Äta själv eller inte alls

Signe fånade sig med maten. Hon gnällde och ville ha, ville ha, ville ha mat NU men när jag sticka fram skeden till munnen knep hon ihop sina små läppar. Sen vände hon bort huvudet och började gnälla igen. Och så höll det på, tills jag fattade att hon ville äta själv! Från att i ren frustration hoppat upp och ner i stolen och uppenbarligen velat något som jag inte förstod, blev hon helt lugn när hon sagta fick trycka ner sina fingrar i gröten. Där satt hon sen och stoppade försiktigt in den ena näven efter den andra med gröt i munnen. Kladdigt blev det, men det är klart bebisen ska få undersöka det hon äter! Eftersom det nu för tiden är det enda alternativet för att få henne att öppna munnen får det väl vara så..

Estrid tyckte det sted mot allt vi lärt henne om bortdsskick och försökte läxa upp Signe. Tänk så mycket hon kan om vett och ettikett när det kommer till att visa någon annan, haha!Det är så häftigt att följa med i hennes utveckling. Det går så fort! Tycker det märks att hon kommit in i en ny fas nu. Hon vill upptäcka saker på egen hand samtdigt som hon är mer närhetssökande än tidigare. Vill vara nära, kramas och alltid ha koll på vart vi är någonstans. Känns lite som att hon är nyfiken på den stora världen utanför, men också lite rädd för allt nytt och mån om att den trygga famnen alltid ska finnas kvar.  Emmy

Gullunge, de är underbara de små;)Siri läxar också upp gustav t ex när han nyser rakt ut " Håll för" !! säger Siri strängt.

2011-05-19 @ 11:32:51
Pauline

Emmy: Ja, så gör Estrid också! Hon tar Signes arm och försöker förgäves dra armvecket till bebisens munnen och säger "Nys i armvecket Signe!". Sen skrattar hon när vi talar om att Sigen har för korta armar/för stort huvud för det. Haha!

2011-05-19 @ 15:38:45
URL: http://sofiapauline.blogg.se/
Liselott-Theodor & Alexanders mamma

hon är så himla söt!!!

2011-05-19 @ 16:20:58
Stina

Så stor och duktig! Klart dom ska äta med händerna i den där åldern. Mysigt :)

2011-05-19 @ 21:29:35
URL: http://stinasohlberg.blogg.se/


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: