Folk man inte gillar.

Alla vet vi människor som vi inte gillar. Så är det bara. Ibland har man dessa runt omkring sig, vare sig man vill det eller inte. Det kan vara påfrestande. Men jag har ett knep som jag tänkte dela med mig av.
 
Tänk dig personen som en bebis. Föreställ dig när den där irriterande, dumma eller sura människan föddes till jorden. Ett erfterlängtat barn. Ett oskrivet bland. Ren och fin. En mamma och pappa som fällde en tår och höll det lilla knyttet i famnen. Åh.
 
Tänk på när den lilla bebisen sitter vi bordet och äter kladdig mat. Oförmögen att ta hand om sig själv. Gråter på natten och vill inte vara ensam. Ett barn som bara har en önskan i världen - att bli älskad. Med bara en liten stunds mental bearbetning av sig själv i den här stilen så kommer synsättet på den här människan att ändras.
 
Man ser individen.
Man ser sårbarheten.
Man ser det mjuka bakom det hårda.
Man ser likheten med sig själv.
 
Det gör en lite mildare och mer ödmjuk. Tänk beeeebis och allt det fula suddas bort. I allafall för mig, och jag tror inte jag är speciellt myket sjukare i huvudet än någon annan. Prova nästa gång ska ni få se.


Lisa

Haha, gud vad lustigt! Så gör jag med! Eller ser dem som barn, i alla fall.

Svar: Vad kul! Ibland känner man sig som den enda i världen med konstiga tankar i huvudet. Men visst hjälper det? Man ser liksom en annan sida av personen som jag tror är viktigt för att kunna förstå, acceptera och sätta sig in i hur någon annan tänker - och varför.
Pauline

2012-11-06 @ 17:34:07
Satu med 4 småttingar och gravid

Jätte fint! Ska tänka så nästa gång:-)
Mysig blogg du har. Allt bra annars?

2012-11-06 @ 22:07:32
URL: http://mybabydolls.blogg.se
Satu med 4 småttingar och gravid

Jätte fint! Ska tänka så nästa gång:-)
Mysig blogg du har. Allt bra annars?

Svar: Roligt att du gillade min blogg. Jag kikade på din också, fina abrn du har och grattis till nya bebisen i magen!
Pauline

2012-11-06 @ 22:07:32
URL: http://mybabydolls.blogg.se
Agnes

Så otroligt smart! Har aldrig tänkt på detta förut. Men jag ska verkligen testa det här nästa gång jag upplever situationen. Jag slutar aldrig förvånas över hur otroligt kloka saker du kommer på :) tack för tipset, kram!

Svar: Tack Agnes! Jag tror många tänker sånna här saker, fast de kanske inte sätter ord på det och knappar ner det så andra kan känna igen sig i det. Roligt att du uppskattar bloggen och vill läsa, det gör mig glad!
Kram
Pauline

2012-11-06 @ 23:44:43
URL: http://blogg.agneshedenstrom.se


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: