Snart börjar Svenssonlivet på riktigt

Hej allihopa!

Snart börjar Familjen Lags vardgsliv på riktigt. I dag har vi nämligen skrivit klart alla papper till kommunen om ändrad vistelsetid på förskolan för Estridh (i och med att jag börjar jobba heltid), skrivit en matsedel för veckan som kommer och storhandlat utifrån den. Känns jättebra, äntligen får vi lite flyt och rutiner i vardagen! Så här mycket kommer Estridh gå på förskolan som det ser ut nu:
  • Måndag - 8:00-17:00
  • Tisdag - 8:00-17:00
  • Onsdag - 07:30-16:45
  • Torsdag - 07:30-16:45
  • Fredag (Johan har hemmstudier, så beroende på hans studier)
Det blir ganska långa dagar för henne, men å andra sidan har hon chans att kanske få vara ledig på fredagar i bland. Tror det kommer gå bra, hon har ändå gått där ett tag nu och "kommit in" riktigt bra, så det ska nog inte vara några problem. Ska bli väldigt skönt att veta hur varje dag kommer se ut, att ha en bra planering och bra rutiner. För Estridhs skull också...Tills nu har det känns som att allt bara "har blivit", vi har tagit en månad i taget och försök lappa ihop allt med jobb, studier, dagisplast och tider. Men det är som Johan sa "Det här året, 2009, då tar vi kontrollen!". Nu kan vi planera upp våra liv på ett mycket bättre sätt vilket känns som en väldigt befrielse. Mycket av det kommer ju med att jag fick fast heltidstjänt. Nu kan livet börja rulla på som det ska och vi kan faktiskt planera hur vi vill ha det, istället för att invänta hur framtiden kommer se ut och bara låta saker hända utefter det. Skönt!

En annan sak som är kul är att jag och bebisen snart ska åka och träffa Jennifer & Ebba och Katia & Alicia. Det var längesen Estridh fick leka med sina vänner nu, så det ska bli kul! I morgon tar vi en fika med Veronica & Tiger som vi inte heller sett på evigheter! Det är mysigt med mammakompisar, det tycker både jag och Estridh :P

Nej, nu ska skötväskan packas. Vi hörs i kväll sötnosar!


Anki

Jag läser till förskolärare och har varit ute en hel del i verksamheten, visst det är ganska många timmar på förskolan, men! ni verkar ha så himla god familjetid annars + rutiner på Estridh och att få vara ledig fredagar ibland är ju toppen! jag tror det kommer att gå jättebra!

2009-01-04 @ 14:28:07
URL: http://annkristinjenssen.blogg.se/
Emelie&Hugo

skönt att få ordning på vardagen! tror vi människor behöver det....lycka till!

2009-01-05 @ 09:13:33
liljan

hur kändes det första gångerna att lämna estridh på förskolan?

sonen börjar nu i januari (lika gammal som din dotter) och jag är livrädd.

2009-01-05 @ 17:12:18


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: