Överraskningsmys & en hemlis

Eftermiddgssol över våran gård. Våran balkong är uppe till höger. Är inte vintern underbar?!

I gårdagens eftermiddagssol gick jag och handlade mysmiddag till kvällen. Svängde förbi Bolaget på vägen hem. Hade fortfarande bara berättat för mamma, pappa och svärmor om det roliga. När man har någonting så kul som man går och lurar på, som en sten som lättat från hjärtat som man bara vill ropa ut till hela världen, känns allt så himla enkelt! Med ett leende på läpparna och med små skutt i snön bar jag hem två astunga kassar hela vägen från Maxi. Mina armar var 2 meter långa, men vad gör det? Vi har det bäst i hela världen.

På kvällen firade jag och Johan med goda nyheten med egenrullad sushi och skumpa. Han fick inte veta vad var förens vi satt ner vid bordet och jag hållit honom på halster ett tag. Men han blev så himla glad, flög upp ur stolen och kramade mig massor. Nu kommer allting lösa sig, allt kommer bara bli bättre! Fan vad jag längtat efter det här.


Ser det inte gott ut? Det fina sushiporslinet fick jag av Johan julklapp förra året.



Jag skulle kunna äta upp allt själv om jag fick!

En annan sak!
Ett litet tips till er som gör egen sushi - testa att göra några sjögräsrullar med pepparrot i! Så himla gott. Funkar också istället för wasabi, men pepparroten är lite mildare. Jag blandade gräddfil och pepparrot och strök över riset. Mums!

Utvärdering av Phil & Teds!

Nu har vi haft våran Phil & Teds i snart ½ år. Eftersom endel har frågat hur den funkar och vad vi tycker om den, så kände jag att det kunde vara på sin plats med en liten utvärdering av vagnen! Har ni frågor om något jag inte nämt så är det bara att fråga på. Men tänk på att vi hittills bara använt vagnen till ett barn, och jag tror den kommer till sin fulla rätt med alla sina finurliga lösningar först när man har två barn. Men men. Här kommer en liten + & - lista!



+


  • Den är otroligt lättkörd! I stan är det underbart med ett svängbart hjul i fram.
  • Lätt & smidig att fälla ihop. Tar ingen plats alls i bakluckan jämfört med en Emmaljunga tex!
  • Bra att man kan låsa framhjulet så att det inte går att snurra på. Gör det mycket enklare att köra på grusväg tex, eller som nu när det är snö ute.
  • Luftpumpade hjul. Väldigt mycket bättre än andra, hårda hjul som tex. Emmaljunga City Cross har... Dessa går att pumpa upp, byta ut däcket på vilket gör att vagnens hjul kan bli som nya! Som på en cykel, kan man säga.
  • Flera lika inställningar på bältet i vagnen, vilket gör att det är väldigt lätt att anpssa efter barnet.
  • Vagnen är väldigt lätt, överhuvudtaget! Det är ingen match för en klenis som mig att kasta upp den här i bakluckan.
  • Handtaget är ställbart upp och ner, vilket jag tycker är mycket bättre än inåt och utåt, men det är kanske en smaksak...
  • Även om vi inte använder syskondelen till ett syskon, så är den väldigt praktisk att ha när man går och handlar. Där för 3 fulla matkassar plats + det man väljer att ha i sidoväskorna. Och man slår inte i fötterna i den eller upplever att man får går långt bakom vagnen för att inte ta i syskondelen. Det är inget man tänker på.
  • Sufletten har ett litet kikhål som gör att man kan hålla koll på den lilla där fram, även om vagnen är framåtvänd.
  • Ryggstödet har 3 lägen. Upprätt, lutande och fullt liggläge vilket är superbra när barnet ska sova!
  • Den är mycket smalare än en 4-hjulig vagn, vilket gör det lättare att ta sig fram. Speciellt i affärer.
  • Mycket billigare att köpa från England än från tex. Babyland. Vi betalade ca. 6 500kr för allting - vagnen, regn- & solskydd, cocon (bebislift som man har när barn nr 2 är nyfödd), åkpåse (superbra att ha även i cykelsadeln), två sidoväskor och syskondelen + frakt! . Hela kalaset hade kostat närmare 10 000kr på Babyland. Och då hade dem betydligt längre leveranstid på vagnen än om man beställde den på internet från en shop i England.. (vi hade den hemma på 1 vecka efter beställning)
-
  • Regnskyddet är otroligt stort och tar upp en hel sidoväska eller halva utrymmet under vagnen om man ska ha det med sig.
  • Varken sol- eller regnskydd har något hål i fram som man kan öppna för att komma åt barnet. Då får man sticka handen underifrån för att nå upp till barnet.
  • Det går bara att ha vagnen framåtvänd. Även om det är en vanesak så saknar jag ändå att ha henne vänd mot mig. Att se om hon sover, har solen i ögonen eller snö som blåser rakt i ansiktet.
  • Sufletten täcker bara skyfall ovanfrån. Men som nu på vintern blåser, snöar och regnar det faktiskt från alla håll och kanter. På Emmaljungan vi hade förra vintern kunde man dra för sufletten så att den nästan täckte hela vagnen, med på denna sitter sufletten där den sitter. Då måste man ha regnskyddet med sig jämt...
  • Det är lite bökigt med sitt/liggläge. På Emmaljungan var det bara en spak på ena sidan som man kunde justera ruggstödet med. På Phil & Teds är det 3 st knäppen i bak som man knäpper upp, för att kunna "frigöra" ryggstödet så att det åker bakåt. Lätt att göra från sittnde till liggande. Men att fälla upp ett liggande barn är både tungt och jobbigt. Dels för att man ska hålla upp barnet och ryggstödet, samtidigt som man ska knäppa spännerna i bak. Nu är Estridh är lite större så brukar jag be henne hålla i stången framför henne, för att göra det lättare för mig. Då är det inga problem. Men ja, det är nog det största minuset tror jag! 
  • jkdhskdjf



Nu kommer jag inte på något mer såhär på rak arm... Har ni några frågor om något jag inte tagit upp? Jag svarar på kommentarerna direkt i denna tråd isåfall, så har vi allt på samma ställe :P Puss puss!

Nu öppnas dörren till framtiden!

Jag är en studsboll! En flygande, hoppande, sprudlande och alldeles alldeles överlycklig studsboll som far omkring här hemma! Jag har nämligen något fantastiskt kul att berätta för er. För Johan, Estridh, mamma, pappa, syskon... Hela världen! Nu börjar det, på riktigt. No more problems. För nu är det min tur. Nu är det äntligen min tur! Man ska aldrig ge upp, allt slit och kämpande lönar sig alltid i slutendan. Nu är det min tur. På riktigt. Fan vad jag är värd det här!

Jag tänker på en gammal klasskompis till mig... Vi gick gymnasiet tillsammans. Vi tog studenten 2007, sprang ut med våran sina mössor i folkstimmet och fick blommor runt halsen. Jag hade en gravidmage i vecka 22 under studentklänningen och hon hade en utbildning som väntade till hösten. Det gick en tid, och hon hittade senare min blogg och såg hur bra allting gått med barnet. Att det blev en liten Estridh, att livet blev helt perfekt. Då sa hon "Good things happends to good people!". Jag brukar tänka på det ibland. Kämpar man för det man vill och gör sitt bästa så brukar det gå bra. Nästan jämt. Att inte ge upp. Alla har sin tur, nu är det dags för min. Jag är så himla förtjänt av det här.  

Jag kan dessvärre inte dela med mig av hela godisbiten till er ännu. Ni kommer förstå sen.. Så fort allt står mer på det torra ska ni få veta. Det här öppnar så mycket dörrar. Öppnar dörren till framtiden!

Jag är lycklig, och snorig. Nu ska jag gå till centrum och köpa lypsyl, toalettpapper och skumpa. I kväll ska jag och Johan fira. Han vet ingenting ännu. Det får bli en fn överraskning med tänka ljus och bubbel! Lycka. 

Nu är vintern här!

Vinterpromenad i dag, också. Fast över natten hade det kommit betydligt mycket mer snö än i går. Supermys! Vi gick till lekparken i närheten och gungade och rullade oss i snön, alla tre :P


Jag och Estridh


Solen i ögonen


Vinterlandskap


Fina träd


Johan gör Estridh redo för lekparken


Gunga är kul :P


Älskade sötnos!


Jag klättrade upp allra högst upp i klätterställningen och hade fin utsik!


<3


Så här fint låg snön över det som i somrars var en mjuk gräsmatta.


God mat är livet

I går var det en dag i köket. Johan lagade maten, jag gjorde efterrätten. Kolla vad gott det blev, hemmagjorda hamburgare med klyftpotatis! Mums! Sen såg vi på Idol och jag gissade rätt på vem som åkte. Nu vill jag se Alice och Kevin i Globen!

Ett annat program som är kul är Stjärnor på Is som går i kväll, visst? Jag är helt farcinerad över vad duktiga de blivit! Om man jämför med första avsnittet, och vilka piruetter och andra våghalsiga grejer de vågar sig på. Helt liffsfalitt! Fast de är ju inget annat än skitduktiga, och det är kul att se! Fast där spelar det ingen roll vem som åker ut, jag tycker bara det är kul att se när de åker. Dessutom gillar jag radarpret Gynning och Berg som programledare, så klart :P

Just det! Jag ska berätta hur det gick med kakan jag skulle baka. Jag nämde att det brukar sluta lite hur som helst, och man kan väl säga att resultatet inte riktigt blev vad jag önskat... Receptet hade jag fått från min bror tjej, Emelie. Hon är grym på att baka och bjöd på denna fantastiska chokladkaka i midsomrars. Principen är ganska enkel: en ovanligt god kladdkaka med chokladglasyr över. Kan ju inte vara så svårt, eller hur?! Så här såg den ut på midsommrafton när hon bakat:


Krämig kladdkaka med fluffig glasyr!

.... och så här ser den ut när jag har bakat:

Hallå, vart tog den flyffiga glasyren vägen...? Och kakan blev verkligen stenhård...


Ja, ni förstår själva....

För att demonstrera för er verkligen hur stenhård kakan blev lägger jag upp bilden ovan, min sked vek sig när jag med lite våld skulle försöka få av en bit av denna läckerhet. Det är ett ganska dåligt betyg på en kladdkaka, eller hur..? Men den vad faktiskt god ändå! vi åt den som en hårdmacka och doppade i grädden. Jag vet inte riktigt vad som gick fel, gjorde efter receptet till punkt och pricka. Men kakan blev för hård och glasyren för rinnig. Hm, jag får felsöka tillsammans med Emelie sen och se vad som kan gått snett. Men ni ska få receptet iallafall, så att ni kan ge er på denna läckerhet och visa mig hur man gör det rätt sen :P

Chokladkaféets kladdkaka

Kladdkakedelen
150g smör
2 ägg
3 dl socker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker

Glasyr

2 ½ dl grädde
1 msk honung
1 ½ msk socker
100 g mörk choklad

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret. Blanda ägg och socker i en bunke. Häll ner det smälta smöret i blandningen.
3. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke.
4. Häll ner de torra ingredienserna i äggsmeten och blanda noga. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter. Grädda i 30 minuter. Tryck ner kanterna när kakan är klar så att den blir jämntjock.
5. Blanda grädde, honung och socker i en kastrull. Låt det koka upp. Bryt chokladen i en bunke.
6. Häll den varma blandningen över och mixa slätt med stavmixer.
7. Låt svalna. Ställ in i kylskåp för att stelna. Bre glasyren över kakan när den kallnat.

Om man vill kan man göra en hallonsås till (har inte provat med det)

Hallonsås
250g hallon (färska eller frysta)
½ dl socker
1 msk koncentrerad apelsinjuice

Gör så här:
Mixa alltihopa till en sås

Pizza & film - en riktig helkväll!


Det blev ingen fruktasallad. Vi låg i soffan och kollade på Simpsons när jag fick ett akut sug efter pizza! Det händer sällan, men i bland händer det. 15 minuter senare var min underbra vegetariska och Johans Capricciosa uppdukade på bordet. Aldrig dricker jag läsk heller, men till en pizza hör det liksom till! En riktig myskväll. Amelie från Montmartre var såklart lika underbar som alltid, och speciellt kul var det eftersom jag inte sett den på säkert 1 år. Tyvärr är jag världens sämsta nattuggla och somnar alltid under filmen. Den här gången missade vi båda slutet, så vi får väl ta igen det någon annan gång. Även om jag sett det hundra gånger förut så hör det ändå till. Man ser inte en halv film :P

Att ta sig tid att pyssla om sig själv

Estridh med sin frukost runt hela munnen i morse

Lilla blåöga fortsätter att vara sjuk... Det börjar bli jobbigt nu. Det är svårt att få henne att leka själv och hitta på saker. Det räcker med att jag försvinner utom synhåll för att hon ska börja gråta och går efter mig. Jag är ju inte riktigt van med att ha en grinig unge, så det här är nytt och krävande för mig. Självklart vill hon bara ha mys, vilket är gulligt, men när man själv är stressad och inte har tid så kör det i hop sig. I dag var det egtnligen tänk att jag skulle ha jobbat hela dagen, och då menar jag verkligen hela dagen. Mellan 9:00 - 12:00 jobbade jag på de försäkringsbolag där jag hoppar in som extra ibland. Jag åkte hem för att äta luch och skulle sen direkt till kontoret på Sector där min arbetskväll fram till kl. 23:00 skulle börja. Men jag okade helt enkelt inte. Estridh är sjuk och man sover mycket sämre på nätterna, sena kvällar och tidiga mornar och ett arbetsmaraton därimellan. Jag kände helt enkelt att jag behövde den här kvällen ledig, för att imorgon kunna komma igen med ny energi! Hernnes farmor som varit så snäll och ställt upp som barnvakt under förmiddagen kunde åka hem och nu ha jag och bebisen sovit middag (2h) tillsammans. Skönt!

Johan vet inte om att jag är hemma när han kommer hem. Det får bli en liten suprise! Han tror att han och Estridh ska äta middag ensamma och att jag kommer komma hem trött och frusen vid midnatt, duscha och gå och lägga mig. Hoppas han blir glad när vi nu får en hel kväll tillsammans! Jag får umgås med Estridh, Johan får avlastning med läggningen och sen har vi en hel lugn, skön kväll tillsammans. Kanske blir det god mat och lite Simpsons.

Det kanske låter skitfjompigt att det betyder så mycket, men det gör det faktiskt! Dessutom får jag ta det lugnt och ladda batterierna. Känner att det behövs. Föresten har jag jobbat så bra och gjort en raketstart (i går sålde jag bäst på kontoret!) så jag kan gått få vila upp mig en kväll. Jag har ju ändå jobbat på förmiddagen...


Puh. Estridh behöver mockas, känner jag. Så jag ska gå och göra min plikt, sen får vi se vad som händer. Kanske ses vi snart igen! 

En vanlig Söndag...

Söndag kväll. Det har snöat idag. För första gången i år singlade det på riktigt stora, vita flingor ner till marken. Väl nere på backen förvandlades dem till slask. Jag vill ha snö på riktigt nu! Stora snödrivor och knarr under fötterna när man går. Jag vill ha vinter. Inte slask! Jag önskar att vi ska kunna dra Estridh i en pulka till förskolan innan vintern är slut. Vi får väl se. Jag tror inte det kommer bli nå mycket snö att tala om. Det känns som att det bara blivit mindre och mindre snö och mer och mer slask de senaste åren... Jag minns när man var liten och kunde gräva snögrottor och pulsa i snö upp till midjan. Antingen är det för att jag har blivit längre, eller så är det helt enkelt de snöiga vintrarna som har försvunnit på senasre år. Vad tror ni? Saknar inte ni också de här vintriga vintrarna?!

Estridh fortsätter iallafall att vara förkyld.... Stackars liten, snoren rinner hela tiden och hon hosar och harklar sig. Vill bara vara när och mysa hela tiden. Går inte att lämna henne någonstans förens hon börjar gråta. Som tur är så slutade jag tidigt i kväll (19:00) och hann träffa henne lite innan hon gick och la sig. I morgon blir vi hemma hela dagen. Jag har föresten glömt att berätta att de har tagit skolfoto på förskolan nu! Estridh hade sin finaste mörkblåa tunika och ett halsband som hon fick på namngivningen. Det märks att hon känner sig fin i det, står och speglar sig i hallen och ler. Pillar på smycket och sträcker på ryggen liten extra. Sötnos! Enligt hennes fröken tog de 30 bilder innan de blev någon som dög. Kan ju tänka mig att det måste vara lite klurigt att fånga alla 15 glada dagisbarn, med blicken in i kameran och ett leende på läpparna - samtidigt! Ska bli spännande att se hur det blev. Kanske släktingarna kan få sig en varsin "kompisbild" på Estridh i julklapp.

Här är några kompisbilder på mig och Johan igår kväll när vi kollade på en Beckfilm på TV4+:




Bloglovin

Följ min blogg med Bloglovin

Lilla julafton

Ja, här om dagen hade Estridh rena rama julafton här hemma. Månadens leksakspaket från Lekmer hade kommit, och självklart måste hon undersöka allting i den stora lådan. Massor av ina saker fanns där i, de är alltid så bra på att plocka ihop kul grejer till henne! Hon fick en tågbana från Brio, en stor pekbok, sängkläder med söta mönster på, en Lilleskutt-bräda som man stoppar morötter i och hamrar på + ett nackstöd att ha när hon åker bil. Tack så jättemycket! Nackstödet blir verkligen perfekt, för tvyvärr lutar inte hennes nya bilbarnstol lika mycket som den förra, vilket gör att hennes huvud ofta hänger framåt när hon sover... Förhoppningsvis kommer den här hjälpa henne att hålla huvudet rakt. Perfekt!


Estridh badar i alla hennes leksaker!


Stoppa saker i varandra är kul. Här ser ni också hennes nya nackstöd som hon ska ha i bilen


Morötterna var helt klart en favorit!


En tjock pekbok med massor av grejer att lära sig!


Jättefin tågbana med hud och grejer till

Det är så himla kul att få leksaker hemskickade till sig, speciellt när man inte vet vad som kommer! Estridh älskar att slita upp paketet och riva ur allt som finns i. Jag tror nästan att hon lärt sig när de här paketen kommer, att de är till henne. Det som är så bra med Lekmer är att det har ett väldigt stort utbud av saker för alla åldrar. Alltifrån bilar, klossar och spelande musikmaskiner till ryggsäckar, böcker och pulkor! Sidan är lhelt klart värt ett besök.

En solig höstpromenad

Hej mina vänner.

Jag hittade bilder på datorn som jag glömt att lägga upp, de är från våran mysiga höstpromenad ute i solen i förrgår (tror jag?). Vi gick till en fors som ligger nära vårat hus och som är jättemysig. Perfekt promenadstråk! På vinterna är det is och snö som täcker allt förutom just forsen som alltid är i rörelse. På våren är det vit- och blåsippor som trängs i backarna runt omkring och vattnet är ofta grumligt, på somamren är allting grönt och vattnet klart och nu på hösten ser det ut såhär! Ganska gått och trist förutom höstlöven som piggar upp med sina underbara färger! Alla årstider har helt klar sin charm.


Estridh fick välling i vagnen som lite mellis, självklart somnade hon som en stock.


Underbar höstdag ute i skogen!


Vi gick till en bäck som ligger ganska nära där vi bor. Eftersom det regnat så mycket de senaste dagarna var det högra vattennivå mot vad det brukar vara. Johan berättade att den var helt uttårkad för inte alls många veckor sedan!


Här rinner den. Smutsigare än vanligt var vår mysiga lilla fors...


Johan och vagnen på bron över


Löv i höstens färger


Estridh sov i vagnen. Hon verkar gilla bruset från forsen!

Nu har Johan och Estridh duscht klart. Estridh skyndade sig att kissa på vardagsrummet innan jag hann byta blöja och ta på pysmasen.. Suck. Men nu är de rena och fina, båda två. Så jag ska se på "Ensam mamma söker" och mysa framför TV:n. Om Erotikmässan berättar jag i morgon, men det var riktigt kul och vi kom hem med tre påsar fulla med hemlisar!

Ha en fin kväll, puss puss!

En bebis kan också uttrycka sig...

Jag skulle fota henne i hennes nya, fina overall. Men hon var inte riktigt på humör och ville bara att vi skulle gå ut så istället gjorde hon massor med grimarser. Ibland känns det som att hon försöker verka tokig och gör till sig en massa bara därför. Man ska därför aldrig lita på en bebis! De här tre bilderna är tagna efter varandra på mindre än 2 minuter. Titta här:

Nr 1 - Den griniga bebisen

Här gnäller hon och kör sina krokodiltårar och tycker jag ska skärpa mig med kameran


Nr 2 - Den dryga bebisen

Sekunden efter gör hon världens drygaste och konstigaste min. Jag har aldrig fångat henne så här på bild förut. Det ser ju inte ens ut som hon!


Nr 3 - Den busiga bebisen

Till sist bjuder hon på sitt busigaste jag! Sötare än såhär kan man ju inte bli.

Söndagmorgon

Johan ligger och sover, jag och Estridh är uppe och stökar. Hon har legat framför TV:n en stund och  sett på barnprogram. I bland när hon gör någonting riktigt mysigt, som att ligga i min favoritfilt famför TV:n och bara mysa på morgonen så blir jag lite avundsjuk. Jag vill också vara liten! Jag vill också att någon ska bädda ner mig och pyssla om mig... Haha. Jag antar att min tid är kommen när jag börjar närma mig min 90 och Estridh får komma och mata mig med sked. kanske jag kan få bli ompysslad och nerbäddad. Så i väntan på det får jag nöja mig med att vara den som pysslar om (:


Här ligger lilla E och ser på TV


Mysigt är det i mammas favoritfilt!


I dag ska jag och Johan åka på Erotikmässan i Stockholm. Vi köpte biljetter i går och Estridh ska vara hos sin farmor. Jag har aldrig varit på den mässan, så det ska bli spännande! Men idag är det inga strippor som uppträder. Lika bra är väl det, antar att vi inte skulle kunna komma övernes om det var de manliga eller kvinnliga vi skulle se på, haha :P Ja, det ska bli kul. Jag får väl uppdatera när jag kommer hem om allt spännande som kan tänkas finnas på detta jippo! Har ni varit där någon gång?

Nu ska jag ge Estridh gröt, välja kläder, platta håret, packa väskan till henne, väcka Johan, äta frukost... Ja. Vi hörs sen!

Allhelgona

I går kväll var vi till en minneslund som ligger nära där vi bor, och tände ljus för våra nära och kära som gått bort. Vi brukar gå dit i bland för det är så fint, men i går var det fantastiskt med alla hundratals ljus som brann! Hela minneslunden och kyrkogården i närheten var alldeles upplysta av alla ljus, jättefint! Jag tände ljus för min farfar, morfar och morbor. Johan tände för sin farmor, farfar och morfar. Tillsammans tände vi ett för alla andra som gått bort under året, jag tänkte speciellt på lilla Max och Saga som blev mördade i Arboga...

Minneslunden ligger runt en liten damm.


Här satte vi ljuset som var för alla som gått bort under året.



Jag satt mina ljus på olika ställen beroende på vad det var för personer. Min morfars ljus fick stå nere vid vattnet, då har han utsikt över den lilla bäcken och skogen. Där skulle han triavas bra, där kan han måla!


Se vad fint det var!



Johan och Estridh