Göra verklighet av min hobby

Tillklippta mössor, bodys, dregglisar och en pyjamas. Några av mina påbörjade och avslutade projekt.
 
En anledning till att jag varit frånvarande här är mitt nyväckta intresse för sömnad. Det har ju alltid funnits där, men nu har det vaknat till liv. Johan har byggt ett skrivbord till mig med plats för både tillklippning, symaskiner och alla små tillbehör. Vårat linneskåp har, på något märkligt sätt, växt sig fullt av tyger och trikåer i olika färger. Det är så roligt! Jag älskar att sitta där och pyssla med mina idéer. Jag har köpt två nya maskiner (en Overlock och en vanlig) och väntar på en Coverlock som Johan beställt åt mig. Kanske inte kommer behöva ha alla så småning om, men jag vill testa mig fram till en som känns riktigt bra.
 
För jag har ganska mycket ideér. Det är därför jag fått tankar om att starta ett eget företag. Det jag syr är barnkläder och andra barnprylar och det skulle vara väldigt roligt att göra någonting "riktigt" utav det. Därför har jag många bollar i luften och håller på med allt ifrån webbdesign på hemsidan till att rita olika kollektioner, beställa visitkort och fundera över min affärsplan. Det känns viktigt att bestämma mig för hur jag vill sy och varför. Att ha en tydlig plan och struktur innan jag börjar. 
 
Just nu funderar jag mycket på grundupplägget. Hur mina kläder ska se ut och vilka funktioner jag vill fokusera på. Vill att det ska finnas en röd tråd som känns "jag" genom hela skapandet. Jag vill alltså inte sy bara för att mata fram en färgexplosion i olika tyger, utan jag vill sy plagg och prylar med min egna touch på. Det gäller bara att låta det mogna. Men det gör det. Det är jag säker på.
 
Vill ni hjälpa mig så fundera gärna på frågorna nedan!
  • Vilken stil på barnkläder föredrar ni?
  • Vilket äger tyngst - praktiskt / utseende?
  • Vilka är "nyckelplaggen" som ni tycker jag ska satsa på? 
  • Skulle ni kunna tänka er att köpa handgjorda barnkläder och prylar?
  • Är handgjort lite "exklusivare" eller lite "billigare" att klä barn i?
  • Vad skulle få dig att köpa ett handgjort plagg framför ett från de större kedjorna?
Ja. Dela gärna med er av era tankar och erat sätt att se på det! Till sist kommer ändå allt jag gör få en touch av mig, men tills min röda tråd är satt knåpar jag på med mina små projekt och testar olika mönster och tekniker. Detta känns så roligt!


Linn

Så fantastiskt roligt Pauline! Jag har följt dig i flera år och under hela tiden hoppats att du ska göra något av din kreativitet. Jag bara älskar allt du pysslar ihop :)
Nu har jag inga barn än, men om jag har lyckan att få det en dag så kommer jag definitivt handla av dig. Jag skulle även mer än gärna handla presenter till alla vänners barn som ploppar upp både här och där just nu:)
Vad jag sett av din sömnad så älskar jag dina babynest, de härligt färgglada bebiskläderna i sina (vad det ser ut som) mjuka tyger, att jag vet att de är skapade av en vuxen person som VILL göra detta och inte av något stackars barn långtbortifrån... hur det än blir så hopppas jag att jag får möjlighet att beställa från dig Pauline, varesig det är till mina egna eller andras barn! STORT lycka till!!

2013-09-27 @ 15:36:31
Andrea

Superkul!! Detta känns verkligen som du och jag hoppas att din affärside kommer blomstra :)
Jag själv köper sällan nytt ur miljöperspektiv, så för min del får du gärna sy i ekologiska tyger, eller rentav använda gamla tyger och sy nytt av dem :)
Du är fantastiskt och det ska bli riktigt kul att få följa dig i det här!

2013-09-28 @ 05:50:35
URL: http://thegreenspot.blogg.se
Fru Högstadius

Spännande, du är så duktig på att sy! Jag älskar randigt och prickigt. Ja även andra mönster också ganska "klassiskt" kanske? Nu har jag inte riktigt koll på vad det finns på den här marknaden redan, men jag skulle kanske satsa på mössor, dregglisar, dina babynest är ju jättefina och kanske lite roliga dynor till vagnar och matstolar?

Jag själv köper hellre billigt när barnet nu är litet, de växer ju fort. Och då lockar loppisar och de större "billigare" kedjorna mer för min del. Du ändå måste få ut pengar för att driva företaget, all tid som läggs ner och så. Därför tror jag att dessa saker skulle vara mest intressant för min del som kan användas under en lite längre tid som ex. dynor. Dessutom är det roligare att ha någonting som ingen annan har.

2013-09-28 @ 08:05:26
URL: http://fruhogstadius.blogg.se/
Virran

Åh va kul PAuline!
1.Jag föredrar barnkläder med mycket färg! Och roligare mönster!
2.Tycker båda delar väger lika mycket... MEN om jag måste välja köper heller något snyggt än praktiskt.
3.Nyckelplagg, coolare byxor till barn, och färgbomber till överdelar.
4.Absolut, om priset är hanterbart.
5.Handgjort är exklusivare enligt mig!
6.Jag skulle köpa handgjort för att det är mer personligt, och inte sp många kommer bära just detta plagg. det är speciellt. Och som innan, köper man handgjort så är det för att man älskar trycket och designen, som oftast saknas i de större kedjorna!

Kram från mig Och Tiger

2013-09-28 @ 13:21:51
Emma

Vad roligt, pysslandet var det som fick mig att fastna för din blogg!

Jag tycker att färgglada barnkläder med mönster (gärna djur) är de roligaste.
Jag tycker nog inte att man behöver välja mellan praktiskt och snyggt, snyggt för mig på barnkläder är just fina mönster och det tycker jag går utmärkt att kombinera med praktiska lösningar!
Nyckelplagg tänker jag är bodys, tights/mjukisbyxor och mindre plagg som t ex mössor.
Jag anser att handgjort är mer exklusivt.
Handgjorda kläder är oftare dyrare så jag skulle förmodligen inte handla mängder av handgjorda barnkläder, men enstaka plagg och absolut som present!
Jag skulle köpa handgjort för att det är något som inte är massproducerat, för att det är något som sticker ut. Jag skulle gärna köpa något sådant i present till någon som fått barn eller födelsedagspresent då det känns roligare än något från kedjorna.

2013-09-28 @ 20:39:13
Malin

1. Jag föredrar bekväma, färgglada och lekvänliga kläder. Stilen är lite olika, till flickor vill jag gärna ha lite tuffa kläder och till pojkar lite mer gulligt (lite tvärt om än de flesta kanske). Och att de inte är riktat till kön...


2. Praktiskt väger tyngst!!


3. Svår fråga. Den måste man nog fundera mer på egentligen, men du kan få mitt spontana svar; Jag tycker nog att tröjor/t-shirt och byxor är bra nyckelplagg. Gärna set som passar ihop.

Mössor är väldigt många redan etablerade med, kan vara svårt att "konkurrera" med många av dem kanske. Samma med filtar, snuttar och napphållare.

Bodys har ju en begränsad användningstid, och många, iaf i min omgivning, hjälper barnen att bli blöjfria tidigt (vår har gått på toa sen hon var 6 månader)och då vill man helst ha byxor för det blir mycket smidigare.

Sockar kanske?! Bra, snygga sockar med antihalk - det har jag inte sett hos någon faktiskt! (jag köper mycket handgjort och följer många av dem på fejjan)

Inredningsdetaljer skulle jag gärna köpa iaf. Frukter, grönsaker, vimplar, dockkläder, olika former - fyrkant, cirkel osv att sätta på väggen, en tygbit med siffror eller alfabet.


4. Jag älskar handgjort och köper det gärna. Betalar gärna en slant extra för det. Min stora önskning är EKOLOGISKA handgjorda kläder.


5. Definitivt mer exklusivt!!


6. Det som får mig att vilja köpa handgjort istället för att köpa från kedjor är
*ganska få personer har likadana plagg
* att välja tyg och färg
* ett stort plus är att man ofta kan "be" om att få ett plagg precis som man vill ha det. Ex. en knapp här och snöre i en annan färg där osv.
* jag vet att inga fattiga barn har gjort plagget
* ofta välsytt - vilket det inte alltid är på kedjor

Det var allt jag kom på nu!

Lycka till!

2013-09-29 @ 22:52:12
Andrea

Nu kommenterar jag igen men jag har gått och tänkt lite på det här :) Som Malin skriver är mössor redan väldigt etablerat, och det upplever jag med dregglisar och bodys i den här typen av tyger (moln, djur) också. Tror det kan bli ganska svårt att slå igenom med det, trots att du lyckas med allt du tar dig för! Kanske satsa på andra saker, typ handgjorda dockkläder, bäddset (docksäng+barn), haklappar, strumpor, tygblöjor, skötväskor mm :) Eller en skön mix helt enkelt! Lyckas kommer du iaf göra, det är jag säker på! <3

2013-09-30 @ 07:21:24
URL: http://thegreenspot.blogg.se
Liselott

Stort Grattis till eran gosse! :)

Och så undrar jag om du gör babynest?

2013-09-30 @ 14:11:34
Jessica

Åh men vad roligt, har själv varit inne lite på samma spår och hjälper gärna dig på traven genom att svara på frågorna.

Stilen spelar mindre roll, jag gillar färgglada barnkläder som är praktiskta. Jag tycker att barn gärna få bära kläder med mycket färg som bjuder in till lek och bus.

Utseendet väger absolut tyngst, men jag skulle för den sakens skull kunna rata ett ursnyggt plagg om det känns otroligt opraktiskt. Så kanske en liten blandning av de båda? Plagg som är enkla att ta på och av kändes väldigt praktiskt med en liten, men även för de lite större barnen (om du tänkt dig dem som målgrupp också?), så de snabbt kan få av byxorna om nöden tränger på t ex.

Jag har ingen bebis längre och skulle framförallt efterlysa färgglada och roliga tröjor med fina detaljer, tunna mössor, fleecetröjor, byxor, ja det mesta egentligen. Det finns nog inget jag inte skulle köpa om plagget tilltalar mig.

Jag skulle absolut kunna tänka mig köpa handgjorda plagg, det känns mer unikt och kanske finns det enbart i begränsad upplaga? Alternativt att man själv när man beställer få möjlighet att välja mellan vissa färger och tryck? Därför är detta något jag gärna betalar för. Jag ser det inte som sämre än plagg från de större kedjorna, snarare tvärtom.

Hoppas du blir lite klokare på alla svar du får, såklart allt kommer falla på plats och du kommer garanterat växa in i ditt företag och din målbild med tiden! Lycka till! :)

2013-10-05 @ 22:09:55
Frida

Hej!
Jag har, som du redan vet, inga egna barn så vissa frågor kan jag inte svara på. Däremot håller jag med föregående talare, om du skulle använda tyger som inte är helt nya nya så får du in ett miljötänk som lockar åtminstone mig. Mycket roligare att ge bort något sånt istället för kläder som alla andra har från stora kedjor. Sedan tänkte jag på att du skulle kunna hitta en logga/märke/lapp som du syr fast på varje plagg som blir som din signatur. Sen när du kommer att bli känd och eftertraktad så kan ju det bli en statusgrej och fler kanske väljer dina erkända plagg istället för H&M, Lindex osv. Kram

2013-10-06 @ 01:32:48
URL: http://fridaharju.blogg.se
dejliigt

Föredrar mycket klara fina färger, med bra färgkombination och mönster. Gärna unizex och inte så mycket blått vs rosa.
Praktiskt för vardag helt klart. Men en välsydd vacker klänning eller skjorta för kalas lockar också.
Enkla klänningsmodeller, byxor o kanske hängselbyxor, tröjor. kläderna ska vara praktiska, ex. redan extra tyglapp på knäna för att krypa. Sedan tycker jag även lapptäcken till spjälsäng/vagga/vagn men det är nog för att jag är inne i sån period ;)
tycker det är roligare med handsytt än köpekläder.
Tycker det är exklusivare om det är välgjort arbete.
Tygets kvalite och arbetets kvalite. Likaså hur kläderna ser ut. En väldigt fint sydd klänning ex. a la 50-60 tal är roligare än köpekläder.Sedan skulle priset också spela roll.

2013-10-16 @ 18:20:16
URL: http://dejliigt.blogspot.com


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: