Göra verklighet av min hobby

Tillklippta mössor, bodys, dregglisar och en pyjamas. Några av mina påbörjade och avslutade projekt.
 
En anledning till att jag varit frånvarande här är mitt nyväckta intresse för sömnad. Det har ju alltid funnits där, men nu har det vaknat till liv. Johan har byggt ett skrivbord till mig med plats för både tillklippning, symaskiner och alla små tillbehör. Vårat linneskåp har, på något märkligt sätt, växt sig fullt av tyger och trikåer i olika färger. Det är så roligt! Jag älskar att sitta där och pyssla med mina idéer. Jag har köpt två nya maskiner (en Overlock och en vanlig) och väntar på en Coverlock som Johan beställt åt mig. Kanske inte kommer behöva ha alla så småning om, men jag vill testa mig fram till en som känns riktigt bra.
 
För jag har ganska mycket ideér. Det är därför jag fått tankar om att starta ett eget företag. Det jag syr är barnkläder och andra barnprylar och det skulle vara väldigt roligt att göra någonting "riktigt" utav det. Därför har jag många bollar i luften och håller på med allt ifrån webbdesign på hemsidan till att rita olika kollektioner, beställa visitkort och fundera över min affärsplan. Det känns viktigt att bestämma mig för hur jag vill sy och varför. Att ha en tydlig plan och struktur innan jag börjar. 
 
Just nu funderar jag mycket på grundupplägget. Hur mina kläder ska se ut och vilka funktioner jag vill fokusera på. Vill att det ska finnas en röd tråd som känns "jag" genom hela skapandet. Jag vill alltså inte sy bara för att mata fram en färgexplosion i olika tyger, utan jag vill sy plagg och prylar med min egna touch på. Det gäller bara att låta det mogna. Men det gör det. Det är jag säker på.
 
Vill ni hjälpa mig så fundera gärna på frågorna nedan!
  • Vilken stil på barnkläder föredrar ni?
  • Vilket äger tyngst - praktiskt / utseende?
  • Vilka är "nyckelplaggen" som ni tycker jag ska satsa på? 
  • Skulle ni kunna tänka er att köpa handgjorda barnkläder och prylar?
  • Är handgjort lite "exklusivare" eller lite "billigare" att klä barn i?
  • Vad skulle få dig att köpa ett handgjort plagg framför ett från de större kedjorna?
Ja. Dela gärna med er av era tankar och erat sätt att se på det! Till sist kommer ändå allt jag gör få en touch av mig, men tills min röda tråd är satt knåpar jag på med mina små projekt och testar olika mönster och tekniker. Detta känns så roligt!

♥ Signe 3 år ♥

 
En glad och sminkad 3-åring och hennes efterlängtade prinsesstårtor!
 
I helgen som var fyllde min lilla pärla 3 år! Hipphipp hurra! Älskade lilla unge. Jag minns det så väl, den där morgonen när hon föddes. Höstsolen lyste in genom fönstret på sjukhuset. Utanför hade träden börjat skifta färg. Klockan var 07:51 och en ny liten människa kom till världen och förändrade våra liv för alltid ♥ 
 
Signe själv har längtat mycket efter sin födelsedag. Hon håller upp tre fingrar och pratar om allt som händer när man fyller tre. Så stor man blir då. Helst av allt vill hon fylla sex år, som Estrid, men det får vänta.
 
Jag hade dagen till ära drabbats av mjölkstockning med 39,5 graders feber med frossa. Fantastiskt lägligt när man ska ha släkten på besök. Men vi gjorde det enkelt för oss - köpetårta och köpekaka. Värre än så behöver det inte vara och Signe var helnöjd! Till sitt kalas hade hon nämligen önskat sig en grön prinsesstårta. "En kall". Perfekt när man är en glupsk tjej som hon! Perfekt även för en mamma som inte var i tillstånd att leverera sju sortser hembakt.
 
Signe fick massor med fina presenter, men hennes egen favorit var definitvt sminket. En egen låda med ögonskuggor, läppstift och borstar. Signe som älskar att låna mitt smink blev överlycklig över att äntligen få eget!
 
Tack alla för uppvakningen när hon fyllde!
 
Ny kategori också - "Signe 3 - 4 år". Hjälp vad tiden går!

Det var inte igår!

Jag har saknat er! Trots min obefintliga uppdatering den senaste månaden (!) värmer det i hjärtat att se en hel drös med läsare som fortsätter gå in här varje dag ♥
 
Jag har helt enkelt haft så otroligt mycket för mig på sistonde!Knut växer och frodas, Estrid och Signes vardag rullar på med skola och dagis, varannan vecka är jag sjömansänka och då går all min tid till barnen och när Johan är hemma vill jag såklart vara med honom. Mitt uppe i detta ligger jag i startgroparna för att starta ett eget företag. Ni hör ju själva. Vart ska bloggandet få plats?
 
Jag är inne i en högintensiv period just nu. Det är så mycket jag vill göra. Jag vill dokumentera Kunts utveckling i ord och bild, mitt huvud är fullt av inspiration och ideér som måste ut och drömmen om mitt företag ska sättas i verket. Allt detta försöker jag klämma in mellan tvätthängning och matlagning. Men jag myser också. Njuter av varje dag jag har möjlighet att ägna mig åt allt detta. Ägna mig åt sånt som känns viktigt.
 
Ja. Och nu vaknade bebisen. Ni ser ju själva. Mitt dygn borde ha fler timmar! På återseende, om inte allt för länge.