Mitt första babynest

Jag använde en kombination av denna beskrivning och originalversionen.
 
Jag har sytt mitt första babynest. En portabel sovplats som bebisen kan ha mellan oss i sängen, på soffan eller för att mysa till det i vagnen. Egentligen letade jag på begagnatmarknaden efter ett att köpa, när jag av en slump ramlade över en beskrivning av hur man gör ett själv. Det verkade både enkelt och roligt så jag körde igång!
 
Jag ville ha nästet neutralt och softat, men väl inne på tygaffären fick jag mig en utskällning av butiksbiträdet i fråga om mitt tygval. Vi hade artighetspratat en stund när jag med tygrullarna på armen berättade vad jag tänkt sy till min ofödde son. Hon la ut en lång harang om att "pojkar har rätt att vara pojkar" och hur jag som mamma ens kunde tänka tanken att låta min son ligga i ett babynest med rosa blommor. Det var mitt fel som förälder om han i vuxen ålder skulle behöva skämmas över att se foton på sig själv ligga i detta tyg.
 
När det gällde val av kantband föreslog hon ett sidenband. "Om du ändå ska förstöra alltihop med det där tyget, kan du lika gärna använda sidenband också när du ändå håller på!". Det gjorde jag.
 
Jag kunde inte bemöta henne på något annat sätt än att skratta. När jag bad henne visa ett tyg som hon tyckte var lämpligt, kom hon (inte allt för överraskande) dragandes med ett mörkblått tyg med ett tryck av Blixten McQueen. Suck. "Sånt här ska pojkar ha!" utbrast hon. "Inte min pojke..." svarade jag och tog mitt blomiga tyg till kassan.
 
Alltså folk. Vad är det för fel på vissa? Det var sista gången jag var in där, vill jag lova. Nu är nästet klart och jag blev mycket nöjd. Vi får väl se om sonen kommer gilla det lika mycket som mig eller skämmas. Det återstår att se.


Johanna

Så himla fint! Sånt måste jag med prova göra när det är dags för bebis :}

2013-07-10 @ 20:35:07
Kajsa ♡

Åh vad fint! Sånt vill jag också ha... Och vilket himla pucko du handlade av... :D

2013-07-10 @ 21:22:04
URL: http://doucare.nu
Rose-Marie

Vad fin den är! Jag tycker den är könsneutral, inte för att det har någon betydelse men vad olika man läser in i färger och former. Mycket intressant!

2013-07-10 @ 22:05:43
Emmy

Men Gud så oerhört fint! Jag kan inte se mig mätt på ditt lilla bebinäste :-) Underbart vackert, dessutom så är tyget jättefint, helt perfekt.

2013-07-10 @ 22:34:40
Andrea

Helt underbart tyg som passar alla bebisar oavsett kön :) Hur kan man säga sånt till sina kunder?
Nästan så man blev sugen på att sy ett nest fast man inte ens har någon bebis ;) Man kanske kan ha en katt i den så länge!

2013-07-11 @ 07:12:33
URL: http://thegreenspot.blogg.se
Annie

Fy fasen vilket bemötande. Hade jag varit du hade jag släppt allt jag hade i händerna och bara lämnat affären. Sådär bemöter man inte sina kunder..
Blir så upprörd!

Bra att du stod på dig i alla fall. :-)

2013-07-11 @ 13:58:30
Charlieforsell

Vilket fruktansvärt beteende av biträdet och vilka uråldriga föreställningar. Stackars människa. Baby nestet är helt ljuvligt och er son kommer sova som en prins där i, utan minsta tankar på könsförvirring eller vad det nu var tanten var så rädd för.

2013-07-16 @ 20:05:57
Anonym

Jätte fint!!
Letar efter ett liknande tyg, måste säga att jag blev kär i detta. Var hittade du det, vet du om det finns att beställa online?

2015-10-20 @ 16:01:42


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: