Ny vagn - eller?

Emmaljunga City Cross Double och Duolift (ska köpas till).   
 
Vi har ju haft några vagnar genom året och vet ganska väl vad vi vill ha och inte, denna gång. Vi har redan idag en enkel Emmaljunga Classic med sitt- och liggdel som bebisen ska få ha. Men vi behövde en till - en dubbel. Vagnen är tänkt till långpromenader hemma på landet med också funka bra i stan om någon av Estrid eller Signe inte orkar gå. På sätet bredvid ska bebisen ligga i en mjuklift. Vi har kollat på framåtvända vagnar, men jag gillar ändå att kunna ha valmöjligheten att ha barnen mot sig. Det kan man med Emmaljunga City Cross Double. Att den dessutom är robust och går som tåget på landsvägar där vi mestadels kommer använda den gjorde att valet föll just en sån. Jag tänkte så här: En ny vagn är dyr, men samtidigt ska vi ha den väldigt länge. Vill bebisen åka vagn lika länge som Estrid så snackar vi 6 års flitigt användande. Då blir en nyinköpt vagn en ganska bra investering i slutendan. Så fick det bli! 
 
Tråkigt nog märkte vi under premiärturen att den nya vagnen inte var i sånt toppskick som vi förväntat oss... Stålstommen som fäller ryggstöden var böjd så ena sätet hänger och inte går att ställa. Vilket skit! Man köper en ny vagn av en anlending! Ännu jobbigare blir det då vagnen är köpt i en butik som säljer ut sina varor pga. konkurs. Enligt butikkedjan var det bara till att ställa sig i kö till konkursförvaltaren och hoppas på att det finns några pengar att få tillbaka för den trasiga varan. Och pengar brukar det inte finnas gått om, då företag går i konkurs. Jag var så grymt ledsen och besviken! Min nya fina vagn. Jag hade ju fått en bättre vagn om jag handlat en på Blocket!
 
Nu verkar det trots allt som om situationen reder upp sig. Emmaljunga som leverantör går in och ersätter med ett helt ny stålkonstruktion! Nu väntar jag bara på att butiken ska höra av sig så vi får komma dit och hämta den. Det enda vi själva behöver göra är att flytta över klädseln. Men det kan jag stå ut med. Bara vagnen blir som ny är jag nöjd.
 
Ja. Vilket gissel alltså! Man vill inte köpa begagnat för då vet man inte vad man får. Man ska heller inte köpa vagn från företag som lägger ner, då riskerar man att stå där utan ersättning om något är fel. För garantin från en butik gäller inte om butiken lägger ner. Garantin från leverantören gäller dock, och det var ju tur i vårat fall. Förhoppningsvis var detta sista gången vi köpte en vagn, och förhoppningsvis funkar den felfritt i forstättningen!




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: