Valborg

 

Min pappa bor på landet. Där känner jag mig hemma. Där kan jag andas. Vi åkte dit i helgen för att fira Valborg tillsammans. Varje vår brukar pappa laga nässelsoppa, det har blivit tradition. Men i år hann jag före och tog med en hink med denna ädla soppmåltid. Nässelsoppa måste vara det enklaste, godaste, nyttigaste och billigaste en människa kan äta. Toppa med en ägghalva och lyckan är total! Innan kvällen kom och vi drog ner på by'n för att beskåda brasa och fyrverkerier åt vi en varsin skål soppa och pratade strunt. Mycket trevligt.

Estrid tyckte brasan vad häftig, även om lekparken och alla barn var mycket roligare. Signe å andra sidan var mycket imponerad av både eld, manskör och fyrverkerier. Hela kvällen satt hon med ögon stora som tefat i huvudet och iakttog spektaklet runt omkring. Jag som hade trott hon skulle somna i vagnen, men så fel jag hade... När himlen sen lystest upp av alla färgglada projektiler pekade hon vild runt omkring sig - "Pang pang! Pang pang!". Fyrverkerier måste vara enormt för en 1½-åring!

Ni vet ju att jag tycker om våren. Eftersom jag egentligen aldrig varit någon krökarbrud så har Valborg alltid inneburit mer vår än fest för mig. En symbol på att våren är här liksom, på riktigt. Jippi!





Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: