Inskolning

Inskolningen med Signe har hittills gått oförskämt bra, även om man alltid är beredd på bakslag. Men jag och Johan var med henne varsin dag, sen har hon varit där själv. När fröknarna pratar om hur fantastikt självständig, nöjd, glad och nyfiken hon är så får jag flashbacks från Estrids inskolning. Hon var likadan. Inga problem. Min superdupertjejer! Om ni visste hur stolt jag är över dem! Ja, det vet ni. De är båda två tuffa, modiga och samtidigt så fulla med kärlek och ömhet ♥

Signe tittar på fåglarna som pickar frön på gården, 2012-01-16


Det känns så stort. Min bebis är där själv, skaffar sig kompisar, äter duktigt sin lunch och låter sig nattas av främmande människor på förmiddagen. Hon gör sig en egen sfär, en egen rymd att utvecklas i. Det är stort.

Förresten. Det har visats sig vara väldigt bra även för mamman att vara med en hel dag på förskolan. Få se hur personalen jobbar, hur barnen leker tillsammans och vilka rutiner som finns. Det har lugnat mig. Jag har sätt att Estrid funkar jättebra med sina kompisar och att de små barnen får den uppmärksamhet de behöver.

Sist men inte minst har det fått mig att inse vilket fantastiskt jobb dessa tjejer gör med barnen varje dag. Att så hängivet ger all sin kärlek och energi till andras barn hela dagarna. Jag är imponerad. Det är ett arbetssamt yrke som förtjänar högre status än idag.



Malin

Vad skönt att det känns bättre med förskolan! :)

2012-01-19 @ 13:37:20
Emmy

Härligt att det gått så bra med inskolningen. Dagis gör nog gott för Signe, hon är smart och behöver nog lite yttre stimulans. Vad bra pauline att det känns tryggare för dig nu, det glädjer mig. Det måste kännas tryggt och rätt när manska lämna bort och anförtro andra människor med ens barn!

2012-01-19 @ 20:14:44
erica

man blir så otroligt glad av att höra sådana positiva omdömen om förskolan och pedagoger. jag har just skrivit klart min uppsats, sista steget i förskollärarutbildningen. hoppas på att möta många föräldrar som du!

2012-01-20 @ 11:59:01
Isabelle

Vad härligt att det går så bra med inskolningen!

2012-01-21 @ 16:36:05
URL: http://fruhogstadius.blogg.se/
Lena

<3

2012-01-21 @ 22:29:47


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: