Blommiga morotskakor

Jag har hittat det godaste receptet på morotskakor. Ännu roligare blir att göra dem i form av cupcakes med fina blomdekorationer tillsammans med morotskakans klassiska philadellphiafrosting!
Receptet är ganska lustigt och smeten ter sig inte som en vanlig muffinsmet. Men sen blir de så otroligt mycket godare också! Jag bjöd mina kollegor på dessa i samband med min födelsedag, och nu har jag fått en beställning på 50 st till en studentfest i helgen. De gick hem, helt enkelt.
Cupcakes (ca 15 st)
4 st medelstora morötter
4 dl vetemjöl
3½ dl strösocker
½ tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 msk kanel
1 msk ingefära
1 tsk vaniljsocker
2½ dl rapsolja
3 ägg
½ mosad banan
Whipped cream cheese frosting
300 gr cream cheese (ex Philadelphia)
3 dl grädde
1 knivsudd bakpulver
1 msk citronsaft
2 dl florsocker (det går att öka på mängden om den ska spritsas upp till 3 dl. Dock blir den mycket sötare då).
Gör så här:
Sätt ungnen på 175 gader. Blanda de torra ingredienserna. Vispa på låg hastighet i hop detta med olja och ägg till en jämn smet. Riv morötterna, mosa en halv banan och tillsätt sedan det i smeten.
Smeten blir ganska tjock (väldigt tjock innan morötter och banan tillsatts...), så det enklaste är att skeda ut den i cupcakesformarna. Fyll formarna till ca 75%. Ställ sedan in formarna i ugnen i ca. 25 min.
Börja med forstingen. Vispa grädden och bakpulvret (gör så att du kan vispa grädden längre utan att det blir smör) hårt i en skål. Blanda cream cheese, florsocker och vaniljpulver i en annan skål med en slev. Blanda sedan ihop de två skålarna och vispa, på låg hastighet, tills allt är blandat och den är fluffig. Smaka av med lite citronsaft. Blir den lite för lös kan du ställa in den i kylskålet en stund så att den kyls ner.
Sen är det bara spritsa ut det vita fluffet på kakorna och njuta!
Puss och kram! ♥
Va fina! :D Grattis i efterskott ! :D