Hon kan cykla!

 
Det är ju helt crazy! Vad händer med min lilla unge? Hon kan läsa, skriva och nu... cykla!
 
Estrd har haft en mindre och ganska retro modell av barncykel. Men någonting sa mig att den inte var den lättaste att lära sig cykla på. Så när en kollega ville bli av med en 16" barncykel på Facebook slog jag till. Estrid blev så himla glad! Hon sken som en sol och skröt om att hon nu hade en "riktig" cykel. Hon sa också att hon skulle hem och cykla helt själv, utan stödhjul. För att inte göra henne allt för besviken tog jag ner hennes förväntningar något och förklarade att vi måste öva innan hon kan cykla själv. Hon stod på sig och var fullkomligt övertygad om att hon skulle fixa att cykla utan stödhjul på en gång. 
 
... och det gjorde hon! Jag gjorde mig beredd på att hålla i cykeln, men hon bara drog i väg! Helt själv! Den känsla var så jäkla grym. Min lilla, lilla tjej har tagit ännu ett steg mot självständighet. Det är coolt. 
 
Sedan dess vill hon öva varje ledig stud och hon blir stadigare för varje dag som går. Signe vill också vara med och är en glad och uppmuntrande supporter. Nu cyklar Estrid enkelt fler hundra meter själv, men med en svettig förälder springandes bredvid såklart (mamman får nytta av löpträningen) ifall hon vinglar till. Det har ju blivit några vändor ner i diket också. Men förvånansvärt få för att vara första gången hon cyklar.
 
Estrid är mäkta stolt. Jag också! Jag berömde henne för cyklningen och då sa hon "Ja mamma, jag blir bara större och större!". Jo tack, jag märker det! ♥
 
  
 


Isabelle

Duktiga Estrid! Själv var jag en riktig fegpropp när jag lärde mig att cykla och ville promt ha någon som höll fast i bak.

2012-07-05 @ 12:43:15
URL: http://fruhogstadius.blogg.se
Andrea

Wow! Det är ju ganska tidigt att lära sig cykla i hennes ålder :)
Vad kul för henne!! Duktig Estrid!! :D

2012-07-05 @ 19:00:24
URL: http://thegreenspot.blogg.se
Anna

Gud så fort våra barn växter! Så mycket dom lär sig!

2012-07-06 @ 19:52:48
URL: http://luene.blogg.se


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: