Egen ärtsoppa



Grdagens middag. Väldigt enkelt att göra själv. Testa och känna smakskillanden!

Du behöver: (4-6 port)
8 dl torkade gula ärtor
Vatten
1 gul lök
3 lagerblad
2 grönsaksbuljongtärningar
3 tsk timjan
3 tsk mejram
2 cm färsk ingefära
En nypa salt

Gör såhär:
Ärtorna ska blötläggas över natten. Häll sen på vatten så att det gott och väl täcker ärtorna i kastrullen. Hacka löken fint och ha i tillsammans med lagerblad och salt och låt sedan allt koka upp. Soppan ska koka på medelvärme ungefär 1½ timme, så det tar ett tag innan ärtorna går sönder och soppan får sin konsistens. Först då lägger man i kryddorna och buljongen och plockar upp lagerbladen. Då ser man också om soppan blir för tjock, då är det bara ha på mer vatten och låta koka ihop ytterligare en stund. Riv ingefärsklumpen och smaka sedan av.

Är supergott med senap och ett gott bröd! 



Anna

Åh, ärtsoppa! Jag älskar de, speciellt eftersom man får en anledning att dränka den med senap. :)



Ja, kände att de var dags med ny blogg nu när livet ser så väldigt mycket mer annorlunda ut än hur de var när jag böjra min gamla blogg. Vill inte inte att massa gammalt folk jag inte vill ska läsa ska lägga sig i om hur jag lever vårt liv.



Du skulle fått sett bilder om jag hade en kamera. Den har gått sönder. Jag och John kikar över att skaffa en ny. Men vi vill hellre lägga pengar på en systemkamera än att bara gå och köpa en billig kamera så var har en nu. Men så fårt de blir av kommer väl lite bilder på den feta kossan jag blivit. :p



Vad kul att ni kommer bo så nära! 5 mil är ju ingeting. Tror jag. Haha, jag har inget körkort, så jag har inte direkt koll på distans. Hur är de med de huset, ska ni köpa eller hyra?



Hoppas allt är bra med er. Massa kramar! :)

2011-03-10 @ 10:23:16
URL: http://luene.blogg.se/


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: