Vecka 30

Nu är det bara tio veckor kvar på graviditeten. Barnet är 36 centimeter och väger cirka 1,2 kg. Huvudet är nästan 8 cm i diameter, fötterna är 6 cm långa och dessutom kan barnet nu både smaka och känna smärta. Barnet reagerar nu också på starkt ljus och höga ljud utanför magen.

Känns som nedräkningen börjat på riktigt nu! Overkligt att det är så kort tid kvar tills vi får hålla den lilla bebisen. Jag tycker magen är jättestor, ser ju ut som jag ska föda i morgon! Lite oroväckande att jag har 2½ månad kvar att jäsa, bebisen ska bli 15 cm längre och hinna tredubbla sin vikt. Kommer ju va sprängfärdig innan detta är över! Däremot har viktuppgången klingat av de senaste veckorna. Står sen några veckor tillbaka på +10 kg, med Estridh i samma vecka låg jag på +12 kg så det är väl ganska rimligt ändå. Vi ska i alla fall till MVC nu på morgonen så vi får väl se vad hon säger om magens tillväxt. 

Tack
för alla fina namnförslag förresten! Ni verkar har bra koll på vad vi gillar för namn, då största delen av förslagen är sånt vi redan funderar eller har funderat på :)





Magen ur lite olika vinklar
 


Mår: Fortsatt väldigt bra! Känner av lite foglossning ibland på kvällarna, men inget farligt. Har hittills sluppit bristningar också. Men Estridh fick jag ju inga på magen, men några få stimmor på låren först i v. 36. Så jag hoppas jag är lika förskonad denna gång!

Vikt: + 10 kg

Dagar kvar till förlossning: 73 st



Alexandra

din mage är ju så himla fin!! Om jag ser ut sådär den dagen jag blir med barn så är jag lycklig! :)

2010-07-09 @ 11:44:29
URL: http://thesmalltowngirl.blogg.se/
Anki

Jag tycker också din mage ser ganska stor ut, men den är verkligen så fin!

Min mage är lite som en jäst deg bara, vissa dagar se jag bara småfet ut, haha!

2010-07-11 @ 07:15:34
URL: http://annkristinjenssen.blogg.se/


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: