Logopedstudenterna

God dag!

Jag har förstått att ni som använder Firefox, Safari eller Opera som webbläsare inte riktigt kan se desginen som de som har Explorer. Förhoppningsvis löser det sig snart och min blogg blir sig lik igen.

I kväll kommer de två logopedstudenterna från Universitetet som följer Estridhs talförståelse & språkutveckling. De har träffat henne 2ggr/år sen hon har 6 månader och filmar henne varje gång. Hon är nämligen med i ett utbildningsprojekt där de följer barn från 6 månaders ålder upp till 4 år. Vi familjer som ställer upp får efter projektets slut en kopia av den film som blivit under de år som gått, den ska i första hand användas i elevernas utblidning sen. Är ganska kul! Förutom att Estridh kan vara en ganska blyg tjej tillsammans med människor hon inte känner. Speciellt om det är människor med en filmkamera som observerar allt hon gör :) Men det ska nog gå bra. Ska bli roligt att ha den filmen sen när hon blir lite äldre! 


På dagis säger dem att Estridh har sån vild fantasi. Det är oftast hon som hittar på vad lekarna ska handla om, och här om dagen satt hon och "läste högt" ur sin pannkaka vid lunchen. Hon bläddrade i den som en bok och pratade och berättade vad som "stod" där, innan hon stoppade den i munnen. Sötnos!

Nu ska jag skynda mig hem till hus och familj och förhoppningsvis falukorv i ugn med potatismos, om Johan hunnit fixa.

Puss!


Lektion #3

Vår danslärare är nöjda med oss i poledancegruppen. Vi är tydligen väldigt duktiga och lättlärda. I andra dansklasser lär sig eleverna ett trick/gång eller varannan gång. I våran grupp har vi på tre lektioner redan lärt oss nästan tio tricks! I lördags fick vi dessutom prova på att sitta på stången. Alltså klättra upp, slå benen i kors kring stången och sitta kvar. Ser ganska enkelt ut, men när man tänker på att det är den tunna huden på insidan av låren som mot polens metall håller upp hela ens kroppsvikt förstår man att det inte är lätt som en plätt. Framför allt inte smärtfritt... 

Dansläraren berättade att det tog henne en månads träning, massor av blåmärken och skrikande hemma i hennes vardagsrum innan hon kunde sitta på stången. Förr eller senare vänjer sig huden med trycket och smärtan förvinner. Men vägen dit... Det är ju tur att det är så otroligt kul att dansa, annars hade man aldrig sått ut!


Här är våran danssal. Jag längtar tills jag får min egna stång!

Nu är det klart när jag får min egna danstång, om ungefär 2 veckor. Vår danslärare kommer köpa in helt nya stänger till kurserna, så får vi som vill köpa de gamla kursstängerna till bra pris. Ska bli så roligt att kunna öva hemma! I dag försökte jag visa Johan en klurig bakåt kullerbytta som vi lärde oss igår, men eftersom jag inte hade någon stång skulle jag visa mot dörrposten. Det blev allt annat än stiligt kan jag säga... Haha.. Dessutom fångade mina svarta jeans upp hundra damråttor som jag inte sätt (viljat se) tidigare...

Hur som helst. Nu har Johan nattat Estridh klart och vi ska mysa framför TV:n. Puss & Kram!Finns det något större än kärlek?
Thilde & Estridh

God kväll i stugarona!

Just nu tittar Estridh på Svampbob och myser med Thilde som är inne på besök. Vi har haft lite kaninvård tillsammans, och Estridh har lärt sig hur man klippper klorna på henne. Hon var väldigt intresserad av hur det skulle gå till och sa till mig innan "Kom mamma! Hämta saxen, visa klippet!". Kanin' själv var ett mycket gott exempel på hur man sitter stilla och är lugn, något som Essi inte klarade lika bra... Hon går nästan upp i linningen av entusiasm när hon får leka med Thilde, hon älskar verkligen att umgås med djur!

Vad härligt det ska bli i sommar när Thilde får komma ut i en mycket större bur och äta gräs hela dagarna. Längtar verkligen dit nu, nästan lika mycket som henne tror jag! Har lite dåligt samvete för att hon har tråkigt om dagarna, ja, Thilde alltså. Bara sitta i vinterburen och försöka stå ut med minusgraderna, dag efter dag..

Men det är ju meningen att kaniner ska vara utomhus så hon kanske inte misstycker. Vem vet? I kväll har hon i allafall varit inne och förgyllt Estridhs dag, och jag tror Estridh förgyllde hennes också! ♥ 


Här ligger Estridh på golvet och samtalar med Thilde


Såklart var Estridh tvungen att smaka på det Thilde drack. Snygga poser, tjejer!


Thilde


True love!

God dag! Träningsvärken har lagt sig och jag är åter tillbaka på jobbet efter en lugn och skön helg. Ser att jag kom med i topp tre efter förra veckans försäljningsiffror. Jag är mycket nöjd!

Jag kom på att jag inte berättat om Estridhs nya bästis på dagis. Eller egentligen är han hennes nya pojkvän, men det skulle Essi aldrig erkänna! Han heter Edmund och är den första hon frågar efter när man lämnar henne på dagis, och den först hon berättar om när vi åker hem. När de sover middag och läser bok tillsammans sitter de bredvid varandra och gosar. När vi kommer hem och jag frågar vad hon gjort idag svarar hon "Essi leka Edmund!", med ett stor leende på läpparna. Här om dagen berättade hennes fröken att de små gullungarna hade frågat om lov att leka ensamma i den stora salen, och där hade de sen lekt fint tillsammans i 45 minuter.

Edmund är mulatt och har riktigt krulligt, mörkt hår och Estridh älskar att snurra sina fingrar mellan lockarna. De är så himla söta tillsammans! True love! ♥


En vinterpuss från Estridh!

I skrivande stund sover de säkert middag bredvid varandra, de små hjärtegrynen. Undra föresten om de ska ha utvcklingsamtal på dagis snart? Skulle vara intressant att träffas och höra hur de tycker det går för henne. Jaja, nu är jag tillbaka efter min lunch och ska hugga in i arbetet igen. 

PUSS & KRAM!

Estridhs första "huvudbeningar"

Estridh är väldigt duktig på att rita och måla, och nu har hon börjat rita sina första huvudbeningar! Själv säger hon att det är Svampbob, och visst ser man väl det? :) Om det är fyra ögon hon har avbildat, eller hans runda håligheter i kroppen är oklart. Men jag är imponerad över att min lilla tjej blivit så stor att hon till och med kan rita egna figurer!

Jag vet inte alls vad som är normalt för en 2-åring att kunna rita. Ni som har barn i Estridhs ålder, vad ritar de för något?


Kropp, ögon (?), armar och ett 10-tal ben. Vad mer kan man begära liksom?


Här har vi en blå huvudbening, ritad av Estridh!


Helgens planer

Gud vad veckorna går fort! Nu är det helg igen. Min kollega fyller jämt i morgon och vi är bjudna på fest med 80-tals tema. Kan nog bli kul! Jag tänkte köra en light 80-tals touch på min outfit. Färgerna för kvällen blir svart & chockrosa, men jag antar att det blir frisyren som får stå för 75% av 80-tals känslan!

I övrigt har Estridh gått sin första vecka på dagis efter att ha haft 1 månads julledigt. Gissa om hon tyckte det var kul att komma tillbaka!? På eftermiddagen när Johan hämtade henne sa hon "Essi inte åka hem. Stanna hemma hos Maria!". Gullunge! Då tror hon att hennes fröken Maria bor på dagiset och att hon får vara hemma hos henne och leka varje dag. Maria är ju där när Estridh kommer på morgonen och när hon åker på eftermiddagen. Då är det en ganska klok slutsats att hon faktiskt bor där. 


Så här gillar Estridh att sitta när man damsugerOj, så arrrrrg! :P

Helgen avslutar vi med en besök hos Katia som fått en underbar liten son sen sist vi sågs! Ser fram i mot att träffa dem. Estridh skrek rakt ut av glädje när jag sa att vi skulle hälsa på Alicia. Att "Lischa" dessutom fått en "lillebooor" brukar vi prata om här hemma, och Estridh tycker det verkar häftigt :)

Nu ska jag snart hämta Johan på stationen. Han har varit på Åland och handlat tax-free parfym åt mig.
Puss & Kram!

 


Lektion #1

Jag talar om min första lektion i poledancing! Kroppen värker fortfarande men det var helt klart värt det! Så vansinnigt roligt!

Första lektionen började med att instruktören visade en koreografi som vi under kursens gång ska lära oss. För varje lektion bygger vi på dansen och sista lektionen sätter vi ihop allt! När jag såg henne göra det tänkte jag "Herregud, vad har jag gett mig in på?!" men efter att ha dansat en timme är jag laddad! Jag ska lära mig! Det är kul att så snabbt kunna se sån utveckling, samtidigt som det innbär riktigt svåra utmaningar.

Att det dessutom innebär en jäkla bra träning är det inget snack om. Det var länge sen jag var så slut i kroppen, har till och med träningsvärk i muskler jag inte ens visste att jag hade! Där till en hel del blåmärken, ömma händer och brännmärken (efter att ha snurrat på stången). 

Ska även försök införskaffa mig en alldeles egen stång, så jag kan öva hemma. Får ni någon gång chansen att testa, gör det! Jag längtar redan till på lördag (ja, om träningsvärken gått över så jag kan röra på mig, vill säga...)

- 28,5

Jag tror jordens kallaste dag har kommit. I natt hade vi -28,5 grad, nu på dagen är det "bara" -26,4. Känns minst sagt som fel säsong att leta kortbraller på stan, men igår var jag tvungen då min Poledacekurs börjar på lörsdag och jag måste ha något vettigt på mig. Ja, vad har man för vettigt på sig egentligen? Läste på skolans hemsida att man bör ha så mycket bar hud som möjligt för att få bästa greppet om stången. Därför blev det ett par hotpants liknande träningsbyxor och ett vanligt träningslinne till. Blir nog bra. 

Är lite nervös inför kursstarten. Undra vad det är för tjejer som anmält sig? En förväntning som jag har, är att detta är en kurs där man får lära sig dansa stången (klättra, snurra och göra olika övningar) i stället för att bara dansa vid stången. Vi får se hur det går!

Snön fortsätter att falla och det är en riktigt dundervinter vi fått! Estridh fick en ny pulka i julklapp som vi varit och invigt i en backe ganska nära där vi bor. Hon älskar att åka pulka! Första åket gjorde hon och jag tillsammans. Efter att krampaktigt hållt oss kvar vid pulkan och klarat oss hela vägen ner, var Estridhs första kommentar "Mamma, Essi ha hjälm!". Tur att hon är så förstådig Estridh, eftersom hennes föräldrar inte verkar vara det :) 


Låååång skid- och pulkabacke finns det nära oss!


Det var knepigt att dra Estridh upp för den hala och branta backen...


Vi dricker varm choklad

Nu sover hon middag och Johan bakar bröd. Eftermiddagen ska vi göra av med lite energi på Nickis Lekland!

♥ Ha en fin dag tillsammans! ♥


Sovrum

Jag har ju inte visat er hur vi gjort om i sovrummet ännu! Då vi har ett ganska stort sovrum så behövde vi göra något för att skapa den där mysiga, ombonade känslan runt sängen. Tidigare har rummt kännts ganska kalt och omöblerat, men titta vad lite tyg och kuddar kan göra!

De vita veporna som omger sängen kommer från IKEA, och gör helt plötsligt att sängen blir som ett mysigt litet rum i rummet! Vi har också byggt sänggaveln själva och köpte två nya sänglampor. Vid fotendan har vi en madrass som fungerar både som soffa på dagarna men framför allt som extra säng till Estridh när hon kommer upp på nätterna.

Tycker ni att det ser konstigt ut med en säng/soffa där? Jag var lite skeptiskt till denna extra säng i början, men jag tycker det funkar bra. Estridh gillar "lilla sängen" där hon får sova när hon kommer upp till oss :)


Så här såg rummet ut innan.


Så här ser det ut nu med Estridhs extra säng vid fotendan!


Vita vepor som gör sängen mycket mysigare!


Från sovrummet har vi dörr ut till altanen och poolen. Någon som vill ta sig ett dopp?


Första dagen på det nya året!

Då var ännu ett år till enda. Jag låg och funderade lite på om det har varit ett bra år, eller ett dåligt år. För att summera lite så fick jag jobb i början av året, tätt följt av att vi flyttade till hus och jag blev gravid. Nu blev det ju inte riktigt som vi tänkt oss med det sistnämnda, och att våran vårbebis aldrig kom drar såklart ner årets helhetsintryck... Ändå gav det mig 20 veckors obeskrivlig gäldje som jag annars aldrig hade känt, vilket man inte får glömma bort. 

Men allt som allt skulle jag vilja säga att jag är nöjd med 2009! Det känns som många av våra pusselbitar fallit på plats och jag har vuxit massor. Ska bli spännande att se vad 2010 nu bär med sig!

Det nya året firade vi med en riktigt trevlig trerättersmiddag med Johans vänner och bekanta, där vi stod för förrätten. Tanken var att hela sällskapet sen skulle fira tolvslaget tillsammans på ett uteställe i stan, men när det nya året väl gjorde entré satt jag och min käresta i en taxi på väg hem. Utan bubbel och med skymten av fyrverkerierna genom bilrutan. Ja, så kan det gå om man partar för hårt innan festen ens börjat!

Men det var ingen större skada skedd. Middagen var jättetrevlig och dessutom vaknade jag pigg och utvilad i morse, och som småbarnsmamma är ju det värt endel. Gud vad präktigt det där sista lät... Men äsch, ni förstår hur jag menar.


♥ GOTT NYTT ÅR ♥
önskar jag och Essi