Skrik & panik

Läste lite om tandsprickning och många bebisar verkar få förkylningssymtom när tänderna kommer. Det stämmer ganska bra på Signe, förutom att Johan och Estrid har precis samma symtom. Kanske är det en kombination. Förkylningen gör det extra jobbigt att få tänder? För jobbigt är det. På dagarna är hon klängig, på kvällarna gnällig och nätterna hostig. Men ingen feber, det har hon faktiskt aldrig haft i hela sitt liv.

Signe som alltid brukar somna vid 19:00 prick och sova till 23:00 då hon behöver tanka upp med mjölk. Nej, nu är det skrik och panik hela kvällen och ingenting hjälper. Varken klapp i rumpan, Idas sommarvisa eller ammning. Jo, amning funkar men då skulle jag ligga där hela tiden. Hon sover i max 15 minuter men vaknar sen och är lika ledsen igen, så är det bara börja om från början. Allt som förut funkade så bra funkar inte alls... Att döma av hennes usla humör måste de där tänderna göra jäkligt ont. Hoppas de går över snart.



Detta är egentligen första gången som Signe är krävande. Det har aldrig tidigare hänt att hon varit obotligt ledsen eller ställt några större krav på oss. Helt plötsligt skriker hon på kvällarna och bär sig åt som en riktig bebis. Och då vet inte jag hur man gör.

Eller jo. Jag tror jag får gå och lägga mig tidigt ikväll, lyfta över Signe till vår säng och bara ligga nära och mysa. Bebisen får amma hur länge hon vill och mamman får sova. Låter som en bra deal. Jag är glad att jag fortfarande har amningen för det finns ingenting som gör henne så lugn, avslappnad och trygg som det♥ Läste någonstans om en mamma som slutat amma sin 6-månaders bebis för hon var rädd för folks åsikter om att amma ett barn längre. Det är ju helt sjukt! Om amningen funkar är det de mysigaste som finns. Inte bara mat utan också närhet och trygghet, precis det Signe behöver just nu. 

Nu en kvällsmacka - sen bebismys. Vi håller tummarna för att det blir en bra natt.



Anonym

hjälper inte alvedon heller?

2011-05-01 @ 19:22:02
Pauline

Nej, tyvärr gör det inte de. Har provat men det märks faktiskt ingen skillnad alls på henne..

2011-05-01 @ 19:43:51
URL: http://sofiapauline.blogg.se/


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: