Det funkar!

Knut har haft ont i magen på kvällarna. Kolik kanske. Han har vridit sig av smärta, magen har varit stenhård som en boll och han har gråtit sig blå i ansiktet. Inget har hjälpt. Tillslut känner man sig så maktlös så man bara vill gråta själv. Att dessutom ha två barn till som ska nattas samtidigt gör det inte enklare. Det har varit lite kaos. Barnen har fått gå och lägga sig utan saga. Jag har klappat honom en miljon gånger på rumpan och hållit honom på alla sätt som man tänka ut att hålla en bebis på.
 
Tills räddningen kom i går kväll! Jag hoppas verkligen att detta håller i sig nu. Jag köpte Windi - en pysventil som hjälper bebisarna att få ut gaserna i magen. Så i går när han drog igång skrikfesten på kvällen testade vi en pysventil och direkt slutande han gråta. Det var som att trycka på en knapp! Efter det fick han nappen i munnen och somnade efter en stund på mittbröst. Nöjd bebis - nöjd mamma! ♥
 
Knut har blivit bönhörd. Äntligen fattade vi vad som var felet och kunde hjälpa honom! Jag känner mig dessutom alldeles lyrisk över det här med nappen. Ingen annan av barnen har velat ha napp, men han gillar den. Vilken grej! Nu behöver jag inte springa med tuttarna framme och trösta barn i tid och otid. Jag behöver inte kasta mig av motorvägen för att bebisen vill ha tutten i munnen. Nu kan vi ge honom napp!
 
Vilken lycka. Jag hoppas hoppas hoppas att dett inte var en engångsgrej utan att vi har lokaliserat problemet och kan hjälpa denna lilla gasboll att lätta på trycket. Han sväljer ju väldigt mycket luft när han äter, så det är väl inte så konstigt... Jag läste också att ämnen i komjölk går över till barnet via bröstmjölken och kan ge dem rejält ont i magen om de är överkänsliga eller allergiska. Eftersom jag själv dricker minst 1 liter mjölk om dagen kan det vara värt att sluta och se om det gör någon skillnad. Tur att jag älskar sojadrycker också :)


Fru Högstadius

Åh, kanske ska införskaffa oss en sådan i förebyggande syfte? kostar den mycket? eller tror du att en vanlig typ febertermometer skulle kunna ha samma effekt? Känns ju som en fantastiskt liten sak att ha hemma om magontet kommer väldigt plötsligt. Hoppas det fungerar för fina knut mer än en gång :)

2013-08-25 @ 18:02:16
URL: http://fruhogstadius.blogg.se/
Malin

Skönt att höra att det hjälpte! När vi använde Windi på vår dotter så förundrades man ofta över hur mycket luft det fanns, ibland kunde det pysa i 1 minut non stop(!) och ibland fick vi ta två med någon timmes mellanrum. När det inte hjälpte och hon hade som ondast gav vi henne lite sockerlösning som smärtlindring och hon somnade som en stock. Stackars bebisar som har ont i magen :/

2013-08-25 @ 20:23:20
Zandra

Oj sådan skulle vi nog behöva. Har också en liten kille som har ont i magen på kvällarna :(
Nog värt att köpa! Tack för tipset!

2013-08-25 @ 22:34:24
URL: http://zandratuttanandersson.blogg.se


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: