Pärlkrona

 
Detta ser ut som ett verk av en människa med väldigt lite att göra om dagarna. Men tvärtom! Efter en veckas ihärdigt pärlande på kvällarna framför TV:n, rensning av barnens pärlburk och plundning av påbörjande pärlplattor och gamla halsband blev den äntligen klar. Pärlkronan! Nu hänger den i barnrummet och lyser upp dagarna med sin kitchighet.
 
Material:
Lampskelett
Lampsladd (trädd igenom en tygkorv jag sytt själv)
Pärlor
Fiskelina
Tålamod

Skötebarnet

 
Om ni inte redan har gjort det, så kolla in min hemsida och webbutik Pillemin! Jag har under hösten startat upp ett eget företag där jag syr och designar kläder och andra prylar för barn. För er som läser bloggen är min kreativa sida ingen nyhet. Den har alltid varit en del av mig och det känns roligt att äntligen satsa på den!
 
Vi lägger så mycket tid på att uppfylla andras villikor. Jag tar min tid och mitt engagemang och lägger det på saker som andra människor skapat. Sliter för att uppnå mål som någon annat satt. Resultatet som dunstar i samma stund de uppnåtts. Kvar finns ingenting utav bestående värde - ingenting som fått mig att växa.
 
Hur vill jag leva?
Vad vill jag göra?
Vad är egentligen viktigt?
 
Det här har alltså varit ett tomrum i mig. Ett hål som behövts fyllas. Där kommer Pillemin in. För i det utrymme som företaget skapar finns möjligheten för mig att renodla mina egna talanger. Ni vet, det där som alla har i sig någonstans. Det är ju något otroligt i att se resultatet av det man själv byggt upp. På sina egna villkor bestämma vad som är viktigt och när. När jag ser att verksamheten utvecklas ser jag mig själv göra detsamma. Jag blir någonting mer. Något större.
 
Detta är alltså så mycket mer än att bara kränga saker jag syr. Det är mitt lilla skötebarn. En påminnelse om att jag är den enda personen som kan göra mitt liv meningsfullt. Jag är värd att satsa på.

Jag har fått så mycket glada tillrop och lyckönskningar. Tack! Jag har också blivit ifrågasatt som en missjynnande mamma till mina barn. Kanske har just ni blivit inspirerade att blicka inåt och se värdet i er själva. Inte bara som föräldrar, utan som människor. Kopplingen mellan en glad mamma och glada barn är nämligen inte svårare än så. Detta inlägg har förhoppningsvis rätat ut era frågetecken.
 
Tack också till butiken Matlust som säljer mina produkter i sin butik, och framförallt till er som beställt mina produkter! Detta är ett stort steg för mig, men jag hoppas ni fortsätter gilla det jag syr och följer Pillemin på både Facebook och Instagram.
 

Bloggen 2.0

Bono Beach i Marbella, Spanien
Maj 2014
 
Jag tänker så ofta på bloggen och överväger vad som ska göras. Hålet den fyllt finns där fortfarande, så skriva både vill och behöver jag. Men kanske på ett nytt sätt? Det liknar svårigheten med att hooka upp med en gammal vän man inte ringt på länge. Till slut har det gått för lång tid för att det ska kännas som förr. Men jag vill omfamna min lilla blogg igen. Ta ett nytt grepp. Tiden får utvisa hur.