Baka eget knäckebröd

Just det! Jag bakade eget hårdbröd förra helgen. Supergott och kul att göra själv! Det blev ungefär en miljon brödkakor så nu har vi knäcke enda fram till jul. Att tänka på att är att det inte alls tar "max 20 min" att göra, utan snarare 2 timmar men tanke på hur otroligt mycket deg det blev att kavla ut till kakor. Har man dessutom en helt vanlig ugn som rymmer 2 åt gången tar det sin lilla tid innan man gräddat alla kakorna.  

Jag gjorde om receptet lite. I stället för att göra brödet av enbart vitt mjöl tog jag 1 l mörk lantbrödsmjöl, 1 l rågmjöl, ½ l vetemjöl och ½ l linfrön. Brödet blev fortfarande väldigt sprätt och "kexigt" men lite mer smakrikt. Testa!


Här är receptet jag gjorde efter.


Mycket deg blev det!


Essi bakade med play-doo medans jag bakade du bröden.




Johan lånade några av Estridhs kakoformar och gjorde hjärtan och grisar - hon älskar dem!

 
Här är mackorna! Nu har vi så vi får tugga knäcke året ut!





Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: