Tack för all respons


Mitt guldkorn kastar höstlov
7:e oktober 2011


... jag fått på inlägget om Estrids förskola! Innan jag skrev om detta tänkte jag att det kanke var vi som hade för stor krav, att vi bara haft "tur" som haft så perfekta förskolor tidigare och att man inte kan få allt man önskar sig. Därför är det skönt att läsa era åsikter och tankar. Man kan inte ha för höga krav när det gäller omsorgen för sitt barn.

Vi tänker börja med att ta upp detta med personalen. Men det känns som ett sort projket, eftersom det inte bara är en sak som känns fel. Hela organisationen och deras sätt att jobba (vilket i sin tur skapar obalans i barngruppen) är för mycket för att jag ska våga tro på en förändring. Därför kommer också tanken på att byta förskola. Igen. Men innan jag spinner vidare i de tankebanorna vill jag höra vad personalen själva ser på situationen. Men oavsett om de sett missförhållanderna och inte gjort något, eller om de inte vara uppmärksamma nog att märka något, känns lika illa båda två.

Inget barn ska bli behandlad så, men visst känns det extra jävligt när det är ens egna guldkorn som blir illa behandlad. Jag kan inte förstå hur någon kan säga eller göra så mot Estrid! Att hon som är så omtänksam och lyhörd ska få höra av sina "kompisar" att hon är dum och ful. När vi pratar om detta betonar jag att de är de som är dumma, som säger så. Att när de slår henne för att hon är en fegis, så är det de som är fega. Men det är svårt att förstå allt när man är 4-år...

Vi får se hur det blir. Ni lär hållas uppdaterade.


Lisa

Jag hoppas att det löser sig Pauline! Det där var inte alls kul att läsa! Vi hade en situation på dagis för ett tag sen då två killar var elaka mot Svante, de lurade honom att komma med dem för att han skulle få godis, sedan slog de honom. Det hände när jag var där och jag blev mycket illa berörd.



Jag talade genast med föreståndaren. Föreståndaren förde detta vidare till föräldrarna och på kvällen ringde papporna till respektive barn till mig och vi pratade om vad som hänt. De var mycket upprörda och kallade det mobbning. Ett av barnen hade varit jätteledset hemma när de pratat med honom och han ritade en jättefin förlåt-teckning till Svante.



Jag tror det är SUPERVIKTIGT att ha en kommunikation. Fråga personalen om de har en handlingsplan mot kränkning, det ska ALLA förskolor ha. Fråga hur den ser ut och vad de gör för att följa den. Så där får det INTE gå till!



Åhh. Vill bara säga lycka till!



(Och vilket mysigt kalas ni verkade ha!!!)



Kram/Lisa

2011-10-11 @ 07:31:56
Pauline

Usch vad hemskt! Visst blir man så fruktansvärt ledsen när man mäker vad hård världen där ute är, och att det drabbar ENS BARN! Hur kan någon säga och göra så mot ens små guldkorn?



Det låter ändå som förskolan hanterade detta bra, som också lät er föräldrar komminucera det hela. Vi hade föräldramöte i går + möte med personalen idag, och det känns jättebra. Skriver mer om det sedan tänkte jag.



Kram!

2011-10-13 @ 10:44:36


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: