Estrid ♥ Törnrosa

 
Estrid och hennes älskade lilla hamster Törnrosa. Eller "Törnie" som hon också kallas. Fast egentligen är han en kille, men vi låssas att han är en tjej. Hur som helst!
 
Med tanke på Estrids ålder hade jag trott att hennes intresse för Törnrosa skulle svalna ganska snabbt. Fast där får jag faktiskt medge att jag hade fel. Jag är otroligt imponerad över hur väl hon tar hand om sin lilla hamster, som vi haft i ½ år nu. Hon pysslar i buren, byter vatten och ser till att Törnrosa alltid har något gott att äta. Hon är också väldigt intresserad av djuret som sådant och ställer mycket frågor om vad hamstrar tycker om, när de sover och när de är vakna och hur de lever när de är vilda. Hon är en duktig lillmatte!
 
I går när jag hämtade henne från dagis sa hon "Jag har längtat efter att få komma hem och mysa med lilla Törnie!". Så fint ♥ Jag tror det är bra för barn att leva/växa upp med djur. De lär en känna empati och förstå hur man förhåller sig till andra levande varelser. Det är fina egenskaper.


Andrea

Tornie, vad gulligt! :) Jo hon verkar vara en superduper Lillmatte, det gladjer mig!
Jag har traffat pa folk som skaffar djur at sina barn sa att det ska lara sig ta ansvar, men pa helt fel satt. En gubbe kopte en valp at sin 5 aring och sa helt enkelt: ja trottnar hon, da avlivar vi den val bara!
Sa enkelt var det liksom, orkar du inte ta ansvar da far valpen sota for det!
Estrid ar precis exakt som mig nar jag var liten, det ar nog darfor jag alskar att folja henne genom bloggen :)

Svar: Vad roligt Andrea! Jag känner också igen mig själv i Estrid känsla för djur. Jag var också så när jag var liten.
Ja, endel människor har en frukansvärd syn på vad ett djurliv är värt. De trä hemskt med detta synsätt förs givetvis vidare till barnen också. Man mår bra av att att vara med djur och ta hand om dem, det ger så mycket tillbaka! DET borde man visa sina barn istället! Djur är ett stort ansvar, men det ger väldigt mycket glädje också och kärlek också och lär man sig se det kommer empatin på köpet.
Pauline

2012-10-08 @ 08:28:27
URL: http://www.thegreenspot.blogg.se


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: