Estridh 7 månader

Idag blir mitt lilla hjärta 7 månader. Tiden har gått så fort! Herrgud... Här kommer iallafall en tillbakablick på hennes 7 månader fulla av utveckling, framsteg & nya erövringar!

Nyfödd!
Bara några timmar gammal. Hon vägde 3640g & var 52cm lång.

1 vecka!
Hon fäster & följer saker med blicken. Det här är på en av våra första pormenader nere på stan. "Pratar" & jollrar mest hela tiden. Lyfter huvudet själv korta stunder. När hon inte sover, för det gör hon mest hela tiden!

1 månad!
Håller huvudet bra stadigt själv när du ligger på mage. Älskar mammas tutte med favoritsysselsättningen är nog att sova.

2 månader!
Vänder sig själv både från mage till rygg & rygg till mage. Inte helt kontrollerat men runt kommer du! Är en målmedveten tjej som vet vad du vill.

3 månader!

Gör kryprörselser när du giller på mage. Du vaccineras första gången, och vi måste byta till sittvagn eftersom du inte länge vill ligga på rygg hela tiden. Du upptäcker dina fötter, och på Alla Hjärtans Dag "skrattar" du för första gången.

4 månader!
Nu äter du smakisar, som du inte är särskilt intresserad av. Gillar musik och åker med mamma på mammajympa. Du kämpar för att ta dig framåt och har nya ljud för dig varje dag. Tycker om att ligga i babygymmet och leka.

5 månader!
Nu ålar du dig fram på golvet och tar de saker du vill ha. Du gillar Kurra-Gömma och har också visat vilka de kittligaste ställerna är; i sidan och på halsen! Du får din första tand den 29/3. Du ställer dig på alla fyra och guppar fram och tillbaka. Innan du är 5½månad kryper du helt själv. Sen över du på att sakta men säkert försöka sätta dig upp.

6 månader!
Har nu tillräcklig balans för att kunna sitta helt själv. Du kryper på som bara den hemma, och reser dig mot soffan & stolar. 3 dagar innan 6 månadersdagen får du din andra tand. Du är väldigt medveten om saker och ting, minns vart saker finns och vart personer gått. Du lär dig snabbt och på BVC säger dem att du är mer än 2 månader tidigare i utvecklingen än normalt. Är superkittlig på magen!

7 månader!
Du har blivit en fena på att ställa dig mot saker, och går nu utefter soffan. Håller sig i bara en hand och kan lätt byta från att stå mot vardagsrumsbordet till soffan. Sätter dig ner väldigt försiktigt. Dina två gaddar i underkäken har kommit upp helt nu, och vi har dragit ner en hel del på amningen. Du övar dig på att plocka upp pyttesmå saker från golvet, och håller dem länge i din hand och fingrar på dem. Älskar att vara utomhus!
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: