det skönt ut när barn sover?


stina

åh vad mysigt ni haft!

Estridh är himla söt.

Älskar bebismagen som sticker fram :)

2009-05-20 @ 18:51:40
URL: http://stinasohlberg.blogg.se/


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: