I sällskap av en bebis

Den sötaste killen som finns!
 
När de stora barnen somnat för natten, så brukar Knut precis vakna från sin sista kvällslur. Då är han pigg och vaken i ett par timmar innan han också gör kväller.
 
Den tiden brukar vi spendera såhär ungefär. Hängades i soffan framför TV:n. Vi pratar litegran, sjunger, kollar på häftiga saker runt omkring (fjärrkontrollen, blomkrukor och annat), han tränar sin nacke och självklart pussas vi en hel del. Han är så gosig, Knutbebisen! Fast jag egentligen längtat hela dagen efter att få börja pyssla så blir jag jätteglad när han vaknar och jag får plocka upp honom. Det är verkligen underbart att ha en liten bebis. Hela ens kropp liksom begär honom.
 
Det är väl det som är vitsen med att vara bebis också - fängsla alla runt omkring med sin ljuvlighet så man inte kan göra annat än att vilja ta hand om honom. Smart taktik Knut! Du har verkligen lyckats! ♥
 

Hösten är här nu

 
Hösten är här nu. Frosten i gräset och den klara luften. Sedan Knut kom har tiden gått enormt fort! Från högsommarvärmen som rådde när han föddes, till detta. Under tiden har jag varit i en bubbla. En bebisbubbla. Nu börjar jag vakna till liv igen. Öppna ögonen och se mig omkring.  
 
Vardagen rullar på här hemma. Det går bra. Saker som jag i början tyckte var oövervinnerligt, som att handla själv med alla tre barnen, är idag en baggis. Tänk att man klarar så mycket mer än vad man från början tror!  Knut börjar få något som påminner om rutiner och de stora barnen har anpassat sig till omställningen att få en lillebror. Vi har kommit in i ett flyt helt enkelt.
 
Det enda jag saknar är tid för mig själv. Egentligen har jag tid att göra sånt jag vill, men det är så mycket som ska klaffa för att komma dit. Alltid finns det något annat som behöver göras i stället, och då kommer mina egna intressen långt ner på listan. När barnen somnat på kvällen kommer min tid och då är jag oftast så trött, så då orkar jag ändå inte. Jag kan känna mig lite stressad över det ibland. Speciellt nu när jag dragit igång projektet med mitt egna företag. Är det inte lustigt? Att jag stressar upp mig över att hinna göra sånt som är kul, på speciella tider? Det förtar liksom vitsen med det hela. Därför har jag bestämt mig att företagandet får ta den tid det tar och sömnaden får följa därefter. Jag drar ju igång detta av en enda anledning - att ha kul! Därför vore det synd att sabba det med en massa måsten det första jag gör.
 
Tack förresten för att åsikter ni delat med er av kring detta! Så roligt att ni tar er tid att fundera kring mina frågeställningar och svara. Det har hjälpt mig mycket. Många av er är inne på samma spår som jag själv, men att höra era resonemang har fått mig att ritkta in mig på en linje som känns jättebra. Det är svårt att kombinera alla fördelar men så som jag bygger upp detta nu får jag med väldigt många delar som känns viktiga. Tack!

♥ Knut 2 månader ♥

Johan och en fundersam liten Knut ♥
 
Här är han, vår lilla bebis. Den goaste lilla klumpen man kan tänka sig! Han är så underbar. På alla sätt! Jag är verkligen kär i honom, sådär så att det pirrar till i kroppen när man sniffar på hans huvud och känner hans goda bebisdoft ♥
 
Han äter, sover och växer. Därimellan är han mysig och vill gärna vara uppe och socialisera. Han ler stort och "skrattar" när vi pratar med honom och sedan ett par veckor tillbaka försöker han också "svara" när vi pratar med honom. Han jollrar och gurglar och blir väldigt glad själv när han lyckas forma ett ljud. Han är verkligen kontaktsökande och vill gärna se en i ögonen och förmedla sig. Det är så häftigt med små bebisar, för de har verkligen sitt egna språk. Ett språk utan ord men som talar direkt till ens hjärta. Små rörelser och blickar. Det binder oss samma och skapar ett starkt band. Det är häftigt.
 
Hans onda mage har helt gått över och han somnar lugnt på kvällarna mellan 20:00 - 21:00. En dröm! Under natten vaknar ett par-tre gånger för att äta. Men det stör mig inte, han ligger ju alldeles bredvid mig i sängen.
 
Ja, han är en fröjd vår lilla bebis! Knubbig blir han också. De små smala benen har fått begynnande valkar vid blöjan och hakorna har blivit fler. Jordens sötaste, helt enkelt!