Hon kan banne mig skiva!

Här om dagen satt Estrid själv med sitt ritblock och ljudade bokstäver. Hon är duktig på det. Jag har redan berättat vad många bokstäver hon kan själv, men nu kan hon ännu fler. Efter en stund visade hon Johan att hon hade skrivit TUPP (okej då, TUP) alldeles själv. Gullig va? Hennes första riktiga ord som hon skrivit själv ♥


Och nu är hon verkligen på hugget. Det första den kunskapstörstande ungen gör på morgonen är att springa ner och sätta sig vid köksbordet med pennan i handen - "Mamma säg något som jag ska skriva!". Jag tänkte en stund och kom fram till att ordet "MUS" var lagom svårt. Hon lutade sig fram över bordet, började ljuda fram bokstav för bokstav och höll sedan stolt upp pappret. Vad tror ni det stod? Jo - MUS!

Så jäkla duktig. Det här med bokstäver har på bara några veckor gått fram att vara endast bokstäver till att bli hela ord. Efter att ha lyckats med första ordet var hon såklart taggad på flera. Jag sa KULA vilket hon klarade alldeles själv, sen fortsatte hon själv med hennes kusins namn ELBA.

Jag är imponerad. Ungen är inte ens 4½ år och kan tametusan skriva!



agnes

duktiga Estrid!

2012-04-05 @ 08:36:07
Isabelle

wow, duktiga Estrid och glad påsk på er!

2012-04-05 @ 20:34:51
URL: http://fruhogstadius.blogg.se/
Johan

Ok, det som fångade mitt intresse var rubriken. Att Estrid är jätteduktig på att skriva vet jag ju, men jag blev nyfiken på vad det är hon kan SKIVA? Är det bananer, lök, tomater eller är det nåt helt annat? Jag hoppas på kött, tror det är bäst med tanke på att hon just nu säger att hon vill bli kock.



Eller, är det så att rubriken bara är felstavad? Det vore ju otroligt festligt med tanke på vad hela inlägget handlar om.



//Johan

2012-04-13 @ 10:01:39


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: