Nu ska ni få höra något kul!

Vi ska få en SON! Ja. Ni ser rätt. Det blir en liten pojke! Helt obegripligt men självklart fantastiskt roligt ♥
 
Det känns faktiskt som att jag ljuger lite när jag skriver det. Det är så otänkbart i min värld att jag skulle kunna ha något annat än döttrar, men på ultraljudet snytes en liten snopp så tydligt att barnmorskan sa att hon borde byta jobb om hon gissat fel denna gång.
 
Med tanke på hur annorlunda jag mått borde jag räknat ut det själv. Men har man två tjejer redan så är det något helt nytt och väldigt stort att helt plötsligt vänta en... son!? Åh. En liten pojke! Jag är otroligt glad och förväntansfull. 
 
Jag som kände mig så trygg och säker i den här mammarollen. Jag kan ju! Jag vet ju! Från den ena dagen till den andra förändrades detta till något ovisst och alldeles nytt. Hur byter man blöja på en kille? Håller man i snoppen när han ska lära sig kissa själv? Hur klipper man håret på en pojke? Alla kläder... Vi har ingenting! Och till råga på allt så ska han heta något också. Frågorna är många och kanske fåniga, men ändå det enda jag kan tänka på just nu.
 
Och jag vet... Barn är individer oavsett kön. Men just nu känns det som jag behöver låna en bok eller gå en kurs.
 
Snälla alla pojkmammor där ute. Hur gör man? 


Sandra - mamma till Minéa och gravid med lillebror

Jag följde dig när du väntade första barnet, men tappade sedan bort din bloggadress. Blev så glad nu när jag hittade på den igen :)

Grattis till en son :) Jag väntar också en son, bf 13 maj.
Jag har tyvärr inga bra råd då jag själv har lite samma funderingar kring en pojke :P

Svar: Vad kul att du hittat hit igen! Grattis till bebisen i magen. Inte långt kvar för dig nu. Så spännande! Hur har du mått?
Pauline

2013-03-05 @ 14:15:47
URL: http://bluebirdfairy.blogg.se
Fru Högstadius

Åh, vad roligt och spännande med en liten kille till er fina familj!

2013-03-05 @ 14:16:18
URL: http://fruhogstadius.blogg.se/
Anonym

Vet du Pauline- det är jätte jätte roligt! Jag ska berätta allt för dig om hur det är att vara pojkmamma :-) och kläder ska ni få en del av oss (dessutom så kan det väl vara roligt för er att få köpa lite nytt och eget till er lille pojke). Gustav sitter och kissar och håret sköter sig själv :-) Men vet du, det mest fantastiska med att få ett barn av motsatt kön från det man hade innan är just det att det blir ännu tydligare att det inte kommer an på könet - man har fått ett barn helt enkelt- en helt ny individ i familjen.

2013-03-05 @ 15:40:54
Lisa Johansson

ÅH! Vilken glädje med en son till er lilla fina familj Pauline. Ännu en gång - ett stort GRATTIS! och Lycka till!!

Svar: Tack Lisa!
Pauline

2013-03-05 @ 16:22:20
Sara

Grattis till nya bebisen :)

Hade också såna tankar när jag väntade Ebba, haha. Och när jag väl stod på bb och skulle byta blöja på henne första gången visste jag knappt hur man torkade, var så van vid sonen liksom.

Lycka till med allt!

2013-03-05 @ 16:32:34
URL: http://saraengstroem.blogg.se
erika

Åh vad roligt! :)

2013-03-05 @ 17:08:11
URL: http://stoltmammatillmira.blogg.se
Sofia

Känner igen tankarna. Jag var helt inställd på att barn två också skulle bli en tjej, men ut kom världens sötaste lille pluttpojke. Och allt kändes så självklart! Blöjbyten kändes som ett mysterium först men när man väl stod där var det ju bara att torka, liksom. Det är härligt att ha ett barn av varje. De är superlika och superolika. Jag vill inte att de ska fastna i könsroller och uppmuntrar att de ska leka med alla olika typer av leksaker osv.

Det här kommer att gå super, pauline! Grattis till lillebror!

Kram!

Svar: Tack Sofia! Ja, man hade ju inte en aning om hur man gjorde med flickor heller innan man fick dem. Men det lärde man ju sig fort. Hoppas det går lika bra nu :)
Tack för grattulationen och roligt att du vill följa oss på vägen!
Pauline

2013-03-05 @ 18:35:48
Malin

Grattis! Åh vad spännande med en liten pojke :) jag var stensäker på att det skulle bli en flicka till och jag brukar alltid ha fel, även denna gång ;P Vad säger Estrid och Signe om att få ett syskon?

2013-03-05 @ 19:32:02
Andrea

Åh vad kuuul!! :) Grattis!! Ser framemot att få följa den lille kotten genom livet!
Det är inte konstigare än att byta blöja på en tjej, men pojkar har en tendens att kissa oftare utan blöja (gärna på den som byter blöjan...), så man får vara snabb med att sätta på en ny ;P
Det kommer kännas hur naturligt som helst så fort han ligger där på din mage! :)

2013-03-05 @ 19:32:25
URL: http://thegreenspot.blogg.se
Emma

Vad roligt, grattis!

2013-03-05 @ 20:00:40
Terese

Åh vad roligt med en liten kille! Fast jag trodde faktiskt också att ni skulle få en tjej till. :)
Grattis till er alla i familjen!
Vilka fina storasystrar han kommer ha. :)

2013-03-05 @ 22:35:53
Ullis

Stort grattis till er! Tror det kommer gå galant - som en kollegas ena son konstaterade; "Jag, Rasmus och pappa har snopp, men du mamma, du har en inbyggd snopp istället" och kanske är det inte större skillnad än så ;) vad häftigt att en liten kille får joina er familj - jag är övertygad om att han kommer få värsta supermamman, precis som sina storasystrar!

Svar: Tack! Ja, barn är roliga. Min storebror hade också en lustig betraktelse gällande könsfördelningen i vår familj innan jag föddes.
"Jag och pappa har snopp, men mammas är trasig!"

Haha. Vilken fantastisk syn på det kvinnliga könet va? När jag kom förstod han väl att det faktiskt fanns annat än snoppar i denna värld. Det ska bli väldigt roligt att få en son och jag längtar mycket! Kul att du vill följa oss på vägen. Kram!
Pauline

2013-03-05 @ 23:08:23
Malin

Jag visste det! Grattis till lillebrodern! Åh så roligt :)
Kram Malin

2013-03-06 @ 00:01:32
Paulina Gonzalez

Hej Pauline,
Stort grattis! Vi ska få en liten flicka vilket känns också konstigt på något sätt då vi har en pojke nu. Men lika välkommet för det! :)

Svar: Hej Pauline! Vad roligt för er, grattis! Jag om någon förstår den stora omställningen. Men det kommer säkert gå jättebra! När ska ni få?
Pauline

2013-03-06 @ 15:29:19
Maria Sandell

Hej fina Pauline!
Åh, vad roligt med en liten prins till familjen! Stort grattis till dig och resten av familjen!
Passar på att önska dig glad påsk också! :)
Kramar Mia

Svar: Detsamma och tack så mycket Maria! Det ska bli jätteroligt, om än lite ovant, att få en son! :) Hur mår du? Hur mår familjen och lilla Harry? Kram
Pauline

2013-03-28 @ 11:36:42
Emma Ryyti

Stort stort Grattis. Att få barn av båda kön är en stor gåva, det är fantastiskt kul att få en pojke, otroligt!

Det enda jag tycker var "svårt" vid blöjbyten och dusch var det här med förhuden. Vi fick inget veta på neo (vilket man alltid ska få info om), så jag gick hem och kände mig så dum, valde att googla fram svaret eftersom det nog kändes som en självklarhet för de flesta att jag inte förmådde mig att fråga på Bvc :-) Men man ska alltså inte rengöra under förhuden på bebisar, den är fastväxt, märkligt va? Den släpper mellan 6-10 år typ...
Stor Grattis kram till er.

Svar: Tack Emma! Ja, det är ju exakt sånna här frågor man funderar över! Jag har ingen aning. Jag har ingen snopp. Inte vill man verka korkad och komma med en massa frågor om självklarheter heller. Men sedan jag jag talat om min oro inför dessa snopp-blöj-byten så har jag lärt mig massor!
1. Håll ner snoppen så att han inte kissar uppåt i blöjan.
2. Lägg blöjan över när man byter, för att skydda sig från att få en stråle på sig.
3. Det är tydligen lättare med pojkar än flickor, eftersom ingenting "åker in".
4. När pojken lär sig kissa shjälv lär man också honom att styra snoppen själv.
5. Och nu: förhuden behöver inte dras tillbaka utan den sitter fast.

Du ser! Jag kan ju mycket mer nu än innan. Det kommer nog gå bra ändå :) Det ska i allfall bli väldigt roligt att få en son, och jag tror att tjejerna kommer älska att få en lillebror! Kram
Pauline

2013-04-01 @ 02:44:01


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: