Frozen cheesecake semifreddo
Detta lär vara det godaste en människa kan stoppa i munnen. Superenkel att göra och om möjligt ännu enklare att trycka i sig på fem sekunder. Funderar på att göra denna i portionsskålar till Signes namngivning i sommar? Den är ruskigt god. Vill man spexa till det kan man alltid riva i lite citronskal eller juicen från en passionsfrukt, men personligen föredrar jag den helt naturell.
Det här behöver du: (till en lika stor form som på bilden)
4 st ägg
1,5 dl strösocker
200 g Philadephiaostost
4 dl grädde
300 g digestive kex
Gör så här:
Börja med att dela äggulor från vitor, det är viktigt att vitorna är helt rena. Vispa gulor och socker vitt och pösigt. Blanda sen i Philadelphiaosten. Vispa grädden lätt och fluffig och vänd ner den i äggsmeten. Allra sist vispar du vitorna till ett vitt skum och vänder försiktigt ihop med äggsmeten. Krossa kexen i en plastpåse och varva med smeten i en sockerkaksform, springform (det använde jag) eller en vanlig glasslåda. Frys smeten i minst 3 timmar så att den är halvfryst innan servering.
Terese
Ja det ser oerhört smaskigt ut! Den ska jag prova någon gång. :)