Lite om föräldraledighet och dagis

Jag måste göra tummen upp för min arbetsgivare. Bättre förmåner som föräldraledig får man leta efter! På min inkomst skiljer det bara 2000 kr/månad efter skatt när jag är föräldraledig (tar ut 4 dagar/vecka) mot när jag jobbade heltid. Helt crazy! På ett bra sätt! Det betyder att jag i lugn och ro kan vara hemma med Signe utan att känna mig stressad ekonomiskt att börja jobba.

Men en ansökan om dagisplats för flickorna ligger nu på lådan. Önskat inskolningsdatum för Estrid 2011-08-01, önskat inskolningsdatum för Signe 2012-01-02. Men vi får se hur det blir, framför allt med bebisen. Antagligen blir hon hemma lite längre. Kanske till nästa vår eller så. Appropå dagis är jag positivt övverraskad gällande förskolorna i den lilla socknen där vi ska bo. Så som vårat förstahandsval beskrivs har de en stor utegård där de tillbringar mycket tid, maten lagas av egen kokerska och verksamheten fokuserar mycket på språkutveckling och kommunikation. Bra öppettider och det ligger centralt i samhället. Hoppas vi får plats där!

Tycker lite synd om Estrid som ska behöva byta dagis fram och tillbaka... Detta blir hennes tredje dagis på tre år. Men nu är det sista gången! Dit vi flyttar nu har vi tänkt att bo tills den dagen då vi köper något eget. Spara pengar, spara pengar! Det känns bra. Vi har en bra plan nu. Life´s great!


Erika

har jag missat, vars ska ni flytta?

2011-03-11 @ 13:37:51
URL: http://stoltmammatillmira.blogg.se/
Linda

Härligt!! =)

2011-03-11 @ 17:10:02
URL: http://thewaythatiam.blogg.se/


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: