Bilder från gårdagen

Vi åkte som sagt ut och myste lite i solen, passar på när det är perfekt sommarväder! Som ni säkert ser var det mys gånger tusen! Estridh älskar att vara ute och på små utflykter, så hon är jämt glad och nöjd och kryper omkring och pillar på saker hon hittar. Eller ja, det gör hon ju jämt anars också (: Men men!

Här är bilderna!


Underbart väder!


Krypa runt på filten med mamma & pappa är mysigt


Min soltråle


Busungen


Pappamysa


Mina bästisar


Nya handmålade burkar!


Havet, solen, träden & regnbågen!


Några randiga


En med blommor och en "MUMS!-burk"


En "ESTRIDH" & en "mammas SÖTNOS!"

Nu ska jag måla fler. Börjar få slut på inspiration... Hm. Jaja, det löser sig nog!

En ny dag

Godmorgon! Konstigt nog är jag vaken för E idag. Hon ligger och snusar på sängen och vi har slut på morgongröt till henne. Då får det bli välling & mys i mammas knä och kolla på Nyhetsmorgon i stället. Så här gullig är hon iallafall när hon ligger och sover!


I mamma & pappas säng
Hejdå, kompisar... :(

Jag måste tyvärr meddela att jag tänker låta någon annan ta hand om Mäster Olof & Pyssel. Anledningen är att jag helt enkelt inte har den tiden att ge dem, som dem behöver. Det känns så tråkigt... Men när man inte hinner hålla i dem varje dag, och dem sitter där och snackar och pratar och är så sociala och trevliga. Nej, då får dem komma till någon annan som kan ge dem den tiden.

Hade vi haft mer plats hemma hade man kunnat ha en stor utebur på gården, haft flera marsvin och låtit dem hålla sällskap av varandra. Det hade varit det bästa. Nu måste dem ju stå inne i våran lägenhet hela tiden och ja.. Det funkar inte i längden helt enkelt.

Men så är det. Har man tagit ansvar för ett djur så är det också ens ansvar att ge dem något bättre när man inte kan ha dem längre. Och det ska jag göra. Eftersom det här är deras (vad jag vet) andra flytt på ganska kort tid så vill jag att dem ska komma till ett lugnt, tryggt & kärleksfullt hem där dem får stanna. Självklart får dem bara åka i väg tillsammans också. Dem är bästisar och det ska dem få fortsätta vara!

Så. Vi får se om någon vänlig människa vill ta sig an mina små vänner..

):

Bläckkollage 2006

Jag har blivit ombedd att skriva mer om saker jag gör & pysslar, och lite mindre om Estridh. Vi får väl se hur det blir med det, men jag kan ju som en kompromiss lägga upp det här bilderna. Det är teckningar som jag gjorde 2006. Det är gjorde med bläck & tidningsutklipp, en teknik som jag tycker är fruktansvärt kul! Man kan verkligen leka och få fram det man vill säga med bilden på ett kul sätt!


En enbent med flera ansikten utåt. Här är den fortfarande halvfärdig...


Orginalidén som senare bliv linoliumtryck till våra tavlor som vi har ovanför TV:n (se inlägg under kategorin "Pauline pysslar"). Jag älskar verkligen folk med flera huvuden. Det känns surrealiskt, härligt och vädigt snyggt.Jag håller på att göra ett lek-kollage av en person i min närhet. Också halvfärdig när bilden togs..

Japp, det var lite av vad jag pysslade med på min fritid förr om dagarna. Man blir verkligen inspirerad att fortsätta när man ser bilder såhär, men tiden finns ju inte riktigt på samma sätt nu. Men det är kul! Ink, keramik & tyg är nog mina favorit tekniker!


Morsdag

I dag är det min första Morsdag! Förra året var jag ju gravid iofs, men det är ju ändå ens riktiga morsdag först när man har ett barn på riktigt!

Vi hade tänkt tillbaringa dagen nere vid havet med en grill & några korvar. Jag tror det blir en hörjadre till morsdag (:

Hur som helst, Estridh kan härma en nu! Hon säger som bekant "baah-baah-ba-ba-bah!" hela tiden. Hennes andra favoritord är "giih!". Så när hon sitter och säger "bah-bah" hela tiden, så säger jag "Nej, Estridh. Du måste säga GIH!". Då flinar hon massor och ser jättelurig ut, sen säger hon väldigt tyst, som för att testa att hon säger rätt, "gih!". Sen är hon hur stolt som helst. Mamma också.

50 rikstaler fattigareBebisen norpade åt sig våran rabattkupong hos Pampers och käkade upp den. Den lilla bollen till höger i bild hittade jag i uppe i hennes gom ungefär 15 minuter efter att jag gröpt med fingret i hennes num senaste för att hitta små rester efter kupongen. Tydligen har den där lilla munnen fler gömställen än vad man kan tro!

Suck. Jag har som tänk köpa blöjor för den där. Det var faktiskt typ ett halvt paket blöjor.... Estriiiiiiiiidh!!!

En händig fru

Nu har jag lagat Johans byxor. Han hade ett stort hål på låret på sina favvocammo´s, och nu har jag lagat det. Man måste ha lite fantasi också! Först hade byxorna låga ben. Men så sprack dem i grenen så då gjorde Johan såhär: klippte av dem så att dem bara går till knänan istället, tog tyget som blev över och lappade dem väldigt snyggt i grenen.

Nu när hålet blev på låret så fanns det ju inte så mycket "lapptyg" att ta av. Så jag sprättade bort locken till framfickorna. Sen tog jag bara ett av dem locken, rakt av och sydde fast över hålet. Inte så kompicerat, men väldigt väldigt bra!

Byxorna var ju redan fulla av fickor, och det ser ju bara snygg ut att ha en liten "fejkficka" där också! Visst?!


Först satt locket vid fickan, men nu har jag tagit bort det och satt det över hålet!


Frun har visst en händig man också, här han har lagat i grenen alldeles själv!


Sy lite, och sen var det klart!


Estridh 7 månader

Idag blir mitt lilla hjärta 7 månader. Tiden har gått så fort! Herrgud... Här kommer iallafall en tillbakablick på hennes 7 månader fulla av utveckling, framsteg & nya erövringar!

Nyfödd!
Bara några timmar gammal. Hon vägde 3640g & var 52cm lång.

1 vecka!
Hon fäster & följer saker med blicken. Det här är på en av våra första pormenader nere på stan. "Pratar" & jollrar mest hela tiden. Lyfter huvudet själv korta stunder. När hon inte sover, för det gör hon mest hela tiden!

1 månad!
Håller huvudet bra stadigt själv när du ligger på mage. Älskar mammas tutte med favoritsysselsättningen är nog att sova.

2 månader!
Vänder sig själv både från mage till rygg & rygg till mage. Inte helt kontrollerat men runt kommer du! Är en målmedveten tjej som vet vad du vill.

3 månader!

Gör kryprörselser när du giller på mage. Du vaccineras första gången, och vi måste byta till sittvagn eftersom du inte länge vill ligga på rygg hela tiden. Du upptäcker dina fötter, och på Alla Hjärtans Dag "skrattar" du för första gången.

4 månader!
Nu äter du smakisar, som du inte är särskilt intresserad av. Gillar musik och åker med mamma på mammajympa. Du kämpar för att ta dig framåt och har nya ljud för dig varje dag. Tycker om att ligga i babygymmet och leka.

5 månader!
Nu ålar du dig fram på golvet och tar de saker du vill ha. Du gillar Kurra-Gömma och har också visat vilka de kittligaste ställerna är; i sidan och på halsen! Du får din första tand den 29/3. Du ställer dig på alla fyra och guppar fram och tillbaka. Innan du är 5½månad kryper du helt själv. Sen över du på att sakta men säkert försöka sätta dig upp.

6 månader!
Har nu tillräcklig balans för att kunna sitta helt själv. Du kryper på som bara den hemma, och reser dig mot soffan & stolar. 3 dagar innan 6 månadersdagen får du din andra tand. Du är väldigt medveten om saker och ting, minns vart saker finns och vart personer gått. Du lär dig snabbt och på BVC säger dem att du är mer än 2 månader tidigare i utvecklingen än normalt. Är superkittlig på magen!

7 månader!
Du har blivit en fena på att ställa dig mot saker, och går nu utefter soffan. Håller sig i bara en hand och kan lätt byta från att stå mot vardagsrumsbordet till soffan. Sätter dig ner väldigt försiktigt. Dina två gaddar i underkäken har kommit upp helt nu, och vi har dragit ner en hel del på amningen. Du övar dig på att plocka upp pyttesmå saker från golvet, och håller dem länge i din hand och fingrar på dem. Älskar att vara utomhus!

Mammakompisar!

Vi träffades idag (äntligen!), kändes som det var hur länge sen som helst nu! Men det är alltid lika kul. Fika, träffa dom & deras kiddos och bara snacka tjejsnack! Kan det bli bättre?! Imorgon ska vi ses igen, fast hemma hos Katia. Ska bli kul!!
Här är Estridh påväg ner på stan idag...

En bestämd tjej väntar på bussen


En glad tjej som gillar att åka buss!


Kladdkaka med smak av kärlek


Jag var helt slut när jag kom hem från jobbet i förrgår. Jag la mig och sov 1½ timme. När jag vaknade hade Johan gjort den här supergulligt kladdkakan till mig! Min lilla sötnos. Vet du att du är det bästa man kan ha?!

Johan, jag älskar dg mest av allt (tillsammans med E förstås!)
Vad skulle jag göra utan dig?!

Kärlek

Behöver jag säga mer...?

Det är inte lätt att kliva upp ur sängen och åka och jobba, när man lämnar de här små hjärtegrynen kvar.
Ni är kärlek <3

Egen barnmat

Hela kvällen har jag stått vid sprisen. Det har blivit tre olika maträtter till Estridh somjag fryst in, sammalagt 38 portioner! De olika maträtterna blev följande:

Morot & palsternacka med röda linser (8-10 port)

4 palsternackor
6 morötter
2½ dl röda linser
ca. 3 msk smörKålrot med stora vita bönor & kikärtor (9-12 port)

En stor kålrot
1 burk kikärtor
1 burk stora bita bönor
ca.3 msk smör
(bönor & ärtor mixade på bilden)Fisk med postatis & boccoli (12-16port)

Ett block stillahavstorsk
2 färska broccoliträd
8 potatisar
ca. 4 msk smör


Principen är enkel: Koka. Mixa. Förut har jag fryst maten direkt i burkarna, men efter att ha fått inspration av min kära vän Lisa och sätt hur smart hon fryser in maten så är det slut med det. Läs hennes inlägg här. Att klicka upp maten såhär är ju mycket smartare och bättre. Då är det bara att tina så mycket som behövs! Perfekt.

Kålrot/ärtor-&-bönröran klickas upp på smörpapperFisk & potatis + broccoli i klickar


På smörpapper påväg in i frysen. Eftersom vi har pyttelite plats i frysen så får jag packa de olika sorterna på varandra...Bra grejer tycker jag & Estridh!

Estridh lyssnar till sitt namn!

Japp, sedan några veckor tillbaka vänder hon sig faktiskt om när man ropar på just "Estridh!". Smart tjej! I kväll har jag kallat henne Ashmad & Pressgurkan också, fast hon lyssnar faktiskt inte efter det. Bara när man säger hennes namn!

Det är bra, det betyder att hon förstår saker. Som att hon inte är en Ashmad eller någon Pressgurka... Ger hopp om framtiden!

Fler bilder från nyföddtiden

Jag kan verkligen inte få nog av alla kolla på bilder från när E var nyfödd, eller någon vecka gammal. Vet inte hur många gånger i veckan jag sitter och tittar på min bilddagbok, tillbaka då när hon föddes. Dagarna innan, jag minns hur det var. När vi var på BB, när vi precis kommit hem. Alla minnen!

Jag är så otroligt glad att vi fotat så mycket från den tiden, för det är sant som de säger; man glömmer alldeles för fort! Det enda jag saknar är fler bilder från själva förlossningen. Man är som i en annan värld och inte riktigt medveten om omgivningen. Det hade varit mycket uppskattat att haft en hel drös med bilder att gå i genom sen när man kom hem, för att få en bild av hur det verkligen var!

Men men. Då vet man tills nästa gång :D Så min bild av förlossningen kommer för alltid vara det som utspelade sig i mitt huvud, min bild av allting. Jag har ingen som helst aning om hur det såg ut, lät eller var för annan i rummet. Och det kan ju ha sin charm det också.


3 dagar gammal


3 dagar gammal, ligger på soffan och här var det verkligen "ÅH! Skynda dig med kameran hon har ögonen ÖPPNA!!"


Tillbringaren med vatten & amningsblocket (skriva upp hur ofta hon ammar) alltid tillhands! Såå liten i våran jättesäng!


Samma dag hon föddes, vi är uppe på BB och ska snart sova
våran första natt med våran bebis!


Far & dotter


Hennes händer & mina

Förlåt om jag är tjatig... Men jag kan inte låta bli att frossa i bilder från den tiden. När mitt lilla hjärta, mitt, MITT hjärta kom till välrden! Och det får ju inte ens att längta mindre efter fler bebisar :P

Regnrusk med sällskap

Pappa kom över nu över dagen. Han kom vid kl. 14:00 med en burk fryst brännässelsoppa under armen, och åkte alldeles nyss. Väldigt uppskattat! Både nässelsoppan och sällskapet, för den delen :D Har pratat om alltifrån livet & framtiden till konstiga frukter på Tahiti. Den här tråkiga regnruskdagen har därför bakstavligen talat bara runnit i väg och nu är det inte många timmar tills karln i huset kommer hem.

Det är trevligt att träffa pappa. Jag borde hälsa på honom hemma snart, jag saknar det.


Pappa håller Estridh för andra gången, hon är bara 1 vecka gammal.


Minnen från graviditeten

Jag sitter och kikar lite i min bilddagbok, somamren innan Estridh föddes och jag var gravid. Så himla mysigt. Jag saknar min stora, varma och alldeles hårda mage, haha. Så var det en liten Estridh som låg där i... Tänka sig :)

Här kommer lite gamla bilder iallafall på magen!


Så här snygg badbrud var i Juli 2007!


Papprerna från MVC. Bebisens låg med huvudet neråt redan sen v. 25!


Vi åkte till Gotland och hälsade på min syster och hennes famlij.
Här sitter vi och äter kräftor vid stranden och jag har en fotboll under tröjan som ni ser :P


Så här ser magen ut ur en gravids synvinkel. VALROSS!!


Så här social var jag en stor del av graviditeten. Trött som en åsna.


Dags för förlossning... Jag älskar verkligen den här bilden, den får mig att verkligen minns stämningen och hur skönt det där badet verkligen var. Så ser man lilla bebismagen sticka upp ovanför badkarskanten också, mys!  


Här är belömningen! En liten Estridh 48 minuter gammal, och gluffrar i sig av sin allra första måltid!


Två dagar gammal och superpyttig! Min lilla lilla sockerbit.

Målade barnmatsburkar

Japp, nu håller jag på att måla Estridhs barnmatsburkar för fullt! Skitkul var det ju, måste hitta på fler saker att måla! Världens bästa pyssel: göra någonting bra som är kul att använda sen och faktiskt är till någon nytta & samtidigt ha superkul och bara få låta fantasin flöda. Sånt gillar vi!


Jag målar!

Ska föreställa fiskarna i vårat akvarium & massor av nyckelpigor

En som det är en sol & fjärilar på och en stom det står "Estridh 21/10 -07 kl. 11.55" på. Så är det lite nyckelpigor och hjärtan och sånt också!


Färger från Claes Ohlsson för 59 spänn, hur bra som helst!


Jag går mjölk-sinar-döden till mötes

För första gången någonsin har jag fått ont av amningen. Jag vet inte alls varför. Inte ens första tiden när amningen skulle komma igång var det några problem, gjorde aldrig ont och allting funkade perfekt från första stund. Hon har alltid sugit rätt, fått rätt tag och jag har aldrig haft sprickor eller någonting.

Men NU, efter ett halvår ska jag få det?! Vilket skämt. Av ingen anldning heller?! Jag ammade henne som vanligt, kände att det gjorde lite ont, svided och brännde. Sen när hon är klar ser jag att det är alldeles rött och som små ytliga blodkärl på själva bröstvårtan. Som små röda, brusta, ytliga blodkärl.  AJJE! Och det verkar ju som man har två tuttar for a reason. Hon har fått hållt tillgodo med den andra sen dess.

Har aldrig hänt förut. Varför blir det så? Håller mjölken på att ta slut kanske? Jag har ju dragit ner så mycket på amningen nu så kanske håller det på att försvinna? Jag vet inte. Ont gör det iallafall, och nu förstår jag alla som gnäller över skavsår & sprickor. Det gör helvetes så ont!

Hoppas det håller på att gå över iallafall, känns något bättre idag.

Kanske håller mina tuttar på att gå mjölk-sinar-döden till mötes!?
Då du Estridh. Då blir det till att bli stor på en gång. Ett riktigt barn som inte ammar. DÅ är man stor!

Bilder från våran utekväll

Här kommer bilder från Lördagkvällen. Tyvärr så slutade fotograferingen precis när det roliga böjade, men äsch. Här är bilder från början av kvällen iallafall... Vi åt middag på Tsatziki och fortsatte till deras hotellrum för några glas vin, innan vi drog till krogen. Helt underbar partykväll!


Jag och Johan väntar på bussen på väg ner på stan


Middag på Tsatziki. Från vänster och framåt:
Robban, P.A, Tuppen & Eva.


Från vänster: Malin, Teddy & Robban


Jag ser väldigt beskedlig ut


Samma gäng igen, Mali, Teddy & Robban


Jag spexar med mina Martinis


Sen drog vi till hotellet
Partymamma & partypappa

Bilder från Skansen

Här kommer bilder från våran tripp till Skansen!


Jag när vi äter lunch inne på Skansen
Johan och Estridh


Häst med vagn


Jag med vagn


Kattungarna och alla nappar som barnen slängt in!


Björnmamma med hennes bebisar


Härlig utsikt över Stockholm


Johan (så jävla snygg!) och Estridh på hans 33års dag!
GRATTIS ÄLSKLING!


Vi la oss i trädgården vi en av gårdarna och myste lite innan vi åkte hem


Puss älskling!


Hela familjen!


För flera bilder från våran utflykt till Skansen, kika in här, på min bilddagbok!


I vagnen med sin "nya" hatt

Hittade de här bilderna på min kamera. Någon vecka gamla, men ack så söta! Solhatten hon har på sig hittade jag i hennes låda, tror hon har ärvt den... ? Men jag tyckte den var så himla söt så hon måste ha den så fort vi går ut och solen kikar fram! Johan tycker det är fulsnygg.

Jag tycker den är helt bedåååårande! Passar ju lilla E som handen i handsken!
Vad tycker ni? Är det för ful för att användas till och med?!

Gurkglasögon

Haha. Jag var superlatjig igår och gröpte ur små gurkskivor och satte för ögonen, sen visade jag Estridh. Hon blev livräd! Började gråta på en gång och var som otröstlig, till gurkbrillorna försvann. Inte så modig, men ack så söt!

Kolla vilka skräckinjagande brillor!
Scary mami!

Promenad till Håga


Idag har jag och E varit ute och gått i stort sätt hela dagen, en anledning till att skeppa träningen! (igen) När Johan kom hem från träningen gick vi ute i gen på en jättelång promenad! Kom inte hem förens vid 18:00. Vi gick runt Håga, kollade på hästarna där och plockade blommor. Sen gick vi till Hågahögarna, där ligger det tydligen månniskor begravda, fast på sommaren går det får där och betar. Jättefint & mysigt. Vi låg på en filt där och käkade Ballerinakakor. Estridh åandrasidan tyckte gräs och jord var godare, riktiga bebisfasoner! Ja, vädret var helt suveränt iallafall & den här Söndagen har varit perfa!

Japp, och här är bildbevisen!


Håga
Jag & mina superballa nya leggins!


Vi vid Hågahögarna (eller böghögarna som jag säger)Bebis mitt i det grönaMin nyponros!Vårldens gladaste som älskar att vara utomhus!


Mamman & pappan


Kan man göra annat än att älska dig?!

(Estrih har käkar gräs. Checka in hennes tänder också i underkäken!)Bebismat

Idag har jag pysslat ihop lite bebismat till Estridh. Två olika sorter fick det bli! Där här innehåller de olika burkarna:

De oranga burkarna: Morot & palsternacka + smör & bröstmjölk.
De ljusa burkarna: Kålrot, kikärtor, stora vita bönor + smör & bröstmjölk.

Hon gillar dem! Till lunch nu fick hon lite av kålrotsröran och hon verkade tycka det var riktigt gott faktiskt! Det är så bra med sånna där rotfrukter, de smakar så mycket! Det blir inte en helt smaklös röra som det blir med potatis, tex. Riktigt gott! Jag skulle kunna äta det sjäv faktiskt.

Färdigt! En smart grej att göra när man fryser in: frys dem i glasburkar utan lock.
Då kan den vidga sig utan att glaset spricker. Sätt sen på locket!

Våran Valbog

Brasan i Gamla Stan, Uppsala
Vi åkte till Gamla Stan och kikade på deras brasa. HUR mycket folk som helst! Estridh satt på Johan axlar, och hon älskar det! Hon skrek, skrattade & snackade massor och alla runt omkring vände sig om och undrade väl vad vi höll på med. Haha.. Hon var iallafall mäkta inmponerad över brasan och skrek rakt ut av glädje när hon såg den!


Världens gladaste bebis

Här är lite bilder från våran Valborg förra året! Då var Estridh bara 15 veckor i magen, och pytteliten! Vi var i Åloppet hos Caroline & Johan som också har en liten bebis nu, Freja! Hon låg också i magen då och var en sisådär 8 veckor kanske. Se vilken lite mage jag hade! Helt ovetandes om att det var en liten Estridh som låg däri! Observera Johan i bakgrunden också, som ser ut som en seriemördare eller nått. Haha.


Pyttemagen, jag i v. 15 (ca)