De värmer hjärtat!

'

Bilden är tagen igår när jag hämtade två (väldigt smutsiga) sötnosar på dagis.

Deras kärlek till varandra är det finaste jag vet.


Lugnet efter stormen.

Jag har gått och dragits med ett orosmoment. Det har gjort mig orkeslös. Ofokuserad. Villrådig. Förra veckan fick jag åka till akuten med ögonfllimmer, extrem huvudvärk och en bortdomnad vänstersida av kroppen. De sa att det berodde på stress. Migrän. Nu ska det bli ändring. Jag ska tänka på mig själv. Prioritera det som gör mig glad i stället. Jag har sagt nej. I går gjorde jag det. Jag sa nej.

 

För vad är egentligen viktigt i livet? Barnen. Familjen. Jag själv. Inget annat.

 

Ibland måste man göra en kraftansträngning för att komma ut helare på andra sidan. I går sorterade jag bort sånt som gör ont och tar min energi. Jag är skyldig mina barn det. Johan. Mig själv. Det var jobbigt då. Men idag känns luften jag andas så mycket lättare!

 

 

 

Mina änglar. Ni ger mig kraft! ♥


Bloggen ska få en makeover.

Jag håller på att styra upp en ny design här inne. Känns som den här gjort sitt. Jag gillar den men vill ha lite nytt och fräscht. En förändring. Jag hoppas på hjälp från en webbdesigner som jag träffade på en mässa tidigare i år. Hon verkar duktig.
 
Jag har också skaffat min blogg en egen domän. Mer om hur det kommer funka skriver jag sen. Har nämligen lite tankar på att öppna min lilla kammare för allmänheten, men har inte bestämt mig ännu. Det finns för och nackdelar med allt. Hm. 
 
När jag funderar på detta skulle jag vilja ha råd och tips från er som läser. Det är ändå ni som klickar er in här och använder sidan - vad skulle ni vilja ändra på? Hur smidigt är det att lämna kommentarer? Är kategorierna överskådliga? Hittar ni äldre inlägg som ni letar efter något? Borde finnas en sökfunktion? Mejlfunktion? Det finns mycket som kan bli bättre. Eller framför allt - är det något som funkar dåligt?
 
Så. Min blogg är under konstruktion. Även om ni inte ser det. So long!
 
 
 
 

Gotska Sandön

Nu är vi uppkopplade på tråden igen. Ni har ju fortfarade inte fått bilderna från Gotska Sandön! Det känns som länge sedan nu, men bättre sent än aldrig.
 
Ön var exakt lika fin som jag mindes den. Det är något magiskt över denna plats. Något andaktsfullt. Man blir liksom tyst och lugn och kan bara stå och se ut över havet. Andas in den här stora mäktiga känslan som bara havet och naturen kan ge ♥ Sen kommer alla saker runt omkring som hör Sandön till. Dass, koksal och kallduschar. Ingen affär, TV eller annat trams. Men det gör inget. Avsaknaden av bekvämligheter klär denna pärla väl och blir en del utav upplevelsen.
 
Vi var där med min bror Martin och hans sambo Anna. Vi hade det fantastiskt. Fast jag lyckats pricka in de regnigaste veckorna på min semester så sken solen på ön. Bada gjorde vi till och med! Jag och Johan lekte länge i vågorna och lät dem spola upp oss på land. Grillkväll på stranden. Sol. Flera dagar utav vandring. Den puderfina sanden under barfota fötter. Tid tillsammans. Vad mer kan man önska sig?
 
Jag vet inte om ni någonsin kännt att saker eller platser har en själ? Jag känner så för Gotska Sandön. När man går barfota på stranden så känns det som öns inre omsluter en. Kontakt. Närhet. Storhet. Så har ni inte varit hit - åk! Det är en skam att inte fler svenskar vet vilken skatt vi faktiskt har.
 
 
Bredsand
 
Den underbara stranden!
 
Martin, jag, Johan och Anna.
 
Martin ser ut över Varvsbukten.
 
Vid skyddsområdet Säludden kan man se sånna här söta knubbisar!
 
Naturen på ön är fantastisk.
 
Utsikt över Varvsbukten.
 
De enda däggdjurets om lever på ön - hare.
 
Vi träffade en lugn och fin Sandöhare som lät sig fotograferas.
 
... och klappas!
 
På vandring vid öns södra delar. Miljön är minst sagt varierat. Från sandstrand till tallskog och lövskog.
 
Kapellet. När vi någon gång i framtiden gifter oss ska det ske här!
 
Vi hittade ett rumpträd.
 
Martin och Anna hand i hand ♥
 
Havet möter stenklappret vid Bourgströms hus längst ner på södra udden.
 
Strandfynd!
 
Segelbåtar som lagt till längst stranden. 
 
En grillkväll på stranden. Luften är vindstilla och solen går ner över havet. Underbart!
 
Myskänsla med värmeljus i sanden. Det enklaste är det finaste.
 
Solnedgång.
 
Siluetter.